kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Sonuçları Açıklandı!

2020 KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Sonuçları Açıklandı! 2020 KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı Mı? Yerleştirme Nasıl Yapılacak? Yerleştirme Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

A+
A-

Türkiye’de en çok kamu personeli alımı gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı bir kez daha sözleşmeli personel alımı yapacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personellerin yerleştirileceği ÖSYM tarafından paylaşıldı. KPSS tercih işlemleri 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şimdiyse gözler tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihlere çevrildi. Binlerce kişi “KPSS Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusunu soruyor.

2020 KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı Mı?

Milyonlarca öğrencinin girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Adaylar daha sonra tercih işlemlerini tamamladı. Ancak tercih sonuçları açıklanmadı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belirsizliğini koruyor.

KPSS 2020/4 Sağlık Bakanlığı yerleştirme sonuçları açıklandı.Adaylar ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek. Kamu Haber

https://sonuc.osym.gov.tr

Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı en ilgi çekici konular arasında. Aynı puanı alan adaylar arasında mezuniyet tarihi daha önce olana veya bu tarihler aynı olan kişilere yaşı büyük olanlara öncelik verilir.

ÖSYM, sınava girilen eğitim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program, sözleşmeli pozisyon için aranan şartlar gibi adayların bilgileri arasındaki tutarlılığı kontrol edilir. Bunabağlı olarak tutarsızlık fark edilirse tercihler iptal olur.

Adayların ÖSYM kayıtlarında verdiği bilgiler dikkate alınır. Bu bilgilerde tutarsızlık, gerçek dışı husus varsa yerleştirmesi yapılan adayların atamaları iptal edilir veya atama yapılmaz. Adayların hak talep etmesi söz konusu olamaz.

Yerleştirme sırasında adayların puanlarına ve tercih sıralarına bakılır. Buna bağlı olarak sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirmeleri tamamlanır. Daha sonra yüksek puana sahip adaylar yerleşir ve ilk tercihlerine atanamayanlar daha alt tercihlerine atanır.

Yerleştirme Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Yerleştirme sonuçları kimlik numaraları ve şifreleri aracılığı ile ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilir. Adaylara bunun dışında posta ya da mail gönderilmez. Elektronik ortam üzerinden işlemler yapılır. Adaylar doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi belgelere ihtiyaç duyduklarında ve bu belgelerin hangi tarihte nereye teslim edileceği ise Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden sorgulanabilir.

Sözleşmeli Pozisyonlara Nasıl Atanılır?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemleri tamamlanan adayalrın atamaları Sağlık Bakanlığı tarafından yapılır. Yerleştirildikleri halde atama için şartları taşımayan veya gerekli belgeleri verilen sürede kuruma vermeyen adayların atamaları yapılmaz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.