kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT sınavı konuları nelerdir? KPSS Tarih Öğretmenliği alan soru dağılımı nasıl?

A+
A-

KPSS Tarih öğretmenliği ÖABT konuları ve soru dağılımı hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

Öğretmen adayları için gerçekleştirilmesi planlanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ya da kısaca KPSS ÖABT oturumu nedir? KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT alan sınavı konuları nelerdir? KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği sınavının soru dağılımı nasıl? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KPSS Öğretmenlik Alanı Oturumları Nelerdir? Kimlerin KPSS ÖABT Oturumlarına Katılması Şarttır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS her yıl farklı alanlardan mezun olan ve kamu kurumlarında görev yapmayı hedefleyen milyonlarca adayı kapsayacak biçimde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu oturumlar organize edilirken adayların katılacakları oturumlar ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlar ile net bir şekilde belirlenmekte ve adaylar başvurularını buna göre yapmaktadır.

ÖSYM tarafından kamu kurumlarının öğretmenlik kadrolarına girmek isteyen adaylar için gerçekleştirilen oturumlar olan KPSS Öğretmenlik oturumlarının bir bölümüne öğretmen adaylarının tamamı katılmak zorunda iken bazı oturumlara belirli alanların öğretmenlikleri için hazırlanan adaylar katılmak zorunda olmaktadır. Bu bağlamda tüm  öğretmen adaylarının katılması zorunlu olan 2021 KPSS oturumlarını Lisans ve Eğitim Bilimleri oturumları oluştururken, bazı adayların katılması zorunlu olan oturumları çalışmamızın da konusu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumu ya da kısaca ÖABT oturumu oluşturmaktadır.

Hangi KPSS Öğretmenlik alanları için adayların KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT’ye katılması zorunlu, daha detaylı bilgiler edinmek isterseniz aşağıda yer alan bağlantı ile ilgili çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT Puan Türü Nedir ve Nasıl Hesaplanmaktadır?

Kamu kurumlarında tarih öğretmeni unvanı ile görev yapmayı hedefleyen adayların KPSS kapsamında katılacakları oturumlar farklı ağırlıklar ile hesaba katılarak atanmalarına esas bir puan türleri oluşturulacaktır. Bu puan türüne KPSS P121 adı verilmektedir ve alana tabi olan tüm öğretmen adayları tercihlerini bu puan türünden elde ettikleri dereceye göre yapacaklardır. KPSS P121 puan türü hesaplanırken adayların KPSS Lisans oturumunda yapmış oldukları netler %30, KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda yapmış oldukları netler %20, KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT oturumunda yapmış oldukları netlerin ise %50 etkisi olmaktadır. Bu tabloda adayların en fazla ağırlık vermeleri gereken ve bir noktada belirleyici nitelikte olan oturum KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT oturumudur.

osym bina 2

KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katıldı? Standart Sapma ve Net Ortalaması Kaç Oldu?

Tarih öğretmeni olarak atanmak isteyen kaç adayın KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT oturumuna katıldığını, adayların net ortalama tutarlarını ve standart sapma oranını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayısı Standart Sapma Ortalama Net Aday Sayısı
75 13.720 31.260 24.579

KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT Sınav Konuları Nelerdir? KPSS Tarih Öğretmenliği Soru Dağılımı Nasıl?

ÖSYM tarafından düzenlenmesi planlanan ve öğretmen adaylarından alan sınavına girmesi zorunlu olanların katılacakları KPSS ÖABT oturumlarının Tarih Öğretmenliği kısmında adaylara 60 tanesi Tarih Öğretmenliği alan bilgisi, 15 tanesi ise Tarih Öğretmenliği alan eğitimi konularından olmak üzere toplam 75 adet soru yöneltilecektir.

KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT oturumu sınav konuları ve soru dağılımları şu şekildedir;

Tarih Öğretmenliği alan eğitiminden adaylara 15 soru sorulacaktır.

Tarih Öğretmenliği alan bilgisinde adaylara aşağıdaki konulardan toplam 60 soru sorulacaktır;

image 137

*KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT alan sınavına dair oluşturmuş olduğumuz çalışmamızda yer alan bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ve dökümandan faydalanarak hazırlanmıştır. Bu bilgilerde herhangi bir değişim söz konusu olduğunuda çalışmamız güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.