Diyaliz Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
Diyaliz teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir, diyaliz teknikeri maaşları ne kadar olacak, diyaliz teknikerliği çalışma şartları nasıl, özel sektör diyaliz teknikeri maaşı ne kadardır, diyaliz teknikeri kimler olabilir gibi soruların cevaplarını yazımız içinde bulabilirsiniz.
Diyaliz teknikeri maaşları ne kadar sorusuna aradığınız cevabı en güncel bilgilerle sizlere bu yazımızda sunuyoruz. Popüler meslek grupları arasında olan diyaliz teknikeri günümüzde en çok araştırılan bir diğer meslek grubudur.
Bölüm tanıtımı, meslek tanıtımı, maaşlar, X mesleği ne iş yapar gibi kariyer planlarınızı ilgilendiren konularda yazdığımız yazı dizilerimize burada da devam ediyoruz. Bu yazımızdaysa maaşlar yazı dizisinden biri olan diyaliz teknikeri maaşlarını kaleme aldık. Yazımızda diyaliz teknikeri maaşları, çalışma şartları, görevleri gibi konuların bilgisini bulabilirsiniz.
Diyaliz Teknikeri Nedir? Ne İş Yapar?
DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? DİYALİZ TEKNİKERİ GÖREVLERİ, GÖREV TANIMI NEDİR?
Neredeyse tüm teknikerler ilgili branştaki doktorların yanında yardımcı sağlık personeli olarak görev yapmaktadır. Diyaliz teknikeri de diyaliz tedavisinden sorumlu olan hekimin yardımcısı konumunda görev yapar. Diyaliz teknikeri görevleri şöyledir.
Diyaliz tedavisine ilişkin tıbbi bakımı sorumlu hekimin direktiflerine göre yapmak.
Diyaliz hastalarını diyaliz uygulamaları hakkında bilgilendirmek.
Hemodiyaliz cihazlarını her hasta için diyalize hazırlamak.
Hemodiyaliz cihazının her işlem sonrasında iç ve dış dezenfeksiyonu ile malzemelerin sterilizasyon işlemlerini yürütmek.
Hemodiyaliz cihazlarını kullanıma hazır halde bulundurmak, arıza durumunda teknik birime bildirmek.
Diyaliz işlemi öncesinde ve sonrasında hastayı tartmak, diyaliz işlemi süresince hastanın yaşam bulgularının takiplerini yapmak ve tedavilere ilişkin kayıtları tutmak.
Hastayı diyalize almadan önce damar yolunu değerlendirmek, diyaliz giriş yerinin bakımını yapmak, hemodiyaliz işlemini başlatmak ve bitirmek.
Diyaliz işlemi sırasında oluşabilecek istenmeyen etkiler ve komplikasyonlar için gerekli önlemleri almak, oluşması halinde hekime haber vermek.
NASIL DİYALİZ TEKNİKERİ OLUNUR?
2 yıllık önlisans mezunları tekniker olabilmektedir fakat her bölüm mezunu istediği her teknikerliği tabi ki yapamaz. Her branşta özel olarak mezun olma şartı aranan bölümler vardır diyaliz teknikeri olabilmek için de Diyaliz bölümü mezunu olmak gerekmektedir.
DİYALİZ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?
Diyaliz teknikerliği hakkında öncelikli olarak söylememiz gereken şeylerden bir tanesi çalışma şartlarının zorlu olduğudur. Sağlık teknikeri olarak çalışmakta olan diyaliz teknikerleri neredeyse tüm sağlık teknikerleri için belirttiğimiz gibi zorlu çalışma şartlarına sahiptir.
İlgilenilen hastalar oldukça ağır hastalardır ve bu çalışılan alanın zaten baştan zor olduğunun belirtisidir. Aynı zamanda sürekli ayakta yapılan ve insanlar ile iletişim halinde sürdürülen bir iş olması nedeniyle de mesleğin farklı yoruculukları bulunmaktadır.
Çalışma saatlerine baktığımızda da kamu kurumunda yani hastanelerde veya devlete bağlı sağlık kuruluşlarında çalışacak olanlar için belirtmek gerekirse tüm kamu görevlilerinin haftalık çalışma saati 40 saattir fakat sağlık alanında çalışan bireylerde ek mesailer ve nöbetler bulunduğu için bu süre az veya çok uzayabilmektedir.
DİYALİZ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?
Listedeki maaşlar ile ilgili iki detayı vermek faydalı olacaktır. Bunlardan birincisi bu maaşlar ocakta alınan zam sonrasında alınan maaşlardır. İkincisi ise bu maaşların aralık olarak görünmesinin nedeni kurumdan kuruma bazı ödemelerin ufak tefek farklılık göstermesidir. Diyaliz teknikeri maaşı da yeni başlayan birisi işin 14-15 bin TL dolaylarındadır.
DİYALİZ TEKNİKERİ MAAŞI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLACAK?
Yukarıda bahsettiğimiz oranlarda bir zam yapılması halinde özel sektörde diyaliz teknikeri maaşı yine ortalama olarak 14 Bin -14 bin 500 TL civarlarında olacaktır. Tabi ki bu rakamın da ortalama bir rakam olduğunun tekrar altını çizelim çünkü bazı kurum ve kuruluşlar personellerine asgari ücret verirken bazı kurum ve kuruluşlar ise biraz üzerinde maaş verebilmektedir fakat diyaliz teknikerleri özel sektörde standart olarak aşağı yukarı bu kadar maaş almaktadır diyebiliriz.
Aklınıza takılan tüm sorular için forum sayfalarımıza gelerek sorularınızı deneyimli yöneticilerimize sorabilirsiniz.
Diyaliz Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir? Diyaliz DGS Bölümleri
Diyaliz staj kaç gün?
Öğrencilerin mezun olabilmesi için Kamu veya özel statülü diyaliz ünitelerinde 30 iş günü staj yapmaları gerekmektedir.
Gerçekten özel sektörlerin bu fiyat tutumunu kınıyorum.