kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bedelli Askerlik Yapan Memur Görevine Dönebilir Mi? Nasıl Döner?

Bedelli Askerlik Yapan Memur Görevine Dönebilir Mi? Nasıl Döner? Memur Bedelli Askerlik Yapabilir Mi? Nasıl Yapar? Bedelli Askerlik Yapan Memur Görevine Dönebilir Mi? Nasıl Döner? Bedelli Askerlerlik Yapan Memurun Göreve Dönmesi

A+
A-

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Bu memurların çoğu askerlik görevini tamamlamamıştır. Yeni askerlik sistemi ile bedelli askerliğin önü açıldığı için son dönemde memurlar bedelli askerlik başvurusu yapıyor. 30 bin TL ile 40 bin TL arasındaki ücreti ödeyen memur 1 aylık temel askerlik eğitimini tamamlamış sayılıyor. Memurlar bedelli askerlik yaparken aylıksız-ücretsiz izinli sayılıyor. Ancak askerlik eğitimi bittikten sonra ne zaman göreve döneceklerinden emin olamıyorlar. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak için sizlere özel bir yazı hazırladık.

Bedelli Askerlikte 21 Gün Neler Yapılıyor?

Memur Bedelli Askerlik Yapabilir Mi? Nasıl Yapar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları gözetilerek Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen sayı doğrultusunda yükümlüler bedelli askerlik şeklinde yükümlülüklerini tamamlar. Ücret ise 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı ile bulunan bedel tutarına göre belirlenir. 2020’nin 2. yarısında 37.070.64 TL olarak belirlenen bu ücret 2021 yılında ise 40 bin TL civarında olacaktır. Askerlik görevi yapılmadan önce ücret ödenmelidir. Devlet memurları bedelli olarak askerlik görevini icra ederken 657 sayılı DMK’ya göre ücretsiz izinli sayılır. Ama 1 aylık temel askerlik eğitimi boyunca eğitim bittikten sonra memurun göreve ne zaman döneceğine ilişkin Asker Alma Kanunu içerisinde bilgi yoktur.

Bedelli Askerlik Yapan Memur Görevine Dönebilir Mi? Nasıl Döner?

Muvazzaf askerlik hizmeti için askerlik göreivni yapan memurlar bu süre boyunca görev yerleri saklı olarak ücretsiz izin alır. Askerdeki memurların görevleri bittikten sonra kurumlarına, görevlerine dönmeleri mümkündür. Görevlere nasıl dönecekleri 657 sayılı DMK’da bazı kurallara bağlı olarak belirlenmiştir. 

Kanuna göre askerlik nedeniyle ücretsiz izinli olan memur, terhis tarihinden sonra 30 gün içinde kuruma başvuru yaparak göreve dönme isteğini belirtmelidir. 

Göreve dönemk için yapılan başvuru sonrasında, başvuru yapılan tarihten en geç 30 gün içinde göreve başlar. 30 günün aşılması yönünde kurum ve amirlere takdir hakkı tanınmadığı için memurun en geç 30 içinde göreve başlatılması zorunludur. Daha geç başlatılamaz. kamu haber

Farklı nedenler dolayısıyla terhis tarihinden daha önce askerden dönenler, göreve başlamak için başvuru yapmaları durumunda bile terhis tarihi gelmeden göreve başlatılamaz. Askerden dönen kişilerin göreve başlatılabileceği en erken tarih ise terhis tarihini izleyen gün olacaktır.

Bedelli Askerlerlik Yapan Memurun Göreve Dönmesi

Son söz olarak özetleyelim. 1 aylık askerlik süresi sonunda memurun en geç 30 gün içinde göreve dönmek için kuruma başvuru yapması gerekir. Eğer önemli bir mazereti olmayan memur 30 gün içinde kurumuna başvurmazsa memuriyetten çekilmiş olarak sayılacaktır.

Memurun göreve başlama talepleri, başvuru tarihinden itibvaren en geç 30 gün içinde yerine getirilir ve personel göreve başlatılır. 30 günü geçen bir sürede göreve başlatılmaları söz konusu olamaz.

2023 Askerlik Yeri Sonradan Değişir Mi? Askerlik Yeri Değiştirme

Askerlikte geçen süre memuriyetten sayılır mı?

Askerlik süresinin memuriyetten sayılması sadece kanunlar gereği intibak işlemi ile sınırlı bir durum olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.