e-Devlet Mahkeme Dava Dosya Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?
e-Devlet Mahkeme Dava Dosya Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? e-Devlet Nedir? Ne İşe Yarar? e-Devlet Mahakeme Dava Dosya Sorgulama ve Öğrenme
Türkiye’de yolu mahkemeye, adliyeye düşmemiş kişi sayısı giderek azalmaktadır. Hemen hemen pek çoğumuz hukuki işlemlerle en az 1 kez boğuşmuşuzdur. Mahkemelerdeki yoğunluğu da bu sırada görmüşüzdür. Ancak günümüzde durum giderek iyileşiyor. Eskisi gibi adliyelerde bilgi almak, evrak işlemi yapmak için uzun sıralarda bekleyip saatlerimizi harcamıyoruz. Artık adliyelerdeki pek çok işlem interaktif olarak yapılabiliyor. e-Devlet üzerinden yüzlerce adli hizmet sunuluyor. Özellikle de müdahil olduğumuz davalar hakkında, bize açılan ya da bizim açtığımız davalar hakkında bilgi almak saniyeler sürüyor. www.tercihiniyap.net ailesi olarak e-Devlet üzerinden mahkeme dosya dava sorgulamak için gereken linki aşağıda paylaştık. Sizde e-Devlet şifreniz ile sisteme girerek davanızın sonuca bağlanıp bağlanmadığını ya da görüşme, mahkeme tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsiz olarak verilmektedir. kamu haber
Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?
e-Devlet Nedir? Ne İşe Yarar?
www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet kapısı devletin dijitalleşme sürecinde attığı en büyük adımdır. Devlet dairelerindeki yoğunluğun azaltılması, hizmet süresinin artırılması ve büyük bir tasarruf yapılmasını hedefleyen bu uygulama büyük bir başarıya imza attı. Milyonlarca vatandaş her türlü hizmeti e-Devlet üzerinden almaya başladı. Sigorta hizmetleri, ehliyet, emniyet işlemleri, askerlik ve eğitim bilgileri gibi önemli bilgiler halledilebiliyor. Ayrıca hukuki işlemlerde de ilk bakılacak adres e-Devlet oldu. Mahkeme, duruşma, dava, dosya, sonuç sorgulamak için de e-Devlet üzerinden işlem yapılabiliyor. e-Devlet şifresini ilk kez alacaklar PTT’ye giderek ufak bir ücret karşılığında şifre satın alıyor. Şifresini alanlar da şifre ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapabiliyor.
e-Devlet Mahkeme Dava Dosya Sorgulama ve Öğrenme
Sisteme şifre ve T.C. kimlik numarası ile girilmektedir. e-Devlet sistemine girdikten sonra ana sayfada yer alan arama butonuna arayacağınız hizmet için anahtar kelime girmelisiniz. Buraya “dava” yazmak iyi bir başlangıç olacaktır. Bu aramayı yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden dava dosya sorgulama hizmeti alabiliyorsunuz. Böylece hakkınızda dava açılıp açılmadığını, açtığınız davanın gidişatını veya sonucunu öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca davalarla ilgili duruşma tarihi, adresi, saati gibi bilgiler de burada yer alıyor. Özellikle de tanık, şahit işlemleri için de bilgi almak mümkün.
Başta adli, hukuki işlemler olmak üzere devlet tarafından verilen her hizmet artık internet ortamına taşınıyor. e-Devlet sistemi üzerinde binlerce işlem yapılabiliyor. Bu sayede ülkedeki en yoğun adreslerden biri olan adliyeler, mahkemelerdeki yoğunluk azalabiliyor. Saatler sürecek işlemleri vatandaş internetten birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor. Özellikle de mahkeme, dava, dosya sorgulama işlemlerinin internetten yapılması vatandaşın elini büyük rahatlatıyor.
<div></div>
Anayasa Mahkemesi Başkanı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?
E-devlet dava sonucu nasıl öğrenilir?
Sisteme giriş yaptıktan sonra elektronik hizmet alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” bölümüne tıkladığınızda aleyhinize açılan dava ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.