kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Makine Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

DGS Makine Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, makine mühendisliği bölümü nedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

DGS Makine Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, makine mühendisliği bölümü nedir, makine mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, makine mühendisliği iş imkanları nelerdir, 20162017 dönemi makine mühendisliği DGS taban puanları nasıldır? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen iki yıllık önlisans programlardan mezun adayların en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girebilmesini sağlayan üniversite giriş sınavlarından biridir. DGS sayısal ve sözel iki bölümden oluşmaktadır. 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Makine mühendisliği bölümü bir lisans programıdır ve dört yıllık eğitim süresine sahiptir. Makine mühendisliği bölümünün amacı mekanik araçların üretimi ve tasarımı gibi konularda çalışma ve araştırma yapmak ve aynı şekilde enerji ile ilgili konularda da çalışmalarda bulunmaktır.Makine mühendisliği elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği gibi içinde bulunduğumuz çağda önem taşıyan bölümlerden biridir. Yeni dünya teknolojik gelişmelerle birlikte büyümektedir ve bu teknolojik gelişmeleri sağlayan da bu bahsedilen mühendislerdir.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Mühendis olarak bölümden mezun olan bireyler mühendis unvanı ile birçok yerde çalışma imkanına sahiptirler. Motor, soğutma ve ısıtma sistemleri, mekanik araçlar ve yapılar gibi konular ve araçlar makine mühendislerinin çalışacakları alanların başlıcalarıdır. Bu alanlarda üretim,tasarım, proje yapan her türlü özel firmada çalışma imkanlarına sahiptirler.Ayrıca kamu kurumlarında da makine mühendisliği alanında çalışma yapan kurumlarda da gerekli KPSS puanını alarak atanabilir ve devlette mühendis olarak da görev yapabilirler. Bunlarla birlikte akademik alanda çalışmalar yaparak her lisans mezunu gibi akademik kadrolarda görev almak veya yine herhangi bir lisans mezununun başvurabildiği kamu kurumu görevlerine başvurabilmek şansına sahiptirler.

DGS MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 yılında gerçekleştirilen DGS ile yerleştirme yapılan inşaat mühendisliği bölümünün DGS 2016 2017 dönemi taban puanları aşağıdaki gibidir.

YKS Taban Puanları

3107 1 ef21557ffdc70e557db42aad209afd8d scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.