DGS Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ÇEKO Taban Puanları 2016 2017
DGS çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri taban puanları 2016 kaçla kapandı, ÇEKO bölümü nedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü mezunları ne iş yapar, DGS çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri taban puanları 2016 kaçla kapandı, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü iş imkanları nelerdir, ÇEKO bölümü nedir, 2016 2017 dönemi ÇEKO DGS taban puanları nasıldır, DGS nedir? sorularının cevaplarını sizin için derledik.
DGS NEDİR?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)üniversiteye giriş için farklı sınavlar düzenlemektedir. YGS ve LYS bunlardan en temel ikisi iken YGS ile girilen önlisans bölümü mezunlarının lisans eğitimi veren bölümlere geçiş yapmasını sağlamak amacıyla düzenlediği sınav ise DGS yani Dikey Geçiş Sınavı’dır. Sınav sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden ve 60’ar olarak dağılarak toplamda 120 sorudan ve 140 dakikan oluşmaktadır.
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEKO)bölümü adından da anlaşılacağı gibi iş piyasasındaki ekonomiler ve yine iş piyasasındaki ilişkileri araştırmak, analizler yapmak ve bunları düzenlemek amacıyla eğitim vermektedir. En yaygın tanıda kurumların insan kaynakları biriminde hizmet vermek amacıyla eleman yetiştiren bölüm, devlette veya özel sektörde her türlü ilişkiyi; sosyal güvenliğe, hukuka ve insan haklarına uygun bir biçimde düzenlemek için kurulmuştur.
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?
ÇEKO bölümü günümüz dünyasında her kurumda oluşturulan insan kaynakları biriminde kendilerine iş alanı oluşturabilmektedirler. Bununla beraber çeşitli kurum ve kuruluşlara danışmanlık yapabilme, bu kurumların ekonomi,yönetim alanlarında çalışabilme şansları da vardır. İktisadi ve idari bilimler fakültelerinde (İİBF) eğitimi verilen bölüm bu fakültede var olan her bölümün girebileceği maliye bakanlığı, SGK, aile ve sosyal politikalar (ASP) bakanlığı gibi devlet kurumlarında çeşitli uzmanlıklar yapabilmektedirler. Özellikle ASP bakanlığı bu alanda en çok istihdamın olabileceği bakanlıktır. Ayrıca bilimsel çalışmalar yapmak ve akademik personel olarak görev almak da istihdam alanlarından biridir.
DGS ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ 2016 2017 TABAN PUANLARI
2016 2017 yıllarında DGS ile yerleşilen çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri (çeko) taban puanları listesine aşağıdan göz gezdirebilirsiniz.