kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Elektrik Elektronik Mühendisiği 2019 Taban Puanları

Elektrik elektronik mühendisliği bölümüne DGS’nin hangi puan türü ile girilebilir, DGS elektrik elektronik mühendisliği puanları içinde en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS elektrik elektronik mühendisliği taban puanları 2019 nasıl olacak, DGS ile elektrik elektronik mühendisliğine kimler girebilir, DGS ile giren adaylar için elektrik elektronik mühendisliği kontenjanları 2018 yılında nasıldı, 2019 yılında nasıl olur, elektrik elektronik mühendisliği bölümüne DGS’nin hangi puan türü ile girilebilir, DGS elektrik elektronik mühendisliği puanları içinde en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını ve DGS elektrik elektronik mühendisliği taban puanları 2019 listesini yazımız içinde bulabilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversitelerin 2 yıllık programlarını bitirmiş bireylerin girebildiği, önlisans programını lisansa tamamlayarak 4 yıllık bir bölüm/fakülte mezunu olmak için lisans bölümü kazanma amacıyla girilen bir sınavdır. DGS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen bir sınavdır.

Adaylar dikey geçiş sınavı sonrasında belli puan türleri alırlar. Bu puanlar ile istedikleri bölümün istediği puan türünden yeterli puanı almaları ile birlikte tercih yaparlar ve ÖSYM tarafından yerleştirmeleri yapılır. Her yıl yapılan yerleştirmeler gelecek yılın tercih kılavuzlarında ilişkili bölümlerin taban puanları olarak yer alırlar.

Bizler de 2018 DGS yerleştirmeleri sonrasında oluşan taban puanları verilerini 2019 yılında sizlere yol göstermesi amacıyla her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

Elektrik elektronik mühendisliği bölümünü DGS ile tercih etmeyi düşünen adaylar DGS’nin üç puan türü olan EA, SAY ve SÖZ puan türlerinden SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almaya çalışmalıdırlar.

Üniversiteler içinde 2018 yılı için elektrik elektronik mühendisliğine, DGS ile tercih edilebilmek üzere 815 kontenjan ayrılmıştır. 2019 yılı için de DGS elektrik elektronik mühendisliği kontenjanlarının buna yakın veya biraz üzerinde olacağını bekleyebiliriz.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşme sonucu oluşan elektrik elektronik mühendisliği taban puanları değerlerine gelecek olursak; DGS ile elektrik elektronik mühendisliği bölümüne yerleştirme işlemlerinde kullanılan en küçük puan 224,18382 ile Kadir Has Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) aittir. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (Burslu) ise en büyük taban puan olan 351,72829 ile yerleştirme yapılan üniversite olmuştur. Adaylar DGS içindeki SAY puan türünden bu aralıkta bir puan alarak, çok farklı değişkenler devreye girmez ise, elektrik elektronik mühendisliği bölümüne geçiş hakkını kazanabilirler.

DGS elektrik elektronik mühendisliği taban puanları 2019 listesine yazımızın alt kısmındaki görselden ulaşabilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı, yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) gibi üniversite sınavları ile üniversitelerin bölümleri, üniversite bölümü tercihleri gibi tüm konularda tecrübe sahibi yöneticilerin ve üyelerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek merak ettiklerinizi sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ile DGS elektrik elektronik mühendisliği taban puanları listesi ÖSYM’nin kılavuzları ve resmi internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte bizler yazılarımızı güncelleyecek olsak da yapılacak değişiklikler olması halinde ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için sizlerin ÖSYM resmi sitesini zaman zaman ziyaret etmesi faydalı olacaktır.

5559 1 b0ef452e5831306a3fd7c7f94aa02ea4
5559 2 b0ef452e5831306a3fd7c7f94aa02ea4 scaled
5559 3 c3d548c5f47c0960369d319a98c1bcde scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.