4 Yıllık Sağlık Bölümleri 2019 (Lisans)
4 yıllık sağlık bölümleri 2019 nelerdir, kaç adet 4 yıllık sağlık bölümü gibi soruların cevapları ile 4 yıllık sağlık bölümleri 2019 listesine buradan ulaşabilirsiniz.
4 yıllık sağlık bölümleri 2019 nelerdir, 4 yıllık sağlık bölümleri listesi neye göre belirlenmiştir, 4 yıllık sağlık bölümlerine nasıl girerim, lisans sağlık bölümleri dediğimiz bölümler nelerdir, 4 yıllık sağlık bölümlerinin atamaları nasıldır, kaç adet 4 yıllık sağlık bölümü bulunmaktadır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.
Sağlık bölümleri son yıllarda inanılmaz önem kazanmış durumda. Bunda hem sağlığa olan değerin artmış olmasının, hem atamalarının diğer bölümlere kıyasla daha fazla olmasının hem de iş olanaklarının yine diğer bölümler ile kıyaslandığında daha fazla olmasının payı olduğu açık diyebiliriz.
Adaylar bu sebeplerden ötürü sağlık bölümlerinin neler olduğunu merak ediyor. Biz de hemen hemen her branşın bölümlerini listelediğimiz gibi sağlık bölümleri listelerini de sizin için derlemeye çalıştık.
2019 YILINDA TERCİH EDİLEBİLECEK 4 YILLIK SAĞLIK BÖLÜMLERİ NELERDİR?
Lisans sağlık bölümleri olarak da adlandırılan 4 yıllık sağlık bölümleri listemiz en temelde iki şey göz önünde bulundurularak listelenmiştir. Bunlardan birisi bu bölümlerin çoğunun sağlık bakanlığı tarafından ataması bulunması iken diğer neden ise sağlık ile ilişkili bölümler olmasıdır. Listemizde bulunan 4 yıllık bölümlerin çoğunun sağlık bakanlığı atamalarında ataması bulunsa da bazıları sadece sağlık ile ilişkili olduğu için listemize girmiştir. Sağlık bakanlığı atamalarını incelemek için 2017 2018 sağlık bakanlığı atama puanları yazımıza BURADAN ulaşabilirsiniz. YKS
Türkiye genelinde farklı isme sahip 30 adet 4 yıllık sağlık ile ilişkili bölüm bulunmaktadır. Adayların bu bölümleri kazanmasının yolu yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) adı verilen üniversiteye giriş sınavının temel yeterlilik testi (TYT) kısmı ile alan yeterlilik testi (AYT) adı verilen kısımdaki ilgili testleri çözerek yeterli puan almasıdır. Çocuk gelişimi, psikoloji, sağlık yönetimi ve sosyal hizmet bölümleri eşit ağırlık puan türünden tercih edilebilirken listemizdeki diğer tüm 4 yıllık sağlık bölümleri sayısal puan türünden tercih edilmektedir.
4 yıllık sağlık bölümleri 2019 listesi aşağıdaki gibidir. Listemizde yüksekokul ve fakülte diye belirttiğimiz bölümler ile ilgili olarak; bu ayrım mezuniyet açısından büyük bir fark oluşturmamaktadır.Bu fark içinde en temelde fakülte ve yüksekokul arasındaki öğretim ile ilgili temel metot farklılıkları bulunmaktadır.
2 YILLIK SAĞLIK BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
*Yapılacak değişikliklerde veya oynamalarda ÖSYM’nin yapacağı duyurular esas olacaktır. Biz böyle bir değişiklik olması halinde yazılarımızı güncelleyecek olsak da sizler zaman zaman ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.
· Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul)
· Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Fakülte)
· Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul)
· Beslenme ve Diyetetik (Fakülte)
· Biyoenformatik ve Genetik
· Biyokimya
· Biyoloji
· Biyomedikal Mühendisliği
· Biyomühendislik
· Biyoteknoloji
· Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji
· Çocuk Gelişimi (Yüksekokul)
· Çocuk Gelişimi (Fakülte)
· Dil ve Konuşma Terapisi
· Diş Hekimliği Fakültesi
· Ebelik (Yüksekokul)
· Ebelik (Fakülte)
· Eczacılık Fakültesi
· Ergoterapi (Yüksekokul)
· Ergoterapi (Fakülte)
· Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Yüksekokul)
· Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte)
· Genetik ve Biyomühendislik
· Hemşirelik (Yüksekokul)
· Hemşirelik (Fakülte)
· Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Yüksekokul)
· Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Fakülte)
SORULARINIZ İÇİN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.
· Moleküler Biyoloji ve Genetik
· Odyoloji (Yüksekokul)
· Odyoloji (Fakülte)
· Optik ve Akustik Mühendisliği
· Ortez-Protez (Yüksekokul)
· Ortez-Protez (Fakülte)
· Perfüzyon (Yüksekokul)
· Perfüzyon (Fakülte)
· Psikoloji
· Sağlık Yönetimi (Yüksekokul)
· Sağlık Yönetimi (Fakülte)
· Sosyal Hizmet (Yüksekokul)
· Sosyal Hizmet (Fakülte)
· Tıp Fakültesi
· Tıp Mühendisliği
· Veteriner Fakültesi
**Yukarıdaki bilgiler ÖSYM’nin internet sitesi ve kılavuzlarından, bölümleri listesi de yine ÖSYM’nin tercih kılavuzu Tablo 3 üzerinden derlenmiştir.
Sağlık bölümleri, sağlık atamaları, üniversite tercihleri ve üniversite taban puanları gibi konularda tecrübe sahibi yöneticilerin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret ederek merak ettiklerinizi sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.Forum sayfamıza yönlenmek için TIKLAYINIZ.
Ataması olmadığı için üniversitede biyomedikal öğrencilerine ders anlatmadan geçiriyorlar burada ataması iyi denilmiş bırakın bu işleri
Ataması olmadığı için üniversitede biyomedikal öğrencilerine ders anlatmadan geçiriyorlar burada ataması iyi denilmiş bırakın bu işleri
Ataması olmadığı için üniversitede biyomedikal öğrencilerine ders anlatmadan geçiriyorlar burada ataması iyi denilmiş bırakın bu işleri