Alkolmetre Üflememenin Cezası 2020 Ne Kadar?
Alkolmetre Üflememenin Cezası 2020 Ne Kadar? Alkolmetre Nedir? Ne Demek? Alkolmetre Ne İşe Yarar? Alkolmetre Üflememenin Cezası 2020 Ne Kadar? Alkolmetre Üflememe Suç Mu? Yasak Mı? Akolmetreyi Üflememe Cezasına Nasıl ve Nereden İtiraz Edilir?
Türkiye’de her gün milyonlarca kişi kendi araçları veya toplu taşıma araçlarıyla trafiğe çıkmaktadır. Trafikte can ve mal güvenliği için herkesin kurallara uyması gerekmektedir. Kırmızı ışıkta geçmemek, makas atmamak, ters yönde gitmemek, emniyet kemeri takmak, cep telefonuyla konuşmamak bu kurallardan bazılarıdır. Trafik kurallarından biri de alkolle trafiğe çıkmamaktır. Trafikte yol kontrol noktalarında trafik polisleri alkolmetre ile sürücüleri kontrol etmektedir. Alkollü olduğu belirlenen sürücülere çok ağır cezalar verilmektedir. Peki Alkolmetre Nedir? Ne Demek? Alkolmetre Ne İşe Yarar? Alkolmetre Üflememenin Cezası 2020 Ne Kadar? Alkolmetre Üflememe Suç Mu? Yasak Mı?
Alkolmetre Nedir? Ne Demek?
Alkolmetre, bir analiz, bir test aracıdır. Yetkililer tarafından kullanılan bu aletle, test edilen kişinin bu aleti üflemesi istenir. Bu sayede kişinin nefesindeki alkol oranıyla, kandaki alkol oranı tahmin edilmektedir. Böylece kişinin alkollü olup olmadığı, ne kadar alkollü olduğu anlaşılmaktadır. Özellikle trafik polisleri bu aracı sık sık kullanarak alkollü araç sürenlere ceza kesmektedir.
Alkolmetre Ne İşe Yarar?
Alkol alanlar veya almayanlar bu cihazın ne işe yaradığını merak etmektedir. Özellikle cihazı kandırmak veya atlatmak isteyenler, cihazın nasıl çalıştığını, ne görevle kullanıldığını anlamaya çalışmaktadır. Konuya yabancı olan vatandaşlar da sık sık bu soruları sormaktadır. Peki alkolmetre cihazı ne işe yarar?
Kanda bulunan alkol miktarını nefesinizi analiz ederek tahmin eder.
Sürücülerin alkollü olup olmadığını kontrol etmeye yarar.
Alkolmetre Üflememenin Cezası 2020 Ne Kadar?
Her ülkenin kişiyi ‘alkollü’ olarak nitelemek için belirlediği bir matematik denklemi bulunur. Türkiye’de trafikte alkol limiti 1 litre kanda yarım gram alkol için 0,50 promil belirlenmiştir. Başka bir ifadeyle vatandaş 0,50 promil ve üzerinde alkollüyse kuralları çiğnemiştir. Bu durumda alkollü olduğu ortaya çıkan sürücülere ceza verilmektedir. Bu nedenle bazı sürücüler alkolmetre üflemekten kaçınmaya çalışmakta, alkolmetreyi üflemeyi reddetmektedir.
Alkolmetreyi üflemeyenlere verilen ceza çok ağırdır. Bu durumda polisler tarafından imtina tutanağı tutulur ve sürücünün 2 sene süresince sürücü belgesine el konulur. 0,50 puanın altında alkol çıkarsa ehliyete 6 ay el konulur. Alkolmetre üflenmediğinde ise ceza süresi 2 yıla çıkar. Üstelik alkollü araç kullanan kişilere 1200 ile 2 bin 500 TL arasında para cezası da uygulanmaktadır. Bu nedenle sürücülerin alkolmetreyi üflemeleri tavsiye edilir.
Alkolmetre Üflememe Suç Mu? Yasak Mı?
Alkollü araç kullanmak suç ve yasaktır. Alkolmetre ile sürücülerin alkol durumu ölçülür. Alkolmetre üflememek de suç ve yasaktır. Alkolmetreyi üflemeyen sürücü hakkında işlem yapılır. Ehliyetine el konulur ve para cezası uygulanır. Kamu Haber
Akolmetreyi Üflememe Cezasına Nasıl ve Nereden İtiraz Edilir?
Alkolmetre üflememe cezası yedikten sonra cezaya itiraz yolu açıktır. Vatandaş bir dilekçe yazarak tüm durumu anlatabilir ve Sulh Ceza Hakimliğine cezanın iptali için başvuru yapabilir.
SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET
Bu pandemi ortamında alkolmetreyi üflemek son derece sakıncalı olacağı düşüncesindeyim. Her ne kadar alkolmetre üflemeden önce dudakların temas ettiği kısım değiştirilse dahi yinede alkolmetreye bir önceki üflemelerden gelmiş olan virüsün bir başkaya üfleyene geçmesi olası bir durumdur.