AYT Kimya Konuları 2020 Nelerdir? (ÖSYM – YÖK – MEB)
AYT kimya konuları nelerdir, alan yeterlilik testine kimler girebilir, AYT’de kimya alanında adaylar hangi konulardan sorumludur, AYT kimya sorularından alınan puan hangi puan türünde kullanılmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Üniversiteye yerleşmek neredeyse her gencin hayalidir ve gençler bu hayallerini gerçekleştirmek için bir takım sınavlara girerler. Bu sınavların en kapsamlısı ise YKS kısaltması ile bilinen yükseköğretim kurumları sınavıdır. Adaylar YKS hakkında bilinmez gördükleri pek çok soru sahibidirler. Bizler üniversite adaylarının aklında soru işaretlerini gidermek için YKS hakkındaki yazılarımıza devam ediyoruz ve AYT ile TYT derslerinin konularını derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda AYT kimya konuları 2020 nelerdir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.
KİMYA AYT 2020 KONULARI NELERDİR?
AYT yani alan yeterlilik testi üniversite adaylarının 4 yıl ve üzeri öğrenim veren fakültelerine, yüksekokullarına yerleşebilmek için girmesi gereken bir sınavdır. AYT’ye en az ortaöğretim kurumu mezunu her aday başvuru yapabilir ve girerek puan elde edebilir.
AYT kimya dersinin konularını çözen adaylar SAY puan türünün hesaplanmasına katkı sağlamış olurlar. Say yani sayısal puan türü ile de o puan türünden tercih edilebilen 4 yıllık bölümleri tercih edebilirler.
AYT kimya konuları 2020 listesi şu şekildedir.
Kimya: Bir Bilim Olarak
Periyodik Sistemler
Kimyasal Hesaplamalar
Kimyasal Türler Arasındaki Tepkimeler
Modern Atom Teorisi
Baz
Asit
Tuz
Maddenin Halleri
Sıvı Çözeltiler
Karışımlar
Gazlar
Tepkimelerde Hız
Kimya ve Enerji
Kimya ve Elektrik
Kimyasal Denge
Sıvı Çözeltilerde Denge
Organik Bileşikler
Karbon Kimyası
Enerji
Ayrıca bu dersin TYT konularından da sorumlu olunabildiği için TYT konularına da göz atmanız faydalı olacaktır.
*Son yıllarda geliştirilen yeni nesil sorulara dair ekstra çalışmayı yapmayı ihmal etmeyin.
*AYT kimya konuları listesi derleyebildiğimiz en güncel haldedir fakat bazen dönem içinde devlet kurumları değişiklik yapabilmektedir. Bu değişiklikleri kaçırmamak için YÖK, MEB ve ÖSYM kurumlarının websitelerini belirli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.
***Konuların isimleri bazen farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilmektedir veya bazı konular bir başlık içinde verilmektedir. Bunu göz ardı etmeyiniz.