7300 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 7300 Özel Şartı Nedir?
7300 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 7300 Özel Şartı Nedir? 7300 nitelik kodu ve özel şartı hangi kurumlarda istenir? 7300 nitelik kodu ve özel şartı ile hangi kurumlara girilir? 7300 nitelik kodu ve özel şartı ne anlama gelir?
Memur olmak isteyen binlerce kişi aylar süren çalışmalarının ardından Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Adayların bazıları yüksek puan alırken bazıları ise düşük puanların sahibi oldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merekzi atama bekleyen adaylar gözlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak tercih kılavuzu açıklamasına çevirdi. ÖSYM kılavuzunu inceleyen adaylar atanmak istedikleri kurumların yanında yer alan nitelik kodlarını araştırmaya başladı. Özellikle de ‘7300 nitelik kodu’ ve ‘7300 özel şartı’ ile ilgili binlerce soru sorulmaktadır. Peki 7300 özel şartı nedir? Ne demek? Ne işe yarar? 7300 özel şartı nedir? Ne demek? Ne işe yarar?
7300 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?
Türkiye’de en az bilinen ve en çok merak edilen nitelik kodlarının başında 7300 nitelik kodu gelmektedir. Adaylar 7300 nitelik kodunu araştırırken tercih kılavuzuna girmektedir. Kılavuzda bu kodla ilgili olarak ‘Bu kadroda vardiya sistemi uygulanır’ bilgisi verilmektedir. Peki bu ne demektir? Bu nitelik kodu üzerine ataması yapılan memurların görev yaptıkları süre boyunca vardiya usulü ile çalışacatkır. Kamu personelleri nöbet sistemiyle veya belli saatler arasında görev yapar. Bu nitelik kodu ve özel şartı ile atanan kişiler nöbet sistemiyle veya vardiyalı sistemiyle çalışabileceklerini kabul etmiş olurlar. KPSS
7300 Özel Şartı Nedir? Ne İşe Yarar?
Bu kodla tercih yapan tüm adaylar ‘nöbet sistemiyle veya vardiya sistemiyle çalışacak’ diye bir kural yoktur. Memurun çalıştığı kuruma göre çalışma saatleri, iş yoğunluğu değişebilir. Acil bir durumda, iş yoğunluğunun fazla olduğu zamanlarda fazla çalışmanız, vardiya ile çalışmanız istense de normal zamanlarda 09.00-17.00 saatleri arasında normal mesai yapılır.
Nöbet veya vardiya sistemine de ayrı bir parantez açmak gerekir. Personeller 12/24 usulüne göre çalışabilir. Bu noktada memurlar 12 saat çalışır, 12 saat dinlenir. 12 saat yine çalışan personeller daha sonra 24 saat dinlenir. Bu çalışma sistemi bayram, hafta sonu fark etmeksizin geçerli olur.