2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına Kimler Başvurabilir ve Katılabilir?
2020 yılında düzenlenecek olan Adli Yargı Hakimliği sınavına kimler başvurabilir? 2020 Adli Yargı Hakimliği mezun ve avukatlık sınavına kimler girebilir? Hukuk mesleklerine giriş sınavı şartı var mı? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.
2020 yılında Adalet Bakanlığı’nın alımını gerçekleştireceği ve yazılı kısmı yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına kimler katılabilir? 2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına kimler başvurabilir? 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavı hangi konulardan oluşmaktadır? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavı Kaç Kişilik ve Ne Zaman?
Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL’ün sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu ve izleyen günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi takviminde yerini alan 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavının ilk aşaması olan yazılı kısmı yine ÖSYM tarafından 21 Kasım 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde mezun grubu ve avukatlıktan geçiş grubu için gerçekleştirilecek. 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavı toplam 1100 adayın Adli Yargı Hakimliği mesleğine alınması için gerçekleştirilecek. 1100 kişilik alımın 1000 kişilik kısmı Adli Yargı Hakimliği mezun grubu için, 100 kişilik kısmı Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş grubu için ayrılmış durumda. Sınav oturumları da geçtiğimiz yıllara göre farklı bir şekilde uygulanacak. 21 Kasım 2020 tarihinde 2020 Adli Yargı Hakimliği mezun grubu sınavının tamamlanması, 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak oturumla avukatlıktan geçiş grubu sınavının tamamlanması planlanıyor.
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Gerçekleştirilecek?
2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına başvuruda bulunacak olan adaylar için normal başvuru süresi 1 Ekim 2020 ilâ 8 ekim 2020 tarihleri olarak belirlendi. Bu süre içerisinde başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar içinse geç başvuru tarihi tek gün olmak üzere ÖSYM tarafından duyuruldu. 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını nasıl yapacakları, göndermeleri gereken evrakı ve diğer detayları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz.
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavı Konuları Nelerdir? 2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavı Soru Dağılımı Nasıl?
2020 yılında gerçekleştirilecek olan Adli Yargı Hakimliği sınavı mezun grubu ve avukatlıktan geçiş grubu olmak üzere iki ayrı grup için gerçekleştirilecek. Her iki grupta da adaylara aynı konulardan ve derslerden sorular yöneltilecek. 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavında adaylara 70 tanesi Alan Bilgisi derslerinden, 30 tanesi ise Genel Yetenek – Genel Kültür derslerinden olmak üzere toplam 100 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek. 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavında adaylara soru yöneltilecek olan sınav konularını tüm başlıkları ile birlikte bir arada incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına Nasıl Hazırlanılır? 2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına katılacak olan adayların, sınavın yazılı kısmında başarılı sayılabilmeleri için öncelikle en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir. Yanlış yanıtların doğru yanıtlara tesir etmediği sınavda adayların 70 puan almaları için yapılacak hesaplamada, Alan Bilgisi konularından yapmış oldukları yanıtların etkisi %80, Genel Yetenek Genel Kültür testinden yapmış oldukları yanıtların etkisi ise %20 olarak baz alınacaktır. 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavında adayların başarılı sayılmaları, alımın Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ikinci kısmına yani sözlü mülakatlara katılabilmeleri için tek başına yeterli olmamaktadır. Adayların 2020 Adli Yargı Hakimliği sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde etmeleri için aynı zamanda mesleğe alınacak aday sayısının 3 katı kadar başarılı aday arasında yer almaları gerekmektedir. Bu durumda bu sayı 2020 Adli Yargı Hakimliği mezun grubu için 3000 kişi, avukatlıktan geçiş grubu içinse 300 kişidir.
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına hazırlık yürüten adayların sınava nasıl çalışabileceklerine dair önerilerimizi içeren çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşabilirsiniz;
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınavına Kimler Başvurabilir ve Katılabilir?
2020 yılı Adli Yargı Hakimliği sınavına başvuruda bulunacak olan adayların devlet memurluğu için gerekli genel şartların tamamını taşıyor olmalarının yanında, Adli Yargı Hakimliği mezun grubu için 2020 yılının birinci günü itibariyle 35 yaşlarını, avukatlıktan geçiş grubu içinse 45 yaşlarını doldurmamış durumda olmaları gerekmektedir.
2020 Adli Yargı Hakimliği mezun grubu ya da avukatlıktan geçiş grubu adaylarının tamamının üniversitelerin Hukuk lisans programlarından mezun durumda bulunmaları gerekir. Ancak bu şart mezun grubu sınavlarına başvuruda bulunmak için yeterli iken, avukatlıktan geçiş grubu sınavına başvuruda bulunmak için tek başına yeterli değildir. Adayların 2020 Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş grubu sınavına başvuruda bulunabilmeleri için aynı zamanda avukatlık mesleğinde bulunduklarını, serbest olarak ya da bir kurum / kuruluşa bağlı olarak bu işi yürütmeye devam ettiklerini ortaya koyan belgeleri Adalet Bakanlığı’na sunmaları gerekmektedir. Şartları sağlayan bir adayın hem 2020 Adli Yargı Hakimliği mezun grubu sınavına hem de 2020 Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş sınavına başvuruda bulunması ve katılması mümkün olacaktır.
2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına başvuruda bulunacak olan adayların başvuru esnasında sunmaları gereken belgelere ve başvurularını nasıl yapacaklarına dair detaylara aşağıda yönlendirmesini vermiş olduğumuz çalışmamızda erişebilirsiniz,
Adalet Bakanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu yargı reformu ile birlikte Hukuk Mesleklerini icra etmek isteyen adaylara Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda başarılı olmak şartı getirildi. Ancak 2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına katılacak olan adayların bu şartı taşıyor olmaları şartı bulunmamaktadır. Üniversitede henüz okuyan ve düzenleme öncesinde mezun olmuş olan adaylar bu düzenleme kapsamına alınmamıştır.
Adli Yargı Hakimliği Mesleği Nedir? Adli Yargı Hakimleri Ne İş Yapar?
2020 Adli Yargı Hakimliği sınavına mezun grubundan ya da avukatlık mesleğinden geçiş grubundan başvuruda bulunacak olan adayların, yazılı ve sözlü aşamalarda başarılı olarak Adli Yargı Hakimliği mesleğine ya da savcılık mesleğine girmeleri durumunda kendilerini nelerin beklediğini, görev ve yetkilerini, özlük haklarını ve diğer tüm detayları incelediğimiz Adli Yargı Hakimliği MESLEK TANITIM çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme aracılığı ile erişebilirsiniz;
2020 Adli Yargı Hakimliği Sınav sürecini izlemek, sorularınızı sormak ve hazırlık sürecindeki diğer adaylarla etkileşimde bulunmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!