AÖF Bölümleri 2019
AÖF bölümleri 2019 listesi hangi bölümlerden oluşur, lisans ve önlisans açıköğretim bölümleri nelerdir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
AÖF bölümleri 2019 listesi hangi bölümlerden oluşur, lisans ve önlisans açıköğretim bölümleri nelerdir, hangi okullarda AÖF vardır, kaç tane AÖF bölümü vardır, AÖF içinde yer alan bölümlere nasıl girilir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.
AÖF yani açıköğretim fakültesi örgün olarak yani düzenli bir biçimde okula giderek öğretim alma zorunluluğu olmadan üniversite bölümü okumanın mümkün olduğu fakültelerdir. Bu fakültelerde okumakta olan öğrenciler dilerlerse onay veren üniversitelerde derslere girebilecek olsa da genellikle sadece sınavlara çalışarak ve sınavlara girerek mezun olma olanağı bulunan fakülteler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Türkiye genelinde toplamda üç AÖF bulunmaktadır. Bunlar İstanbul,Anadolu ve Atatürk üniversiteleri bünyesine bağlıdırlar. Bir detay olarak İstanbul Üniversitesi’ne bağlı fakülte AÖF yerine açık ve uzaktan eğitim fakültesi adını taşımaktadır. Açıköğretim gibi uzaktan eğitim de örgün eğitim gibi değildir fakat uzaktan eğitimde sanal ortamda takip edilebilecek dersler bulunmaktadır.
AÖF BÖLÜMLERİ 2019 LİSTESİ HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR?
Bölümleri listesine geçmeden ilk paragrafta yer alan soruların cevaplarını paylaşmakta yarar var diye düşünüyoruz. Lisans ve 4 yıllık, önlisans ve 2 yıllık AÖF bölümleri aynı bölümlerdir. 4 yıllık bölümler lisans programları, 2 yıllık bölümler ise önlisans programları olarak adlandırılmaktadır.
AÖF 2 ve 4 yıllık bölümleri kazanmak için iki farklı metot bulunmaktadır. Bunlardan biri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adı verilen sınavın Temel Yeterlilik Testi’ni (TYT) ve/veya gerekli puan türünü aldıran Alan Yeterlilik Testi’ni (AYT) çözerek TYT, EA, SÖZ veya SAY puan türlerinden yeterli puanı alarak ilgili bölümü tercih etmektir. Diğer yöntem ise yükseköğretim kurumu mezunu bir bireyin ikinci üniversite adı altında yürütülen uygulamaya başvuru yaparak bu bölümlerden tercih ettiğine yerleşebilmesidir.
Türkiye’de bulunan AÖF’ler içinde 23 farklı isme sahip 4 yıllık, 44 farklı isme sahip 2 yıllık AÖF bölümü bulunmaktadır. Listemiz 25 4 yıllık, 45 2 yıllık bölümden oluşmaktadır, fazla görünen bölümler ise işletme ve uluslararası ilişkiler programlarının İngilizce, ilahiyat (önlisans) programının Arapça olan halidir.
AÖF bölümleri 2019 listesi aşağıdaki gibidir.
AÖF bölümleri, AÖF dersleri ve AÖF sınavları, üniversite bölümlerinin tercihleri konularında merak ettiklerinizi sorabileceğiniz ve meraklarınızı giderebileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları tecrübe sahibi yöneticileri ile hizmetinizdedir. YKS
2 YILLIKLAR
Acil Durum ve Afet Yönetimi
Adalet
Aşçılık
Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgi Yönetimi
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Çocuk Gelişimi
Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
Emlak ve Emlak Yönetimi
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon
Ev İdaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Önlisans)
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği
İlahiyat (Önlisans)
İlahiyat (Önlisans) (Arapça)
İnsan Kaynakları Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık
Lojistik
Marka İletişimi
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Özel Güvenlik ve Koruma
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Reklamcılık (Önlisans)
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sosyal Hizmetler (Önlisans)
Spor Yönetimi
Tarım
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Web Tasarımı ve Kodlama
Yaşlı Bakımı
Yeni Medya ve Gazetecilik (Önlisans)
Yerel Yönetimler
4 YILLIKLAR
Coğrafya
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Çocuk Gelişimi
Felsefe
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Havacılık Yönetimi
İktisat
İnsan Kaynakları Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
İşletme
İşletme (İngilizce)
Kamu Yönetimi
Konaklama İşletmeciliği
Maliye
Reklamcılık
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
Yönetim Bilişim Sistemleri
*Yukarıda bahsettiğimiz bilgiler ve AÖF 2 ve 4 yıllık bölümler listesi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesi ile yerleştirme kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ya yukarıda bahsettiğimiz üniversitelerin ya da ÖSYM’nin yapacağı duyurular esas olacağı için bu kurum ve kuruluşların resmi web sitelerini zaman zaman ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.