Puantör Maaşları Ne Kadar?
Puantör Maaşları Ne Kadar? Puantör Nedir? Ne Demek? Puantör Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Özel Sektörde Puantör Maaşları ve Kamuda ve Devlette Puantör Maaşları Ne Kadar?
Puantör işe giriş çıkış esnasında personel takibini yapan, yöneticilere aldığı kayıtları bilgi veren kişi olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki puantör maaşları ne kadardır?
Son dönemde en popüler ve en çok merak edilen mesleklerin başında puantörlük mesleği gelir. Son yıllarda yabancı dilden pek çok meslek dilimize, hayatımıza girmiştir. Fakat çalışanlar dışında bu meseleler hakkında bilgi sahibi olan kişi sayısı pek azdır. Bu nedenle başta ‘puantör’lük mesleği dahil olmak üzere pek çok meslek hakkında sorular soran, araştırma yapanların sayısı da oldukça fazladır. Peki puantör nedir? Ne iş yapar? Devlette ve özel sektörde puantör maaşları ne kadar?
Puantör Nedir? Ne Demek? Ne İş Yapar?
Puantör Nedir? Ne Demek?
İş dünyasında en önemli konuların başında mesai saatleri gelmektedir. Personelin işe giriş-çıkış saatleri oldukça önemlidir. Bu konuyu suistimal eden kişiler yönetim tarafından uyarılır hatta işten kovulmaları mümkün olur. Puantörler işte bu giriş-çıkış saatlerinin takibini yapan kişidir. Şirkette giriş-çıkışlar kartla, parmak iziyle ya da imzayla yapılır. Puantör personel hareketlerini takip ederek mazeretli-mazeretsiz durumları, ziyaretçileri, çalışma saatlerini, fazla mesai durumlarını inceler. Ayrıca bilgilerin doğruluğunu, kart-parmak izi sistemlerinin bakımlarıyla da ilgilenir. Puantaj defteri tutarak çalışan bu kişiler yöneticilere bilgi verir.
Puantör Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri
Puantörlük hizmetini veren personel ve şirketler olabilir. Bazen bir personel birden fazla şirkete hizmet verirken bazen de şirketler kendi personelini istihdam ettirir. Personelin çalışma şartları iyidir. Teknolojik ve teknik aletlere erişimleri vardır. Çalışma saatleri esnektir. Temelde takip ettiği işler ve bilgiler sona erdiğinde mesaisi de sona erer. İşinin yoğunluğu dönemsel değişebilir. Artık yapılan işlerde teknolojik aletler, uygulamalar kullanılmaktadır. Bu da puantörün iş yükünü hafifletir ve işini kolaylaştırır.
Puantör Maaşları Ne Kadar?
Meslekle ilgili en çok merak edilen konu kazançlar, ücretler yani maaşlardır. Çalışanların işe giriş-çıkış saatlerini takip etmek, izin, mazeret durumlarını izlemek ve yöneticileri bilgilendirmekle sorumlu olan puantörler devlette ve özel sektörde çalışabilmektedir. Teknoloji geliştikçe puantörlere ihtiyaç da artar. Çünkü uygulamalar, programlar, makineler bakım ve tamir faaliyetleri önem kazanır. Puantör yalnızca personellerle değil bu makineler ve meselelerle de ilgilenir. Özellikle de devasa şirketlerde ve projelerde vazgeçilmez bir pozisyondur. Ortalama maaşları ise 10 bin 720 TL ile 13 bin TL arasında değişir.
Özel Sektörde Puantör Maaşları
Özel sektörde her pozisyon ve meslekte maaşlar başlangıçta düşüktür. Puantör mesleği için de maaşlar başlangıçta düşükken deneyim ve tecrübeye göre ücretler artar. Özel sektörde puantör maaşı en düşük 10 bin 500 TL ile 13 bin TL arasındadır. Deneyimli ve kıdemli personeller 15 bin TL civarında ücret alabilir. Ayrıca özelde personellere ulaşım, yemek kartı/ücreti, giyim çeki, özel sağlık sigortası gibi farklı imkanlar da sunulabilir.
MAN Türkiye İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu
Kamuda ve Devlette Puantör Maaşları
Devlette maaş skalası daha düzenlidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında puantör kadrosunda çalışan memurların maaşları 14-16 bin TL civarındadır. Aile yardımı, çocuk yardımı, çalışılan kurum, sigorta ve BES kesintisi, yabancı dil tazminatı, döner sermaye gibi unsurlara bağlı olarak ücretler değişebilmektedir. Kıdem ve derece, hizmet yılı, görev yapılan bölge ve kurum da oldukça önemlidir.
Puantör ne mezunu?
Puantörlük mesleği için üniversitelerin İnsan Kaynakları, İşletme, İktisat, Dış Ticaret ya da Kamu Yönetimi gibi bölümlerden mezun olmak yeterlidir.