2020 KPSS Lise Matematik Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği sınav konuları nelerdir? Sınavda soru dağılımı nasıl? Lise Matematik Öğretmenliği adaylarına hangi konudan kaç soru gelecek? Detayları yazımızda.
2020 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Öğretmenlik oturumlarından, öğretmen adaylarının yalnızca bir kısmı için uygulanacak olan KPSS ÖABT nedir? Kimlerin KPSS ÖABT’ye katılması zorunlu? 2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği konuları neler? 2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği soru dağılımı nasıl olacak? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.
2020 KPSS ÖABT Hangi Alanlar İçin Zorunlu? Kimler İçin Gerçekleştirilecek?
2020 KPSS ÖABT alan sınavı, yazımıza konu lise matematik öğretmenliği adaylarının yanında başka bazı öğretmen adayları için de gerçekleştirilmektedir. Bu adaylar, diğer tüm öğretmen adayları ile birlikte 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ve 2020 KPSS Lisans sınavlarına da katılacak, sonrasında da kendileri için düzenlenen alan sınavına da katılım göstereceklerdir.
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavının yanı sıra diğer, ÖABT’nin gerçekleştirileceği diğer alanların hangileri olduğunu ve KPSS ÖABT sınavına dair diğer merak ettiğiniz hususları aşağıdaki yazımızda inceleyebilirsiniz;
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği Alan Sınavı Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanmaktadır ve Ne Kadar Geçerlidir?
2020 KPSS ÖABT’ye Lise Matematik öğretmenliği kadrolarına atanmak için katılan ve evvelinde KPSS Lisans ile KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılacak olan adayların hesaplanacak olan puan türleri alan bilgisine tabi diğer öğretmen adayları gibi KPSS P121 olacaktır.
Lise Matematik Öğretmenliği adaylarının üç oturuma katılmaları ile hesaplanacak olan KPSS P121 puan türlerinin hesaplanmasında, katılacakları oturumların ağırlıkları aşağıdaki şekildedir;
2020 KPSS Lisans testlerinin ağırlığı; %30
2020 KPSS Eğitim Bilimleri testi ağırlığı; %20
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği ağırlığı; %50
KPSS’nin öğretmenlik için gerçekleştirilen oturumlarına katılan öğretmen adaylarının hesaplanan puan türlerinin geçerliliği geçtiğimiz dönemde yapılan değişikliğe kadar bir yıldı. Ancak bu sürenin iki yıla uzatılması uygulaması getirilmiştir. Ancak bu duruma dair yeniden düzenleme yapılarak KPSS öğretmenlik puan türlerinin geçerliliği yeniden bir seneye düşürülmüştür. Bu uygulama 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ve 2020 KPSS ÖABT oturumlarının gerçekleştirilmesi ile birlikte hayata geçecektir.
2019 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği Sınavına Kaç Kişi Girdi? Sınavın Sayısal Verileri Nasıl?
Soru Sayısı | Standart Sapma | Net Ortalaması | Katılım Sayısı |
75 | 12,425 | 24,268 | 12860 |
2019 senesinde ÖSYM tarafından lise matematik öğretmenliği adayları için gerçekleştirilen 2019 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavına katılım, ilköğretim matematik öğretmenliği alan sınavına göre daha yüksek olmuştur. Bunun yanında net ortalaması ise bir miktar altında kalmıştır. Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavında katılımın yine geçtiğimiz yıl düzeyinde olmasını beklemekteyiz.
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği Sınavı Konuları Nelerdir? Lise Matematik Öğretmenliği Alan Soru Dağılımı Nasıl?
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavında adayların yanıtlaması için toplam 75 adet soru sorulmaktadır. Bu 75 sorunun yanıtlanmasında adaylara tanınan süre ise, diğer çoğu ÖABT alanının aksine, sayısal soruların ağırlıkta olduğu alan sınavlarındaki gibi 150 dakika olacaktır.
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavında adaylara yöneltilecek olan 75 sorunun, yüzde yirmisi lise matematik öğretmenliği alan eğitimi konularından, yüzde sekseni ise lise matematik öğretmenliği alan bilgisi konularından oluşmaktadır.
2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavının altmış soruya tekabül eden alan bilgisi kısmı aşağıdaki derslerden meydana gelecektir;
-Analiz Dersi; 21 soru
-Cebir Dersi; 15 soru
-Uygulamalı Matematik Dersi; 12 soru
-Geometri Dersi; 12 soru
*2020 KPSS ÖABT Lise Matematik Öğretmenliği alan sınavıyla alakalı olarak hazırlamış olduğumuz yazımızda faydalandığımız kaynaklar ÖSYM’nin yayında olan güncel kaynaklarıdır. Bu kaynaklarda yer alan bilgiler, yeni bilgiler ile değişikliğe uğrarsa yazımız bu bilgilere dayalı olarak yeniden düzenlenecektir.