2019 İl Göç Uzman Yardımcılığı İlanı
2019 yılı Göç İdaresi İl Göç Uzman Yardımcılığı İlanı
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞIGÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL GÖÇ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (45) adet İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 11 Temmuz 2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Göç Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere giriş sınavı ile İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
I- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,3- Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31,KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),4- 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.
II- SINAV BAŞVURUSU
1- Giriş Sınavı başvuruları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından elden veya posta yoluyla alınacaktır. Başvuruda adaylardan https://aybu.edu.tr/gpm/ adresinden elde edecekleri başvuru belgesi (doldurulmuş olarak ıslak imzalı ve beraberinde bir adet vesikalık fotoğraf), ilgili KPSS puan türünü gösterir ÖSYM sonuç belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ilgili lisans mezuniyetlerini gösteren lisans diplomalarının fotokopisi istenmektedir. Giriş Sınavı başvuruları 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 09.00’da başlayıp 07 Aralık 2018 Cuma günü saat 17.00’da sona erecektir. Posta yoluyla gönderilen başvurularda gönderilme tarihi dikkate alınacaktır. Posta sürecindeki aksaklıklardan Üniversite sorumlu değildir.
2- Sınava girmeye hak kazanan adaylar 14 Aralık 2018 tarihinde https://aybu.edu.tr/gpm/ internet adresinde ilan edilecek, adaylara başka herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Sınava girmeye hak kazandığı listede ilan edilen adaylar 17Aralık 2018 Pazartesi günü saat 09.00’dan 21 Aralık 2018 Cuma günü saat 16:00’a kadar sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla katkı bedeli olarak 85,00 TL (Seksen Beş Türk Lirası)sınav ücretini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbank – Ankara Merkez Şubesi TR53 0001 2009 1940 0006 0001 55 notlu IBAN hesap numarasına açıklamalar kısmına adayın adı soyadı, TC kimlik numarası ve sınav adı (İl Göç Uzman Yardımcısı Sınavı) belirtilerek yatıracaklardır.
3- Sınava girmeye hak kazanan ve listede adı ilan edilen ancak belirlenen tarihlerde sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava giremeyeceklerdir.24- Adayların başvuruda belirttikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Eksik, yanlış ve/veya hatalı bilgiler yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.5- Başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.
III- SÖZLÜ SINAVA GİRECEKLERDEN İSTENEN BELGELER
Giriş sınavında başarılı olarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri sözlü sınavdan önce Genel Müdürlüğe teslim ederler.
a) Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),
b) Üç adet vesikalık fotoğraf,
c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
ç) T.C. kimlik numarası beyanı,
d) Özgeçmiş,
e) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu. (2 adet)Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Genel Müdürlükçe de onaylanabilir. IV- ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR
Genel Müdürlüğümüz İl Göç Uzman Yardımcısı alınacak fakülteler, kadro adedi, yazılısınava çağırılacak aday sayısı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Mezun Olunan Fakülte Kadro Adedi Yazılı Sınava Çağırılacak Aday Sayısı Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak, 45 900 TOPLAM 45 900
V- SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI
1- Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.
2- Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının % 80’i lisans eğitimine ait mesleki bilgilerden, % 20’si Genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgilerden oluşmaktadır.
3- Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün il göç uzman yardımcılığı giriş sınavının yazılı bölümü test usulünde gerçekleştirilecek olup sınav konuları şunlardır:
A- Genel Müdürlüğün görev alanına ilişkin sınav konuları; Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu,
4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ileilgili bölüm maddeleri (On üçüncü bölümün tüm maddeleri)
B- Lisans eğitimine ait mesleki bilgilere ilişkin sınav konuları; Mikro ve makro iktisat, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar, kamu maliyesi, maliye politikası, anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku(genel hükümler), medeni hukuk (başlangıç-kişiler hukuku), borçlar hukuku (genel hükümler),uluslararası hukuk, insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar.3
VI- SINAV TARİHİ VE YERİ
1- Giriş Sınavı yazılı bölümü 23 Aralık 2018 (Pazar günü) tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, sabah saat 10.00’da başlayacaktır. Sınavın süresi 120 dakikadır.
