Dolu ve Boş Kadrolara Vekalet Arasındaki Farklar Nelerdir?
Dolu ve Boş Kadrolara Vekalet Arasındaki Farklar Nelerdir? Geçici Olarak Boşalan Dolu Kadroya Vekaleten Atanma Nedir? Nasıl Olur? Boş Kadroya Vekaleten Atanma Ne Anlama Gelir?
Dolu ve Boş Kadrolara Vekalet Arasındaki Farklar Nelerdir?
Devlet kadrolarında bir çok kademede devlet memuru çalışmaktadır. Peki kademede boşluk olması durumunda ne yapılabilir, dolu ve boş kadrolara vekalet arasındaki farklar nelerdir, birlikte bakalım…
Devlet kurum ve kuruluşlarında binlerce devlet memuru çalışmaktadır. Devlet kadrolarında boş veya geçici olarak boşalan kadrolara aynı kurumdan veya diğer kurumlardan da memurların vekaleten görevlendirmesi mümkündür. Vekaleten görevlendirilen memurlar görev yapacakları süre boyunca ödeme alırlar.
Bu ödeme görevin yapıldığı kadronun boş veya geçici olarak boşalmış olmasına göre farklılık gösterebilir. Fakat boş veya geçici boşalan kadrolara ait görevi vekaleten yapacak memura ücret ödenmesi için o memurun vekalet ettiği kadroya asaleten atanabilmek için gereken şartları taşıyor olması gerekir. Sınav şartı bu şartlar arasında bulunmamaktadır. Peki dolu ve boş kadrolara vekalet arasındaki farklar nelerdir?
Dolu Kadroya Vekalet Eden Memur Ne Kadar Ücret Alır?
Geçici Olarak Boşalan Dolu Kadroya Vekaleten Atanma
Memurlar yıllık izin, mazeret, hastalık izni, refakat veya aylıksız izin, geçici veya vekalet görevi, mehil müddeti, görevden uzaklaştırma, gözaltına alınma, hizmetiçi eğitim, tutuklanma, seminere katılma, ailevi nedenlerden dolayı görevlerinden geçici olarak ayrılabilir. Bu durumda bu memurların yerine aynı kurumdan veya başka kurumlardan memurlar vekaleten bu kadrolara görevlendirilebilir.
Geçici süreliğine görevden aylılan kamu personelinin yerine aynı kurumda çalışan memurun vekaleten atanması durumunca görevin 3 aydan fazla olan süreler için vekalet ücreti ödenir. İlkokul öğretmenliği, veznedarlık, saymanlık kadrolarına vekalet edilmesi halinde göreve başlanan tarihten itibaren aylık ödenir. Vekalet ücretinin miktarı, ilgili kadro derecesinin birinci kademe aylığının 1/3’ü kadar olur. Yani gösterge aylığı + ek gösterge aylığı esas alınır. Vekalet görevi dolayısıyla personele ek, başka ödeme yapılmamaktadır. kamu haber
Geçici süreliğine görevden ayrılan kamu personeli yerine başka bir kurumdan memurun vekaleten atanması halinde göreve başlandığı tarihten itibaren aylık ödenir. Vekalet aylığının ne kadar olacağı, vekalet edilen görevin kadro derecesinin birinci kademe aylığının 1/3’ü kadar ödenmektedir. Vekalet görevi dolayısıyla başka bir ödeme yapılmamaktadır.
Boş Kadroya Vekaleten Atanma
Devletteki boş kadrolara kurum içi veya farklı kurumdan memurlar görevlendirilebilir. Kurum içinden vekaleten bir personein görevlendirilmesi halinde görevin 3 aydan fazla olan süreleri için ücret ödemesi yapılır. İlkokul öğretmenliği, veznedarlık ve saymanlık kadrolarına vekalet edilmesi durumunda ise göreve başlama tarihinden itibarne vekalet ücreti ödemesi yapılır. Vekalet aylığının miktarı görevin kadro derecesinin birinci kademe ödemesinin 1/3’ü kadar olabilmektedir.
Görevlerinden dolayı alabileceği ek ödeme oranının, vekalet ettiği kadro için geçerli ek ödeme oranından düşük olması halinde göreve başlama tarihinden itibaren vekalet süresince aradaki fark kadar ödeme yapılabilir. Asıl görev nedeniyle zam ve tazminat miktarları toplamının vekalet ettiği kadro için geçerli olan zam ve tazminat miktarı toplamından düşük olması halinde vekalet görevine başlama tarihinden itibaren vekalet süresince aradaki fark verilmektedir. Vekalet görevi için başka ödeme yapılmaz.
Boş kadroya başka kurumdaki memurun vekalet atanması durumunda göreve başlama tarihinden itibaren ve vekalet görevi boyunca ödeme yapılır. Bu ücretin miktarı görevin kadro derecesinin birinci kademe aylığının 1/3’ü kadar olur. Asıl görevinde alabileceği zam ve tazminat miktarı toplamının vekalet edilen kadro için geçerli olanlardan düşük olması durumunda vekalet görevine başlandığından itibaren vekalet süresi boyunca aradaki fark kadar ödeme yapılmaktadır. Vekalet görevi nedeniyle başka bir ücret ödemesi yapılmaz.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır ? Nedir ?
Boş kadroya vekalet nedir?
Bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekalet asıldır.
Sürekli işçi kadrosundakiler ek ödemelerle memurların aldığı maaşı geçiyor. Memur olunacak en son kurum sgk. Memur olarak hiç kıymetiniz yok. Pandemide diğer kurumlar dönüşümlü ve 10.00-16.00 saatlerinde çalışırken biz normal mesai çalıştık. Tepeden inme yöneticilerin sizi basamak olarak kullandığı kurum sgk'dır