kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı Maaşı

Sosyal Güvenlik Kurumunda görev yapmakta olan meslek mensuplarından SGK Müfettiş Yardımcıları ve SGK Müfettişleri ne kadar maaş almaktadır? Mesleğe giriş koşulları nelerdir? Mesleğe girecek olanları hangi görev ve sorumluluklar bekliyor? Hepsi ve daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine Giriş

SGK uhdesinde görev yapan denetim ve teftiş meslekleri arasında yer alan Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığına girmek isteyen adaylar bu mesleğe girebilmek için öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavının Lisans ve Alan Bilgisi oturumlarına katılmak ve Kurumca belirlenen KPSS Puanlarından yeterli puanı almak zorundadırlar.

Bu puan türleri son açılan sınav için KPSS P22 ile KPSS P48 idi. Önümüzdeki sınavda hangi puan türlerinin kullanılacağı hususu yeni gelecek olan ilan ile netleşecektir.

Adayların bu puanların birisinden 80 puan almış olmaları gerekmektedir. 80 ve üzeri puanı olan adaylardan mesleğe alınacak aday sayısının beş katı kadarı içerisinde yer alanları ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan Yazılı sınava girmeye hak kazanmaktadırlar.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylardan yukarıda bahsetmiş olduğumuz puan koşullarını yerine getirenler Kurumca gerçekleştirilen Yazılı sınava girmeye hak kazanmaktadırlar.

Yazılı sınav evvelki senelerde çoğu teftiş kurulu alımı gibi Klasik usûlde gerçekleştirilmekteydi. Ancak 2018 yılında yapılan alım ile birlikte kurum sınavı çoktan seçmeli olarak gerçekleştirilmeye başlandı. Toplamda altı oturumu olan sınavda test usûlüne tek istisna Kompozisyon oturumu. Bu oturumda adaylardan verilmiş bir konuda kompozisyon kurallarına riayet edilerek bir metin yazmaları istenmekte ve bir saatlik süre tanınmaktadır.

Kompozisyon alanı dışında kalan beş ana alanda ise adaylara yirmi beşer soru toplamda ise yüz yirmi beş soru yöneltilmektedir ve bu kısım için adaylara yüz seksen dakika süre tanınmaktadır.

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavının konuları ise şu şekildedir;

Birinci Oturum;

Hukuk Dersi

Anayasa Hukuku
Borçlar Hukuku
Ticaret Hukuku
Medeni Hukuk’tan Başlangıç Hükümleri ile Eşya Hukuku kısımları
İdare Hukuku ile İYUK
İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku

İktisat Dersi

Mikro Ekonomi
Makro Ekonomi
Ekonomik Analiz
Ekonomi Politikası
Para (Teori ve Politika)
Türkiye Ekonomisi
Güncel Ekonomik Problemler
U.A. İktisat

Maliye Dersi

Maliye Teorisi

-Kamu Gelirleri
-Kamu Harcamaları
-Kamu Bütçesi
-Kamu Borçları

Maliye Politikası
Vergi Hukuku ile TVS

Muhasebe Dersi

Mali Tablo Analizi
G. Muhasebe

Yabancı Dil Dersi

İngilizce, Almanca veya Fransızca’dan yöneltilecek olan test soruları.

İkinci Oturum;

Kompozisyon 

Belirli bir konuda kurallara riayet edilerek yazılacak olan Kompozisyon.

SGK Müfettiş Yardımcıları Ne İş Yapar bilgilenmek için Tıklayınız!

Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar

6185 1 b63bcd0154a426aef8ea6c9057e8bc61

SGK Müfettiş Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Yazılı sınavdan başarılı olmak için adayların her dersten en az 60 puan, hepsinin ortalamasından ise 70 puan almaları gerekmektedir. Başarılı olan adaylar kurumun yapacak sözlü mülakatlara katılacak ve bu aşamayı da geçmeleri durumunda mesleğe Müfettiş Yardımcısı olarak başlamaya hak kazanacaklardır.

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılarının Görev Yerleri

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcıları ile Sosyal Güvenlik Müfettişleri diğer çoğu teftiş meslek mensupları gibi ülkenin bütününde görev yapmaktadırlar. Ülkenin her yerinde görev alanlarına giren konularda soruşturma, teftiş ve araştırmalar gerçekleştiren meslek mensupları bu işlerini üç merkezden yürütmektedirler. Grup Başkanlığı adını alan bu merkezler Ankara, İstanbul ve İzmir’de kurulu bulunmaktadır. Bu merkezlere gelen denetim gerekçelerine istinaden turne usulü ile görev yapan müfettiş yardımcıları ilgili illerde bulunan Kurumun İl Müdürlüklerinde çalışmalarını sürdürürler.

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılarının Özlük Hakları

Sosyal Güvenlik Müfettiş ve Müfettiş Yardımcıları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan Merkez Uzmanları, Denetçiler gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Sosyal Güvenlik Müfettişliği Mesleğinde Adayları Neler Bekliyor? 

Bu soruya yanıt olarak konuyu daha teferruatlı ve etraflıca ele almış olduğumuz Sosyal Güvenlik Müfettişliği MESLEK TANITIM yazımızı okumak için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı Maaşı

2020 yılı itibariyle göreve yeni başlayacak olan bir Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcısı yaklaşık olarak; 9.100 Türk Lirası almaktadır. Meslekte bulunan bir Sosyal Güvenlik Müfettişi ise yaklaşık olarak; 12.950 Türk Lirası maaş almaktadır.

Turnelerde alınacak olan harcırah ve yolluklar bu rakamlara dahil değildir.

Tüm sınavlara dair daha ayrıntılı bilgiler almak, sorular sormak ve fikir beyan etmek için FORUM sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz!

Güvenlik Görevlisi Maaşı

Kimler müfettiş yardımcısı olabilir?

Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.