kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Ekonometri Taban Puanları 2016 2017

Ekonometri bölümü mezunları ne iş yapar, DGS ekonometri taban puanları 2016 kaçla kapandı gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ekonometri bölümü mezunları ne iş yapar, DGS ekonometri taban puanları 2016 kaçla kapandı, ekonometri bölümü iş imkanları nelerdir, ekonometri bölümü nedir, 2016 2017 dönemi ekonometri DGS taban puanları nasıldır, DGS nedir? sorularının cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversiteye giriş için farklı sınavlar düzenlemektedir. YGS ve LYS bunlardan en temel ikisi iken YGS ile girilen önlisans bölümü mezunlarının lisans eğitimi veren bölümlere geçiş yapmasını sağlamak amacıyla düzenlediği sınav ise DGS yani Dikey Geçiş Sınavı’dır. Sınav sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden ve 60’ar olarak dağılarak toplamda 120 sorudan ve 140 dakikan oluşmaktadır.

EKONOMETRİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

İktisat bölümünün alt dalı olarak varlık gösteren ekonometri bölümü iktisadın yorumlanması, analizini yapmak gibi alanlarda da faaliyet gösterse de var oluş amacı daha çok iktisadın sayısal alanını incelemektir.Ekonomi alanında var olan veriler, bir takım sayısal değerler, artma azalmalar ve bunlarla ilgili sorunlarla çözümleri üzerine çalışma, araştırma yapmak ekonometri bölümünün temelini oluşturmaktadır.

EKONOMETRİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Ekonometri bölümü mezunları sayısal içeriğe dayalı bir eğitim almalarından dolayı birçok kurum ve kuruluşun veriye dayalı ve istatistiki araştırma birimlerinde çalışabilirler. İktisat ağırlıklı bir eğitim almalarından dolayı iktisat bölümü mezunlarının iş imkanına sahip olduğu birçok alanda da çalışma olanağı bulabilirler. Bununla beraber ağırlıklı olarak iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde (İİBF) eğitimi verilen bölümün mezunları bu fakültelerden mezun olan herkesin girebileceği kamu kuruluşlarına kamu personeli seçme sınavı (KPSS) üzerinden başvuru yapabilirler. B kadro diyebileceğimiz normal memur kadrolarına da A kadro diyebileceğimiz yönetici kadrolarına da girme şansına sahiplerdir. Ayrıca her lisans mezununun yönelebileceği akademik çalışmalar yapmak ve akademik personel olarak görev almak da çalışma alanlarından birisidir.

DGS EKONOMETRİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 2017 yıllarında DGS ile yerleşilen ekonometri taban puanları listesine aşağıdan göz gezdirebilirsiniz.

Üniversite Rehberi

3133 1 8dde4555e750c84527fadfd7821667be

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.