BDDK Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından alımı yapılan BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğinin maaşı ne kadar?
Kariyer meslek gruplarından olan BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği hakkında merak ettiklerinizi sizler için bu yazımızda paylaştık. BDDK Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, görev yerleri ve özlük hakları nelerdir, BDDK Uzman Yardımcılığı sınavı nasıl yapılıyor gibi tüm sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun merkez birimlerinde görevlendirilen kariyer meslek gruplarından olan BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilmektedir? BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğinin görev yeri neresidir ve özlük hakları nasıldır? BDDK Uzman Yardımcılığı maaş tutarı ne kadar? BDDK Uzman Yardımcıları ve BDDK Uzmanları kaç lira alacaklar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
BDDK Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?
BDDK Uzman Yardımcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun merkezi birimlerinin Bankacılık alanı dışında kalan iş ve işlemlerini gerçekleştiren A Grubu kariyer meslek grubudur.
BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumlarına katılmaları ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından talep edilen puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. Diğer başvuru şartlarını da taşıyor olmaları durumunda adaylar BDDK Uzman Yardımcılığı için üst kurulun düzenlediği yazılı yarışma sınavına girme hakkı elde edebilir.
BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavına katılan adaylardan, belirli düzeyde puanları alarak başarılı olanlardan mesleğe alınacağı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından ilan edilen aday sayısının dört katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.
BDDK Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl Yapılıyor? Kim Gerçekleştiriyor?
BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş sınavları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından iki aşamalı olarak Kurumun merkezinin yer aldığı İstanbul’da gerçekleştiriliyor. BDDK Uzman Yardımcılığı sınavlarının ilk aşaması yazılı sınav, ikinci aşaması ise yazılı sınavda başarılı olan adayların katılımı ile gerçekleştirilen sözlü mülakatlardır. BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı klasik usulde sorulardan meydana gelmektedir ve bu klasik usuldeki sorular adayların ana alan bilgisi müfredatından ve yabancı dil bilgisi konularından oluşmaktadır.
BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olmak isteyen adayların sınavın her oturumunda belirli bir puan almaları, aynı zamanda genel ortalamalarının da belirli bir düzeyin üzerinde olması gerekmektedir. BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olmak demek sözlü mülakata kesin olarak katılım hakkına sahip olmak demek değildir. BDDK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan ve en yüksek puana sahip, mesleğe alınacak olan aday sayısının dört katı kadar aday arasında yer alanlar BDDK Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde edebilmektedirler.
BDDK Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri ve Özlük Hakları
BDDK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun merkez birimlerinde görevli olmaları hasebiyle merkez statülü bir uzmanlık mesleğine tabidirler. Bu bakımdan BDDK Uzman Yardımcılığı mesleği mensupları olan uzman yardımcıları ve uzmanlar 3600 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadırlar. BDDK Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının görev yerleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun İstanbul’da bulunan merkezidir.
BDDK Uzman Yardımcısı ve BDDK Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
BDDK Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarından, mesleğe yeni başlayan bir BDDK Uzman Yardımcısının ve mesleki yeterlik şartlarını yerine getirmiş ve BDDK Uzmanı olmuş bir meslek mensubunun maaş tutarı yaklaşık 14.000-16.000 TL civarındadır.
Kariyer Uzmanı Maaşları Ne Kadar?
BDDK kaç kişiden oluşur?
Kurul, Kurumun karar organıdır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşur.