DGS Bilişim Sistemleri Mühendisliği 2019 Taban Puanları
DGS bilişim sistemleri mühendisliği taban puanları 2019 nasıldır, dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında geçiş yapılabilecek bilişim sistemleri mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS bilişim sistemleri mühendisliği puanları arasında bulunan en küçük puan ve en büyük taban puan kaçtır, DGS ile bilişim sistemleri mühendisliği bölümüne kimler geçiş yapabilir, hangi puan türü ile tercih edebilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan, 2 yıllık eğitim ve öğretim süresi olan önlisans programı mezunu adayların girerek 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayacak puan türlerini almasını sağlayan sınavın yürütmesini yapan devlet kurumudur. Bu kurum sadece sınavı değil bu sınav sonrası yerleştirmeleri düzenleyen ve yerleştirmelerin neye göre yapılacağını belirleyen kılavuzları hazırlayan ve yayımlayan bir kurumdur. Kılavuzlarda bölümlerin tercih edilirken kaç puan ile tercih edilebileceğini gösteren listeleri de yine bu kurum, kılavuzu yayımladığı seneden önce yapılan yerleştirmeler üzerinden belirlenen puanlar ile derlemektedir.
2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkmış taban puan rakamları tam da bu metot ile 2019 DGS tercih kılavuzlarına bölümlerin tercih edilebileceği taban puan değerleri olarak eklenecektir ve bizler de bu sistem ile bütün bölümlere ait taban puanları sizin için yayımlamaya devam ediyoruz.
DGS BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019
2018 yılı için dikey geçiş sınavı ile girilebilecek bilişim sistemleri mühendisliği kontenjanları 34 olarak belirlenmişti, 2019 DGS bilişim sistemleri mühendisliği kontenjanları da bizce bu civarda olacaktır.
Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirme sonucu ortaya çıkan DGS bilişim sistemleri mühendisliği puanları incelendiğinde ise en küçük ve bilinen puan ile yerleştirmenin Yakın Doğu Üniversitesi’ne (KKTC-Lefkoşa) (İngilizce) (%50 İndirimli) 221,4455 puan ile yapıldığı karşımıza çıkmaktadır. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise 284,7527 puan ile Atılım Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) olduğu görülmektedir. Adaylar bilişim sistemleri mühendisliği bölümünü DGS’nin sayısal (SAY) puan türü ile tercih edebilmektedirler ve bir aday eğer ki büyük bir değişiklik olmaz ise (sınav aşırı zor veya kolay, sistem değişikliği gibi değişiklikler) DGS’den SAY puan türünde bu civarda bir puan alır ise bilişim sistemleri mühendisliği bölümüne geçiş hakkı elde edebilecektir.
DGS aracılığı ile bilişim sistemleri mühendisliği bölümünü tercih etmek için ayrıca ÖSYM’nin yine DGS tercih kılavuzunda yayımladığı, hangi bölümü hangi bölüm mezunları tercih edebilir bilgisini içeren tabloda bilişim sistemleri mühendisliği bölümünü tercih edebilecek önlisans programı mezunu olmak gerekmektedir.
2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden toparlanmış verileri içeren DGS bilişim sistemleri mühendisliği 2019 taban puanları listesini içeren görsel yazımızın en alt kısmında yer almaktadır.
Üniversite tercihi yapmak, sınavlara hazırlanmak, meslek sahibi olmak, işe başlamak ve bunlar gibi hayatınızın geri kalan bölümünü belirleyecek ehemmiyette konularda aklınıza takılan bütün soruları sorup cevaplar alabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları tecrübeli ve bilgi sahibi yöneticileri ile sizleri beklemektedir.
* DGS bilişim sistemleri mühendisliği taban puanları listesi ve DGS hakkında verdiğimiz diğer bilgiler ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan bilgiler üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı duyuru bu konuları şekillendireceği için ÖSYM internet sitesini düzenli olarak takip etmeyi ve duyurulara göz atmayı ihmal etmeyiniz.