Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?
Elektrik elektronik mühendisi maaşı kamuda 2023 yılı için ne kadar oldu, adayların elektrik elektronik mühendisi olabilmesi için ne yapması gerekir, elektrik elektronik mühendisi çalışma şartları nasıldır, elektrik elektronik mühendisi ne iş yapar, elektrik elektronik mühendisi çalışma saatleri ne kadardır, özel sektörde elektrik elektronik mühendisi maaşları 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.
Mesleklere ait tanıtımlardan mesleklerin maaşlarına kadar bu konularla ilgili okuyucularımızı bilgilendirici yazılarımızı yayımlamaya devam ediyoruz. Mühendislikler ile ilgili de böyle yazılar hazırlamaya karar verdik alan alan mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde yayımlamaya başladık. Bu yazımızda da elektrik elektronik mühendisi maaşları ile elektrik elektronik mühendisinin görevleri, çalışma saatleri vb. konular hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.
Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI, ORTAMI NASILDIR? ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR?
Elektrik elektronik mühendislerinin çalışma şartlarını ve saatlerini kamuda çalışanlar ve özel sektörde çalışanlar olarak ikiye ayırabiliriz.
Kamuda çalışan elektrik elektronik mühendisleri kamu personellerinin çalışma saati olan haftalık 40 saat mesai saatine tabiidir. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vb. durumlarda ek mesai yapıyor olsalar da genellikle çalışma saatleri aşağı yukarı bu kadardır. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaş hem de beyaz yakalı bir meslek mensubu olmaları nedeniyle elektrik elektronik mühendisleri iyi çalışma imkanlarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alandan alana değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofiste, zaman zaman saha da zaman zaman da laboratuvar ortamında çalışabilmektedirler.
Özel sektör çalışanı olan elektrik elektronik mühendisleri ise kamudaki kadar rahat değildirler çünkü özel sektörde (özellikle yeni başlayan mühendis olma noktasında) hem oldukça düşük maaşlar elde edilirken aynı zamanda yorucu ve yoğun bir tempoda çalışılmaktadır.
KAMUDA ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?
Yeni başlayan Mühendis 25650-25750 Türk Lirası
Tablomuzda kamuda çalışan mühendislerin maaşları yer almaktadır. Bu tablodaki rakamlar ortalama rakamlardır ve bunlara ek olarak yurtdışı görevlendirmelerinden, ek mesailerden, aile yardımlarından ve bunlar gibi şeylerden ek ücretler eklenebilmektedir. Fakat genel haliyle yeni başlayan bir elektrik elektronik mühendisi maaşı 2023 yılında kamuda 25700 TL dolaylarındadır diyebiliriz.
ÖZEL SEKTÖRDE 2023 ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Yukarıda belirttiğimiz gibi özel sektör ile kamu arasında yeni başlayan mühendis olarak görev yapma gözle görülür farklar vardır ve bu maaşa da yansımaktadır. Çoğu şirket bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya deneyim sahibi olmayan elektrik elektronik mühendislerine asgari ücret veya buna yakın maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan elektrik elektronik mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL dolaylarındadır fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler de bulunmaktadır.
<div></div>
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLUNUR? ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?
Nasıl elektrik elektronik mühendisi olunur sorusuna gelecek olursak adayların elektrik elektronik mühendisi olabilmesi için elektrik elektronik mühendisliği veya benzeri, türevi bir bölümü bitirmeleri ve buna ek olarak da kamuda çalışabilmek için KPSS isimli sınavdan yeterli puanı alarak atanmaları veya da özel sektörde çalışabilecek donanıma sahip olmaları gerekmektedir.
Elektrik elektronik mühendisi kimdir sorusunu daha iyi anlamak için de elektrik elektronik mühendisi ne iş yapara bakmak faydalı olacaktır. Elektrik elektronik mühendisinin yaptığı işleri şu şekilde sıralayabiliriz;
- Yeni cihaz, devre ve sistemler tasarlayarak geliştirmek,
- Elektrik sistemlerinin ihtiyaçlarını geliştirerek kapasite ve maliyetlerini belirlemek,
- Elektronik aksamların kontrolünü yapmak ve güvenlik standartlarına uygunluğunu belirlemek,
- Farklı sistemlerde kullanılan elektronik aksamların performanslarının geliştirilmesini sağlamak ve bunun için uygulamalar geliştirmek,
- Dijital ve analog elektronik sistemlerin üretim, bakım, onarım ve gelişimini sağlamak.
<div></div>
SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.
Elektrik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
Elektrik Elektronik Mühendisliği is imkanı var mı?
Tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir.
muhtesem