Eczane Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
Eczane teknikeri çalışma şartları nasıldır, eczane teknikeri ne iş yapar, eczane teknikeri görevleri nelerdir, eczane teknikeri olabilmek için ne mezunu olmak gerekir, eczane teknikeri maaşları devlette ve özel sektörde ne kadar olmuştur gibi soruların cevaplarına yazımızdan erişebilirsiniz.
Popüler meslek grupları arasında yer alan eczane teknikerliği en çok tercih edilen meslek grupları arasında yer alır. Burada merak edilen bir diğer konu ise eczane teknikeri maaşları ne kadar sorusu. Bunun yanı sıra görevleri ve çalışma saatleri nasıldır?
Tercihiniyap olarak bizler sizlere fikir vermesi, yol göstermesi maksadıyla pek çok yazı yazıyoruz. Bunlardan biri de maaş bilgisi yazıları. Bu yazıların içinde aynı zamanda sizlere o meslek ile ilgili de bazı bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere eczane teknikeri hakkında bu bilgileri Anlatmaya çalışacağız.
ECZANE TEKNİKERLİĞİ NEDİR? ECZANE TEKNİKERİ GÖREVLERİ NELERDİR?
Eczane teknikerliği diğer sağlık teknikerliklerine benzer olarak sağlık alanında yardımcı personel olarak çalışılan bir unvandır. Eczane teknikeri isminden de anlaşılacağı üzere eczacı unvanına sahip kişilerin yanında yardımcı personel görevinde bulunmaktadır. Eczane teknikerinin ne iş yaptığını daha iyi anlamak için görevlerine bakmak faydalı olacaktır:
Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbi ürün, kozmetik müstahzar, tıbbi malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında görev almak.
Bu ürünlerin son kullanma tarihlerini ve stok kontrollerini yapar; eksikleri tespit eder ve uygun bir şekilde depolanmaları ile kayıtlarının tutulması konusunda görev almak.
Eczanede bulunan cihazların ve eczane laboratuvarının bakımını yapar ve işlerliğini sağlamak.
Eczanenin idari ve mali süreçleriyle ilgili eczacı tarafından verilen görevleri yerine getirmek.
ECZANE TEKNİKERİ NASIL OLUNUR?
Tekniker olabilmek için 2 yıllık bölüm mezunu olmak gerekmektedir fakat tabi ki her 2 yıllık bölüm mezunu istediği teknikerlik alanında çalışamamaktadır. Belli bir alanda çalışabilmek için belli başlı bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Eczane teknikeri olabilmek için de şu bölümlerden mezun olmak gerekmektedir:
Eczane Hizmetleri
Eczane Teknikerliği
ECZANE TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE SAATLERİ NASILDIR?
Eczane teknikeri çalışma şartları değerlendirildiğinde diğer sağlık teknikerliklerine kıyasla biraz daha rahat bir çalışma ortamına sahip oldukları söylenebilir. Yine de sağlık alanındaki her mesleğin zorlayıcı yanlarının olduğunu da unutmamak gerekir.
Çalışma ortamı olarak neredeyse tamamen kapalı bir mekanda zaman geçirildiğini söyleyebiliriz. Hastaların yükü binen bir alanda çalışmasalar da yine de hastalarla iletişim halinde olunması da diğer tüm sağlık teknikerliklerinde olduğu gibi bu mesleği de zorlayıcı kılabilmektedir.
Çalışma saatlerine bakacak olursak; kamuya bağlı bir kuruluşta çalışan bir bireyin standart mesai saati haftalık 40 saattir fakat sağlık alanında neredeyse hiçbir teknikerlik bununla kalmamaktadır. Ek mesailer ve nöbetlerle çalışma saatleri bu rakamın üzerine rahatlıkla ve bazen de fazlasıyla çıkabilmektedir.
ECZANE TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Topluca teknikerlik maaşlarını verecek olursak:
Şöyle bir tablo karşımıza çıkmaktadır. Bu tablodaki rakamlar ocak ayında yapılan zam sonrasında oluşan rakamlardır. Eczane teknikeri maaşı da buraya paralel olarak 14.200-15.900 bin TL dolaylarında olacaktır. Buradaki rakamları aralık olarak vermemizin nedeni çalışılan kurumun durumuna bağlı olarak farklı ödemelerin, ek mesailerin vs. ek ücretlerin bulunmasıdır ama ortalama olarak alınan maaş bu civarlardadır.
ÖZEL SEKTÖRDE ECZANE TEKNİKERİ MAAŞI NE KADAR?
Özel sektörde maaşlar tabi ki daha düşüktür ve eczane teknikeri maaşları da özel sektörde 14.500-15.400 bin TL civarlarında olacaktır. Bu rakam da genel olarak verilmiş bir rakamdır ve değişiklik gösterebilmektedir çünkü bazı kuruluşlar personellerine asgari ücret vermektedir.
Eczane Teknikeri kaç yıl?
Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
Bundan sonra eczacı diploması kiralama olayını sadece teknikerler yapabilecek diye birşey duymuştum doğruluğu nedir acaba