DGS Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 2019 Taban Puanları
DGS elektronik ve haberleşme mühendisliği taban puanları 2019 yılında kaç olacak, dikey geçiş sınavı ile elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüne kimler hangi puan türü ile geçiş yapabilir, DGS elektronik ve haberleşme mühendisliği kontenjanları 2019 yılında kaç olacaktır, 2018 DGS elektronik ve haberleşme mühendisliği puanları içinde bulunan en yüksek ve en düşük elektronik ve haberleşme mühendisliği taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz/ulaşabilirsiniz.
DGS ile girilebilecek bölümlerin puanları listeleri ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlarda bir önceki sene yapılan yerleştirme taban puanları üzerinden oluşturulmaktadır, yani 2018 yerleştirmelerine göre oluşturulacak DGS elektronik ve haberleşme mühendisliği 2019 taban puanları listesini yazımızın en alt kısmındaki görselde bulabilirsiniz.
DGS ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019
DGS yani dikey geçiş sınavı ile 2 yıllık önlisans mezunu olarak 4 yıllık bir lisans programı olan elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüne; ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercih kılavuzunda yer alan listelerdeki elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünü tercih edebilecek önlisans mezunları yerleşme şansına sahiptir. Ayrıca bu adayların elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüne yerleşmesinin sağlanabilmesi için SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı almaları gerekmektedir.
DGS ile girilebilecek elektronik ve haberleşme mühendisliği kontenjanları 2018 yılında 72 olarak belirlenmişti, 2019 DGS elektronik ve haberleşme mühendisliği kontenjanları rakamları da buna yakın olacaktır.
DGS ile yerleştirmeler yapıldıktan sonra ortaya çıkan elektronik ve haberleşme mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar incelendiğinde elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüne yerleşmede kullanılan en küçük puanın 254,09368 ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ne (KKTC-Lefke) (İngilizce) (%50 İndirimli) yapılan yerleştirmeye ait olduğu görünüyor. DGS ile yerleştirmelerde ortaya çıkan en büyük elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü taban puanı ise 334,73094’tür ve bu puan ile yerleştirme de İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) yapılmıştır. Adaylar 2019 DGS ile elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüne yerleşebilmek için sınavdan sayısal puan türünden bu iki puan arasında bir puan almalıdır, demek yanlış olmayacaktır.
Yazımızda verdiğimi bilgiler ile ilgili, DGS’ye ve yerleştirmelere dair, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü hakkında merak ettiğiniz, aklınıza takılan her şeyi forum sayfalarımıza gelerek sorabilirsiniz, forum sayfalarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.
* DGS ile elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler içeren yazımız ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgiler, kılavuzlar ve dosyalar içinden derlenmiştir. Tüm bu tip konularda veya elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü puanları hakkında yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için ÖSYM resmi internet sitesindeki duyurular sayfalarını düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getirmeniz sizin için faydalı olacaktır.