Biyomedikal Cihaz Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
Biyomedikal cihaz teknikeri maaşları ne kadar olacak, biyomedikal cihaz teknikerliğinin görevleri nelerdir, biyomedikal cihaz teknikeri nasıl olunur, biyomedikal cihaz teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör biyomedikal cihaz teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Biyomedikal cihaz teknikeri maaşları ne kadar sorusunun yanı sıra bu meslek ile ilgili ayrıntılı bilgileri en güncel haliyle sizlere bu yazımızda sunuyoruz. Sağlık şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra bu sağlık alanında gerekli olan cihazların da güvenirliği ve bakımı da bir hayli önemlidir.
Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise biyomedikal cihaz teknikeri maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.
BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ
Sağlık teknikerleri ilgili alandaki uzmanların yanında yardımcı personel olarak görev yapmaktadırlar. Biyomedikal cihaz teknikerleri de aynı şekilde branşlarında destek personeli olarak çalışmaktadırlar. Biyomedikal cihaz teknikerliğini daha iyi anlamak için görevlerine bakmak yerinde olacaktır:
a)Kullanılmakta olan tıbbi cihazların periyodik olarak kalibrasyonunu ile bu cihazların bakım ve onarımını yapmak.
b) Kuruma alınması düşünülen tıbbi cihazların teknik şartnamesinin hazırlanmasında ve alınan tıbbi cihazların muayene kabulünde görüş vermek.
c) Tıbbi cihazların kullanımımı hakkında ilgili personele bilgi vermek.
ç) Hasta ve çalışanları tıbbi cihazların zararlı etkilerinden korumak için gerekli tedbirleri almak.
NASIL BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ OLUNUR?
Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Biyomedikal cihaz teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?
Sağlık personeli olmak pek çok açıdan zordur ve tüm sağlık çalışanları bu zorluktan nasibini almaktadırlar. Biyomedikal cihaz teknikerleri de sağlık alanında çalışmanın zorluklarına sahip olmakla birlikte diğer sağlık teknikerliklerine oranla biraz daha rahat bir mesleğe sahiptirler.
Meslek adından da anlaşılacağı üzere cihazlar üzerine olduğundan dolayı çalışma ortamlarının genellikle kapalı bir ortam olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak bu cihazların sorunsuz çalışması hayati önem taşıdığı için mesleğin bu anlamda bir yükünün olduğunu da belirtmeliyiz.
Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat biyomedikal cihaz teknikerliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir. Yine de şunu da belirtmekte fayda var ki bazı sağlık teknikerliklerine kıyasla biyomedikal cihaz teknikerleri bu 40 saatin çok da üzerine çıkmamaktadırlar.
BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ MAAŞLARI YILINDA NE KADAR?
Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak biyomedikal cihaz teknikerleri de bu zamdan sonra 13-14 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.
ÖZEL SEKTÖR BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?
Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası biyomedikal cihaz teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 9-10 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.
2 yıllık biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir?
Tıp ve biyolojik bilimler alanlarında çalışmalar yapan her kurumun ve kuruluşun biyomedikal cihaz teknolojilerine hakim kişilere ihtiyacı vardır.
yeni başlayan biyomedikla teknikeri ne 4000 tlsi asgari maaş veriolar
Yeni başlayan Biyomedikal Teknikeri asgari ücret alır 7-9 bini Biyomedikal Mühendisi bile zor görüyor oda 3 4 sene tecrübe ile