DGS Otomotiv Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017
DGS nedir, DGS otomotiv mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, otomotiv mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
DGS nedir, DGS otomotiv mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, otomotiv mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, otomotiv mühendisliği iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi otomotiv mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, otomotiv mühendisliği bölümü nedir? sorularının cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
DGS NEDİR?
ÖSYM tarafından hazırlanan ve düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı) önlisans programlar olarak eğitim veren iki yıllık bölümlerden mezun olan bireylerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girmesini sağlayan LYS’den farklı üniversiteye giriş sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır ve bu 120 soru için ÖSYM 140 dakika vermektedir. 120 sorunun 60 tanesi sayısal dersleri 60 tanesi ise sözel dersleri kapsamaktadır.
OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ
Otomotiv mühendisliği mekatronik mühendisliği gibi makine, elektrik elektronik, yazılım mühendisliği gibi birkaç mühendislik dalının kesişim noktasında bulunmaktadır. Programın amacı motorlu taşıt üretilmesi, geliştirilmesi, aksaklıkların giderilmesi, tasarım yapılması gibi alanlarda çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek ve bu alanlarda araştırmalar,çalışmalar, projeler yapmaktır. Otomotiv mühendisliğinin uzmanlaşabileceği alanlar olarak ürün mühendisliği, ar-ge mühendisliği, üretim mühendisliği ve servis mühendisliği gösterilebilir. Otomotiv mühendisliği birçok mühendislikte olduğu gibi gelişmekte olan dünyada ihtiyaç duyulan mühendisliklerden biridir.Otomotiv mühendisliği bölümü 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır.
OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Otomotiv mühendisliği mezunları mezun oldukları anda otomotiv mühendisi unvanı alırlar ve özellikle özel sektörde bu alanda istihdam edilebilirler. Aldıkları eğitim yine birkaç mühendislik disipliniyle ortak olduğu için o mühendislik dallarının alanlarına da kayabilirler. Kamu kurumlarında otomotiv mühendisi mezunu alımı yapılması biraz zor görünmektedir ama kamu kurumlarının açtığı kadrolardan herhangi bir lisans mezunu olmak şartı arayan kadrolara başvurabilir ve memur olabilirler. Bilimsel çalışmalar ile akademide görev alabilir ve öğretim görevlisi kadrolarına da yerleşebilirler.Bölümün yurtdışı çalışma alanları daha geniş olduğu göz önünde bulundurulursa kendini yeterince geliştirmiş bireyler yurtdışında istihdam edilmek üzere kendilerine olanak yaratabilirler.
DGS OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI
2016 DGS sonrasında yapılan tercihlerle yapılan yerleştirmelerden sonra oluşan 2016 2017 sezonu DGS otomotiv mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.