CTE Cezaevi İdare Memurluğu Maaşı ve Öğrenci Harçlığı Ne Kadar?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu maaşı ne kadar? CTE İdare Memurluğu Öğrenciliği harçlığı maaşı kaç lira? Haberimizde.
Pek çok meslek ve kurumun maaş bilgilerini sizlerin bilgisine sunduğumuz yazılarımızda bugün yeni bir kurum ve personel maaşını ele aldık. CTE Cezaevi idare memurluğu maaşı ve öğrenci harçlığı ne kadar birlikte bakalım…
Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkiflevler Genel Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen İdare Memurluğu mesleği nedir? Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memur Öğrenciliği nasıl? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memur Öğrenciliği harçlığı kaç lira? Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu maaşı hakkında detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz.
Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Mesleği Nedir? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Öğrenciliği Aşaması Nasıl?
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Bakanlığa bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen ceza ve tevkifevlerindeki büro iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için istihdam edilen meslek mensuplarından oluşmaktadır. Bununla birlikte Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü idare memurlarını ceza ve tevkifevlerinde ikinci müdür ve müdür olarak görevlendirecek şekilde yetiştirmektedir de. Bir anlamda ceza infaz kurumlarını idare edecek kişiler de idare memurluğu yolundan geçere yetiştirilen meslek mensupları olmaktadır.
Ceze ve Tevkifevleri İdare Memurluğu mesleğine girmek isteyen adaylar İdare Memur Öğrencisi olarak mesleğe adım atmaktadırlar. Bu öğrencilik sürecinde belirli bir süre teorik ve pratik eğitim alan idare memur öğrencileri bu eğitim sürecinin sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olmaları durumunda ceza ve tevkifevleri idare memuru olaran atanmaya hak kazanmaktadırlar.
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memuru Nasıl Olunur? Sınavı Nasıldır? Nasıl Başvurulur?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre genel memurluk şartlrını taşıyan, otuz beş yaşlarını tamamlamamış, olumlu güvenlik soruşturması alabilecek durumda olan üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun durumda bulunan ve Lisans mezun adayların kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan B grubu kadrolara giriş için sahip olmaları gereken KPSS P3 puan türünden en az 70 puana sahip olan adaylar İdare Memurluğu alımlarına başvuruda bulunabilmektedirler.
Başvuruda bulunan adaylar arasında KPSS puanlarına göre sıralanan İdare Memurluğu adaylarından mesleğe alınacağı o sene için ilan edilmiş olan aday sayısının beş katı kadar aday Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek tek aşamalı sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedirler.
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu sözlü mülakatlarında başarılı olan adaylar mesleğe yetiştirilmek üzere İdare Memuru Öğrencisi olarak eğitim sürecine alınırlar. Adaylar bu eğitim sürecinin sonunda da bir sınava katılarak başarılı olmaları durumunda Ceza ve Tevkifevleri İdare Memuru olarak atanma hakkı elde ederler.
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu alımına başvuru sürecine dair daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurlarının Statüsü Nedir? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurlarının Görev Yerleri Neresidir?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurları Genel Müdürlüğe bağlı ceza infaz kurumlarında idari kısımda görev almaktadırlar. Görev yerleri ülkemizde kurulu bulunan tüm ceza ve infaz kurumları olabilmektedir. Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurları görev yaptıkları ceza infaz kurumunda ikinci müdürden sonra gelen yetkili konumundadır. Bu anlamda cezaevi müdürü ve ikinci müdürü dışında kalan personel idare memurlarının astı konumundadır.
Cezaevi Müdürü Nedir? Nasıl Olunur? Yetkileri Nelerdir?
Ceza ve Tevkifevleri İdare Memur Maaşı Ne Kadar?
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ceza ve infaz kurumlarında görevlendirilen idare memurlarının maaşı yaklaşık olarak 12.500 Türk Lirasıdır.
Bunun yanında Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurları görev yaptıkları ceza infaz kurumuna göre farklı düzeylerde kâr payı ödemesi alabilmektedir. Bu tutar 9000 Türk Lirası ilâ 12.000 Türk Lirası arasında değişebilmektedir.
*Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu maaş tutarı meslek mensuplarının kişiden kişiye değişebilecek olan ek ödemeleri ve kesintileri dikkate alınmamıştır.
İdare memuru öğrencisi nasıl olunur?
KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan öğrenci adaylarından en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı (750) idare memuru öğrenci adayı çağrılacaktır.