2- Sınava başvuran adaylar için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi hazırlanacaktır. Adaylar bu belgelerini 20 Aralık 2018 tarihinden itibaren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi https://aybu.edu.tr/gpm/internet adresinden edinecektir.
3- Adayların, sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, sınava giriş belgesi ile T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeler dışında başka bir evrak sınava giriş için kabul edilmeyecektir.
4- Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.
VII- YAZILI SINAVIN DUYURULMASI VE İTİRAZ
Yazılı sınav sonuçları Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir. Yazılı sınavda 70 ve daha yukarı puan alanlardan sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinde ve Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 Yenimahalle /ANKARA adresinde yer alan hizmet binasında ilan edilecektir. Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını sınavın yapılmasından itibaren 3 (üç) gün içerisinde, Genel Müdürlüğe yapabileceklerdir. Sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlar Genel Müdürlük tarafından en geç 3 (üç) iş günü içerisinde AY BÜ’ye gönderilecektir. AYBÜ bu itirazların kendisine tebliğinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak Genel Müdürlüğe bildirecektir. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Genel Müdürlüğe yapılacaktır. Genel Müdürlük bu itirazların (gerekmesi halinde) en geç 3 (üç) iş günü içerisinde AY BÜ’ye gönderecektir. AYBÜ bu itirazları 5 (beş) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak Genel Müdürlüğe bildirecektir. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar Genel Müdürlük tarafından adaya bildirilecektir. İtirazlarda, AY BÜ’ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. Adaylar, soru ve sonuçlarına ilişkin itiraz başvurularını Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbank – Ankara Merkez ŞubesiTR58 0001 2009 1940 0006 0000 65 notlu IBAN hesap numarasına 25 TL (Yirmi Beş Türk Lirası) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu, itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile Genel Müdürlüğe yapacaklardır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. Kimlik numarası, imza, adresinin bulunmadığı ve banka dekontu olmayan dilekçeler ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
VIII-YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLÜ SINAV
Yazılı sınavın değerlendirilmesi; Lisans eğitimine ait mesleki bilgiler 80 puan, genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgiler 20 puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. 4 Yazılı sınav sonucunda yetmiş (70) puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak belirlenen kadronun dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.
Sözlü sınavda adaylar;
a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),yönlerinden ve belirtilen puan ağırlıklarında değerlendirilecektir. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az yetmiş(70) puan almaları gerekmektedir.
IX-GİRİŞ SINAVI SONUCU
Giriş sınavında başarılı olmak için yazılı ve sözlü sınavların her bir aşamasından en az yetmiş (70) puan alınması zorunludur. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması, yazılı sınav ile sözlü sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir. Sınav sonuçlarına göre adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan aday; her iki puanın da eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacaktır. Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, giriş sınavında başarılı olmak şartıyla atama yapılacak kadro sayısını geçmemek üzere, Komisyonca belirlenecek sayıda aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Giriş sınavı sonuçları Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinde ve hizmet binasında ilan edilecektir. Ayrıca, asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecektir. Adaylar, sınava katılacakların listesinin yayınlanmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde sınav listesine veya sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde sınav sonucuna yazılı olarak itiraz edebilir. İtirazlar, en fazla 5 (beş) gün içinde incelenerek itiraz sonuçları adaya yazılı olarak bildirilecektir. Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumda olanlar hiçbir hak talep edemez. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Genel Müdürlüğümüz(www.goc.gov.tr) internet adresinden yapılacaktır.
X-ATAMADAN ÖNCE İSTENECEK BELGELER
Uzman yardımcılığı giriş sınavında başarılı olan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:
a) Erkek adayların askerlik durumuna dair yazılı beyanı.
b) Dört adet vesikalık fotoğraf.
c) Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı.
ç) Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı.
d) Mal bildirimi.
e) Kamu etik sözleşmesi. İlan olunur.
5 İLETİŞİM BİLGİLERİ: Adres : Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 06370 Yenimahalle /ANKARA Tel : 0312 422 08 27-29 Faks : 0312 422 09 00Adres : Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Güven evler Mahallesi Cin nah Cad. No:16 06690 Çankaya / ANKARA Tel : 0312 9061300 – 1095/1346E-mail : gpmsinav@ybu.edu.t