DGS Biyomedikal Mühendisliği 2019 Taban Puanları
DGS biyomedikal mühendisliği taban puanları 2019 yılında hangi puanlarda olacak, 2018 yerleştirmelerinde DGS biyomedikal mühendisliği kontenjanları kaç kişilikti, 2019 yılında kaç kişilik olur, biyomedikal mühendisliği puanları içindeki en küçük puan ve en yüksek taban puan kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.
DGS (dikey geçiş sınavı) ile bir 4 yıllık bölüme geçiş yapmak isteyen bireylerin 2 yıllık önlisans programı mezunu olması ve geçme şansı olan bölümlere yetecek kadar puan alması gerekmektedir. Bu adayların mezun oldukları bölümden hangi bölümlere geçiş haklarının bulunabileceği ve hangi puan türünde kaç puan yeteceği bilgisi DGS’yi hazırlayan, düzenleyen, yürütmesini yapan kurum olan ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) yayımladığı DGS tercih kılavuzlarında yer almaktadır.
DGS tercih kılavuzunda yer alan puanlar ise kılavuzun yayımlandığı seneden bir önceki sene yapılan yerleştirme sonuçlarına göre derlenmektedir. Bu denkleme göre oluşturulacak olan DGS 2019 tercih kılavuzunda yer alacak olan ve 2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden ortaya çıkan taban puanları biz bütün bölümler için hazırlamaya ve yayımlamaya devam ediyoruz.
DGS BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019
DGS ile biyomedikal mühendisliği bölümünü yukarıda da bahsettiğimiz gibi DGS tercih kılavuzunda yer alan tablolarda, bu bölüme geçiş yapabilecek önlisans programları kısmında yazılmış olan bölüm mezunları tercih edebilmektedir. Ayrıca adayların biyomedikal mühendisliği bölümüne geçiş yapabilmeyi sağlayacak olan DGS puan türlerinden SAY (sayısal) puan türünden de yeterli puanı almış olması gerekmektedir.
Yeterli puan aralığını belirlemek için dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında yapılan yerleştirmelerdeki biyomedikal mühendisliği puanları incelendiğinde en küçük puan ile yerleştirmenin İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) 199,262 puanla yapıldığı karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak en büyük taban puan ile yerleştirmenin de 322,24721 puan ile Bahçeşehir Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) yapıldığını görüyoruz. Buradan çıkarmamız gereken sonuç ise adayların 2019 DGS’de sayısal puan türünden bu iki puan arasında bir puan alması halinde muhtemelen biyomedikal mühendisliği bölümüne geçiş yapabilecekleridir.
2018 dikey geçiş sınavı ile girilebilecek biyomedikal mühendisliği kontenjanları 148 olarak belirlenmişti, 2019 DGS biyomedikal mühendisliği kontenjanları da buna yakın bir rakam olacaktır diyebiliriz.
DGS biyomedikal mühendisliği taban puanları 2019 listesini içeren görselimiz yazımızın alt kısmında yer almaktadır. DGS ile ilişkili bütün konularda aklınıza takılanları sorabileceğiniz forum sayfalarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
* DGS biyomedikal mühendisliği taban puanları listesindeki puanlar ve verdiğimiz diğer bilgiler ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan veriler üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru dikkate alınmak zorunda olduğu için ÖSYM resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz.