kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 2024 Ne Kadar?

A+
A-

AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 2024 güncel olarak ne kadar? AB Proje Geliştirme Uzmanı ne demek? AB Proje Geliştirme Uzmanı Ne iş yapar? AB Proje Geliştirme Uzmanı nedir? Görevleri Nedir ve AB Proje Geliştirme Uzmanı Nasıl Olunur? Proje geliştirme uzmanları hakkında detaylı bir sunum yapacağız. Bu yazımızda AB Proje Geliştirme Uzmanına dair tüm sorularınızı yanıtlayacağız.

AB Proje Geliştirme Uzmanı Nedir?

AB Proje Geliştirme Uzmanı, Avrupa Birliği projeleri üzerine uzmanlaşmış ve yüksek seviyede tecrübeye sahip profesyonel kişilerdir. Avrupa Birliği fonlarından faydalanmak isteyenlerin proje süreçlerini baştan sona profesyonelce yönetmek üzerine profesyonelleşmiş kişiler olarak talep edilen pozisyonu doldurarak işe başlarlar. Genelde projelerin kuruluş anından son başvurunun onaylanmasına kadar baştan sona yönetimi tamamen ellerinde bulundurur ve denetlerler. AB Proje Geliştirme Uzmanları, Avrupa Birliği fonlarından faydalanmak için projeleri başlatırlar ve bu sürecin yönetimi konusunda uzmandırlar. Talep edilen politikaları ve uyum sürecini yakından takip ederek en önemli görevlerini burada tecrübelerini ortaya koyarak gerçekleştirirler.

AB Proje Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar?

AB Proje Geliştirme Uzmanı ne iş yapar? AB Proje Geliştirme Uzmanı, Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmek için taleplere göre proje geliştirirler. Ayrıca bu projelerin bütün aşamalarını yönetmekle görevlidirler. Proje Geliştirme Uzmanı olarak bütün tecrübesi ortaya koyar ve projelerin fikir aşamasından, onaylanıp fonun takip sürecine kadar bütün aşamalarda yer alırlar. AB Proje Geliştirme Uzmanı ne iş yapar madde madde açıklamak gerekirse karşımıza şunlar çıkacaktır;

  • Proje Fikirlerini Bulup Geliştirmek: AB Proje Geliştirme Uzmanları genelde talep edilen firmalara sıfırdan proje ortaya çıkartmak için giderler. Avrupa Birliği fonlarını alarak büyümek isteyen firmalar Proje Geliştirme Uzmanlarının tecrübelerinden faydalanmak isterler. Bu noktada sıfırdan fikir bulup bunu yeterli seviyeye getirip projeyi başlatmak gibi temel görevleri vardır.
  • Projenin Temel Tasarımı: Proje Geliştirme Uzmanı, ortaya çıkan bir fikri ya da kendilerinin bulduğu fikrin tasarımını oluşturarak bir taslak ile sunum yaparlar. Bu projenin genel olarak fikir vermesi adına taslak içinde projenin amacının ne olduğu, tahmini gereken bütçenin aralığı, teslim ve onay sürecine dair zaman çizelgesinin oluşturulması ve tüm bunlar sonucundan kabul edilen projenin son aşamasına geçilmesi sürecini içerir. Buradaki tüm işlemlerde Proje Geliştirme Uzmanı yer alır.
  • Başvurulacak Fon Kaynağını Netleştirme: Avrupa Birliği’nin çok sayıda fonu ve programları bulunuyor. AB Proje Geliştirme Uzmanı, ortaya koyacakları projeleri için en uygun olan fon kaynağının netleştirilip bunun üzerine inşa edilmesine karar verir. Fon kaynağı belirlendikten sonra başvuru sürecine kadar bütün kriterler o fonun şartlarına göre AB Proje Geliştirme Uzmanı tarafından geliştirilir.
  • Başvuru Öncesi Hazırlık: Proje Geliştirme Uzmanları, belirlenen fonun başvuru süreci için gerekli bilgi, belge ve dokümanların toplanarak resmi başvuru sürecinin hazırlıklarını yapmakla görevlidir. Bu süreçte adına başvuruyu yapacağı firma ile ön bilgilendirme toplantılarını da gerçekleştirir.
  • İşbirliği ve Kurumlararası İletişim: Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak isteyen firma ya da firmaların bir araya koordineli bir şekilde iletişim kurma görevini de AB Proje Geliştirme Uzmanları üstlenir. Projede yer alacak olan tüm paydaşların, finansörlerin hatta gerekli olduğu durumda yerel yönetimlerin birbiriyle olan iletişimi sağlayan Proje Geliştirme Uzmanlarıdır. Projeye dahil olması gerektiğini düşündükleri kişi veya kurumlarla da iletişim kurarlar.
  • Projenin Avrupa Birliğine Uyumluluğu: Bütün sürecin en kritik aşamalarından biri olan yönergelerin gerekli şartları yerine getirecek şekilde oluşturulması ve Avrupa Birliğinin politik duruşuna uygunluğun sağlanması görevini Proje Geliştirme Uzmanları üstlenir. Bu sürecin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için yönergelere tam uyum şarttır.
  • Sürecin Takibi: AB Proje Geliştirme Uzmanları, geliştirip onay alarak başvuru sürecine gönderdikleri projelerinin baştan sona bütün aşamalarını detaylı bir şekilde takip edip sona ulaştırmaları gerekmektedir. Sürecin takibinin önemi ise gerektiği anda müdahale ederek son aşamaya gelmeden önce işleri kontrolden geçirerek sorunları ortadan kaldırmalarını sağlar.

AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 2024 – GÜNCEL

ab proje geliştirme uzmanı maaşları güncelAB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 2024 güncel olarak ne kadar? AB Proje Geliştirme Uzmanlarının maaş aralıkları epey yüksektir. Talep edildikleri firmadan, projenin büyüklüğüne ve kendi tecrübelerine kadar birçok faktör alacakları maaşları doğrudan etkilemektedir. AB Proje Geliştirme Uzmanları maaş olarak genel çalışacakları proje çok küçük bile olsa taban maaşları 21.000 Türk Lirasından başlayacaktır.
Bunun yanında projelerin büyümesiyle ve sıfırdan bir fikir geliştirip bütün süreci yönetmesi talep edilen AB Proje Geliştirme Uzmanı 25.500 Türk Lirasından başlayarak 50.000 Türk Lirası ve üzerine rahatlıkla çıkabilmektedir. Geliştirdikleri ve onay aldıkları proje sayısına ve tecrübelerine bağlı olarak AB Proje Geliştirme Uzmanı maaşları şu şekildedir;

Kadro – PozisyonMaaş
AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaş 202422.200 TL
Tecrübeli AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 202426.500 – 31.000 TL
15+ Yıl – AB Proje Geliştirme Uzmanı Maaşları 202436.500 – 52.400 TL

AB Proje Geliştirme Uzmanı Hangi Bölümden Mezun Olurlar?

AB Proje Geliştirme Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı? AB Proje Geliştirme Uzmanları hangi bölümden mezun olmuştur? Proje Geliştirme Uzmanlarının ağırlığı Uluslararası İlişkiler mezunudur. İletisim ve dilin bir arada doğru şekilde kullanılması ve Avrupa Birliğine hakimiyet gereksinimi sebebiyle Sosyolojinin yanında Çalışma Ekonomisi de Proje Geliştirme Uzmanları için tercih edilen bölümler arasındadır. Bunların listesi ise şu şekildedir;

  • Uluslararası İlişkiler
  • Sosyoloji
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri
  • İktisat
  • İletişim Bölümü
  • İşletme
  • Dış Ticaret
  • Ekonomi
  • İstatistik

Bu bölümler Proje Geliştirme Uzmanlarının mezun oldukları bölümler arasında yoğun bir şekilde yer almaktadır.

AB Proje Geliştirme Uzmanı – Sıkça Sorulan Sorular

AB Proje Geliştirme Uzmanları ile ilgili sıkça sorulan ve merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

Avrupa Birliği proje uzmanı ne kadar maaş alır?

Avrupa Birliği proje uzmanları ortalama tecrübelerine göre 26.700 Türk Lirası ile 38.900 Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Bu maaşları projenin büyüklüğüne ve Avrupa Birliği proje uzmanının tecrübesine göre değişmektedir.

Avrupa Birliği proje uzmanı ne iş yapar?

Avrupa Birliği proje uzmanı, fikir ve tecrübesini ortaya koyarak geliştirdikleri projenin Avrupa Birliği’ndeki uygun fonlardan birini almasını sağlamakla görevli profesyonel kişidir. AB Proje Geliştirme Uzmanı, Avrupa Birliği bünyesinde yer alan ülkelerdeki çalışma gruplarıyla görüşmeler gerçekleştirerek fon için uygun projeyi ortaya çıkartırlar.

Avrupa Birliği proje uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Avrupa Birliği (AB) Proje Geliştirme Uzmanı olmak için okunması gereken spesifik bir bölüm olmamasına rağmen bu işe uygun eğitim veren dört yıllık bölümler bulunuyor. Bunları ise; Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Mühendislik Bölümleri, İşletme ve Dış Ticaret gibi bölümlerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.