DGS İktisat Ekonomi Taban Puanları 2016 2017
DGS nedir, DGS iktisat taban puanları 2016 kaçla kapandı, iktisat bölümü mezunları ne iş yapar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
DGS nedir, DGS iktisat taban puanları 2016 kaçla kapandı, iktisat bölümü mezunları ne iş yapar, iktisat bölümü iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi ekonomi ve finans DGS taban puanları nasıldır, iktisat bölümünedir? sorularının cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
DGS NEDİR?
ÖSYM tarafından hazırlanan ve düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı) önlisans programlar olarak eğitim veren iki yıllık bölümlerden mezun olan bireylerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girmesini sağlayan LYS’den farklı üniversiteye giriş sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır ve bu 120 soru için ÖSYM 140 dakika vermektedir. 120 sorunun 60 tanesi sayısal dersleri 60 tanesi ise sözel dersleri kapsamaktadır.
İKTİSAT BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ
İktisat; en kaba tabirle ekonomi demektir. İktisat bölümünün çalışma alanı ekonomiyle ilişkili olan her şey diyebiliriz. Bölüme girdiğinizde öğreneceğiniz; yetersiz kaynakların, ihtiyaçları karşılaması için çalışma yapıyor olduğunuz birazcık zorlama bir tanım diyebiliriz. İktisat; tarihin başından beri insanların ilişkilerinde var olan fakat adı konmamış ekonomik ilişkileri eski zamanlardan günümüze kadar inceleyerek araştırma yapar. Özetle bölümün amacı ekonomik sistemlerin aksayan yönlerini bulmak, var olan ekonomik sistemleri incelemek, onlar üzerine analiz yapmak ve tüm bunların üzerine araştırma yapmaktır.
İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?
İktisat bölümü mezunları İİBF’nin, Türkiye’nin bugün geldiği noktadan dolayı özel sektörde eskisine oranla geniş bir çalışma alanına sahip değiller. Bankalarda bireysel ve gişe birimleri ile müfettişlik, muhasebe ile ilgili alanlar özel sektörde çalışabilecekleri alanlardır. Özel koşulların arandığı belli başlı durumların dışında İİBF mezunlarının girdiği her alana KPSS aracılığıyla memur olarak girebilirler. Bunlardan bazıları ; hazineye,maliye bakanlığına, sosyal güvenlik kurumuna bağlı uzmanlıklar; yine bazı bakanlık ve kurumlara bağlı müfettişlikler vb. dir. Yüksek kariyer planı yapmayanlar için KPSS’nin B kadro alımlarıyla memur olmak da mümkündür. Ayrıca her lisans mezununun yönelebileceği bilimsel çalışmalar yapmak ve akademik personel olmak da tercihlerden birisi olabilir.
DGS İKTİSAT 2016 2017 TABAN PUANLARI
2016 DGS sonrasında yapılan tercihlerle yapılan yerleştirmelerden sonra oluşan 2016 2017 sezonu DGS iktisat taban puanları aşağıdaki gibidir.
*Taban puanları listesi ekonomi, ekonomi ve finans bölümlerini de kapsamaktadır.