kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2022 KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman? 2022 KPSS'de Önlisans Olacak Mı?

2022 yılında KPSS Ön Lisans sınavı var mı? KPSS Ön Lisans 2022 sınavı ne zaman? KPSS Ön Lisans sınavı kaç yılda bir yapılıyor? KPSS Ön Lisans sınav tarihi ne zaman? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin üniversitelerin ön lisans düzeyinde bölümlerinden mezun olan adaylar için gerçekleştirilen oturumu olan KPSS Ön Lisans sınavı nedir? KPSS Ön Lisans sınavı 2022 yılında var mı? 2022 KPSS Ön Lisans sınavı ne zaman? 2022 KPSS Ön Lisans sınavı hangi tarihte yapılacak? ÖSYM tek yıl çift yıl ne demek? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ön Lisans Nedir ve Kimlerin Girmesi Gerekir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı kamu kurumlarında ve kuruluşlarında çalışmak isteyen kişilerin katılmaları ve puan elde etmeleri gereken, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından bazı gruplar için iki yılda bir defa, bazı gruplar içinse her sene düzenlediği merkezi sınavdır. Bu merkezi sınav adayların mezun oldukları okulların düzeyine veya kamu kurumlarında girmek istedikleri mesleklerin tür ve derecesine göre farklı oturumlar halinde gerçekleştirilmektedir. İşte bu farklı oturumlardan KPSS Ön Lisans oturumu, üniversitelerin ön lisans düzeyindeki programlarından ve bölümlerinden mezun olan ya da puan geçerliliği devam ederken mezun olabilecek durumda olan adaylar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumudur. Bu bağlamda KPSS Ön Lisans oturumuna katılması gereken adaylar temelde Ön lisans düzeyinde mezun olan ya da mezun olacak durumda bulunan ve kamu kurum ve kuruluşlarında üniversitelerin ön lisans düzeyinde mezun olan adaylar için ayrılmış olan kadrolara girmek isteyen kişilerdir.

KPSS Ön Lisans sınavına katılım hakkında daha detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

2022 KPSS Ön Lisans Sınavı Olacak Mı? 2022 Yılında KPSS Ön Lisans Sınavı Var Mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumlarının bir kısmı iki yılda bir defa gerçekleştirilirken, bazı KPSS oturumları her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu oturumların farklı biçimde her sene ya da iki senede bir defa yapılmasının altındaki temel mantık Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin uygulayageldiği tek yıl – çift yıl ayrımıdır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin KPSS oturumlarını farklı periyotlarla yapmasını ifade eden tek yıl – çift yıl ayrımına dair daha ayrıntılı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebileceğiniz çalışmamızda bakabilirsiniz;

ÖSYM’nin tek yıl – çift yıl ayrımının temel bağlamını oluşturan fark yapılan oturumların A Grubu ya da B Grubu kadrolara hitap ediyor olmasıdır. Bu kadro ayrımı kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan kadroların kariyer esaslı meslekler olup olmamasına göre değişmektedir. Kariyer imkanı sunan ve 1. dereceye kadar yükselme imkanı veren mesleklere a grubu meslekler denirken, diğer meslekler b grubu statüsündedir. Öğretmenlik mesleği bu ayrımın tamamen dışında ayrıksı bir sisteme sahiptir. KPSS Ön Lisans oturumuna katılması gereken adayların kamu kurumlarında girebilecekleri kadrolar B grubu kadrolardır. B Grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumları da iki senede bir kez ve çift yıllarda yapılmaktadır. Bu yüzden 2022 yılının bir çift yıl olması hasebiyle 2022 KPSS Ön Lisans sınavı gerçekleştirilecektir.

2022 KPSS Ön Lisans Sınavı Puan Türü Nedir? 2022 KPSS Ön Lisans Puanları Kaç Yıl Geçerli Olacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senede bir defa ve çift yıllarda düzenlenen ve dolayısıyla 2022 yılında düzenlenecek olan 2022 KPSS Ön Lisans sınavında adaylar Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerini çözeceklerdir. Bu testlerin eşit biçimde etkilediği KPSS P93 puan türünü elde edecek olan adayların KPSS P93 puanları ile iki sene tercih yapma hakları olacaktır. KPSS P93 ve diğer KPSS puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair detaylı açıklamalara aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

osym bina 5

2022 KPSS Ön Lisans Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2020 KPSS Ön Lisans Sınav Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM tarafından her iki senede bir gerçekleştirilen B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumlarından olan 2022 KPSS Ön Lisans sınavının herhangi bir aksilik yaşanmaz ve sınav sisteminde herhangi bir değişiklik yaşanmaz ise 2022 yılının sonbahar döneminde ve önceki dönemlerde olduğu gibi Kasım ayında gerçekleştirilmesini bekliyoruz. İlgili dönem ÖSYM takviminde farklı bir durum öngörülmesi halinde veya sınav sistemlerinde bir değişikliğe gidilmesi durumunda çalışmamızı güncelleyerek sizlere en doğru bilgileri iletmeye devam edeceğiz.

2022 KPSS Ön Lisans Sınavı Konuları Nelerdir? 2022 KPSS Ön Lisans Sınavına Nasıl Çalışılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavının B grubu oturumlarından olan KPSS Ön Lisans sınavının 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanan oturumunda adaylara soru yöneltilecek olan sınav konuları nelerdir ve bu sınav konularına nasıl çalışılır detaylı bilgiler edinmek için aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz;

2022 KPSS Ön Lisans Sınavı Kaç Soru Kaç Dakika?

2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2022 KPSS Ön Lisans sınavında adaylara toplam 120 adet soru yöneltilecektir, bu 120 adet soru için adayların 2 saat 10 dakika süreleri olacaktır.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Tercihiniyap Forum‘u ziyaret edebilirsiniz.

2020 KPSS Ön Lisans Sınavına hazırlık sürecinde diğer adaylarla bir arada olmak ve sınav hazırlığına dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.