DGS Beslenme ve Diyetetik 2019 Taban Puanları
DGS beslenme ve diyetetik taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, DGS beslenme ve diyetetik puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puan kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
DGS ile beslenme ve diyetetik bölümüne girmek için ne yapmak gerekir, DGS beslenme ve diyetetik taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, DGS beslenme ve diyetetik puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puan kaçtır, DGS için açılmış beslenme ve diyetetik kontenjanları 2018 yılında kaç olmuştu, 2019 yılında kaç olur, dikey geçiş sınavı ile beslenme ve diyetetik tercih etmede hangi puan türü kullanılır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.
Üniversitelerin lisans bölümlerinde okumak için birkaç farklı yol bulunmaktadır ve bunlardan birisi de önlisans programı mezunlarının girip, yeterli puanı alıp tercih yapabilmesini sağlayan Dikey Geçiş Sınavıdır (DGS). Dikey geçiş sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmesi yapılan bir üniversiteye giriş ya da lisansa geçiş sınavıdır.
Adaylar DGS’ye girerek mezun oldukları bölüm ile ilişkili olan bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercih için girilebilecek lisans programına yetecek kadar puanı almak zorundadırlar. İşte bizler bu taban puanları öğrenip ne kadar puana ihtiyacınız olduğu hakkında fikir yürütebilmeniz için sizlere DGS ile girilen bölümlerin taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.
DGS BESLENME VE DİYETETİK TABAN PUANLARI 2019
DGS aracılığıyla beslenme ve diyetetik bölümünü tercih edebilecek bir önlisans programından mezun olan adaylar DGS sistemi içinde yer alan üç puan türünden (EA, SAY, SÖZ), SAY yani sayısal puanında yeterli puanı almalıdırlar.
DGS üzerinden tercih edilebilen beslenme ve diyetetik kontenjanları 2018 yılında 437 olarak karşımıza çıkmıştı. 2019 DGS beslenme ve diyetetik kontenjanlarının da bundan çok farklı olacağını düşünmüyoruz.
DGS beslenme ve diyetetik puanlarına gelecek olursak, 2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonrasında ÖSYM’nin 2019 DGS tercih kılavuzuna koyacağı beslenme ve diyetetik taban puanları içinde yer alan ve bilinen en küçük puan ile yerleştirme İstanbul Okan Üniversitesi’ne (Ücretli) olmuştur. Bu puan 198,17079’dur. En yüksek taban puan ile yerleştirme ise 384,90694 puan ile Başkent Üniversitesi’ne (Burslu) olmuştur. Adaylar bu puanlar arasında bir puan alarak 2019 DGS ile beslenme ve diyetetik bölümüne herhangi bir üniversitede yerleşebilirler.
DGS beslenme ve diyetetik taban puanları 2019 listesinin tamamı yazımızın sonundaki görsellerde yer almaktadır.
Dikey geçiş sınavı, yükseköğretim kurumları sınavı gibi üniversiteye giriş sınavları ve bu üniversitelerdeki bölümlerin taban puanları, bölüm tercihleri gibi konularda merak ettiklerinizi TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.
*Yukarıda verdiğimiz bilgiler ve DGS beslenme ve diyetetik taban puanları listesinde yer alan sayısal veriler ÖSYM’nin resmi internet sitesi ile DGS kılavuzlarından derlenerek oluşturulmuştur. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru esas olacağı için ÖSYM resmi web sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz, bu sizin için oldukça faydalı olacaktır.