DGS Elektrik Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017
2016 2017 dönemi elektrik mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, elektrik mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
2016 2017 dönemi elektrik mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, elektrik mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir, elektrik mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, elektrik mühendisliği iş imkanları nelerdir, DGS elektrik mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.
DGS NEDİR?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM)düzenlediği DGS önlisans mezunu adayların lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan üniversiteye giriş/geçiş sınavıdır. 60 sayısal ve 60 sözel sorudan oluşmakta olan DGS toplamda 140 dakika süreye sahiptir.
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ
Elektrik mühendisliği 4 yıllık eğitim süresine sahip bir lisans programıdır. Elektrik mühendisliği elektrik ve elektronik ile ilgili mühendisliklerin ortak adı olarak kullanılmaktadır. Elektrik mühendisliği bölümünün amacı elektrik, elektronik, elektromanyetizma, dalgalar gibi elektrik ve elektronik ile ilgili birçok alanda çalışmalar, araştırmalar, projeler ve üretim yapmak amacıyla bireyler yetiştirmektir. Neredeyse tüm mühendislik disiplinlerinde olduğu gibi teknolojinin geliştiği çağımızda elektrik mühendisliği oldukça önemli bir konumdadır. Bu konum hem bölümün vadettikleri ile ilgiliyken hem de neredeyse tüm mühendisliklerin atası sayılabileceğinden de elde edilmiştir.
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Elektrik mühendisliği mezunları mühendis unvanını alarak bölümlerinden mezun olurlar. Çalışma alanları bölümün amacı ve yetiştirme planına uygun olarak elektrik ve enerji dağıtımı ile üretimi ile ilgili her alandır diyebiliriz. Kamu kurumlarının enerji ile ilgili kurumlarıyla farklı kurumlardaki mühendislik kadrolarına yerleşebilmekle beraber herhangi bir lisans mezununun atanabildiği kadrolara da yerleşebilirler. Akademik çalışmalar yaparak üniversitelerin akademik kadrolarında da görev alabilirler. Ayrıca enerji ve elektrik ile ilgili her türlü özel şirkette de iş bulma şansına sahiptirler. Teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında iş imkanının yüksek olduğu bir alan olduğunu söyleyebiliriz.
DGS ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI
2016 2017 eğitim yılında yerleştirme yapılmış olan DGS 2016 elektrik mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.
*Taban puanları listesi elektrik, elektrik elektronik, elektronik mühendisliği bölümlerinin hepsini kapsamaktadır.