kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Enerji Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Enerji mühendisi ne iş yapar, enerji mühendisi maaşı kamuda 2023 yılı için ne kadar, özel sektörde enerji mühendisi maaşları 2023 ne kadar oldu, adayların enerji mühendisi olabilmesi için ne yapmaları gerekmektedir, enerji mühendisi çalışma saatleri ne kadardır, enerji mühendisi çalışma şartları nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Mesleklere dair maaşlarından çalışma saatlerine kadar bilgilendirici yazılar yayımlamaya devam ediyoruz. Alan alan mühendislikler ile alakalı da böyle yazılar hazırlamaya karar verdik ve mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde yayımlamaya başladık. Bu yazımızda sizlere enerji mühendisi hakkında bu tip bilgiler vermeye çalışacağız.

Enerji Sistemleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

NASIL ENERJİ MÜHENDİSİ OLUNUR? ENERJİ MÜHENDİSİ KİMDİR? ENERJİ MÜHENDİSİ NE İŞ YAPAR?

Enerji mühendisi olabilmek için bir adayın enerji mühendisliği veya benzeri bir bölüm mezunu olması gerekmektedir. Tabi ki sadece mezun olmak bir mesleği yapmaya yetmemektedir. Kamuda enerji mühendisi olmak isteyen adaylar kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girerek atanmalarına sağlayacak kadar puan almalı veya özel sektörde çalışmak istiyorlarsa da şirketlerin aradıkları kriterleri yerine getirmelidirler.

Enerji mühendisi kimdir sorusunun cevabını da enerji mühendisi ne iş yapar içinden cevaplayabiliriz. Enerji mühendisi ne iş yapar kısmını açacak olursak;

  • Yüksek enerji tüketen kaynakları belirlemek ve enerji verimliliğini artıracak süreçleri geliştirmek,
  • Enerji verimli tasarımın uygulanması adına teknik raporlar hazırlamak,
  • Alternatif enerji kaynakları üzerine araştırmalar yapmak,
  • Enerji modelleme, ölçüm, doğrulama ya da devreye alma gibi işlemleri gerçekleştirmek,
  • Bina otomasyon sistemleri için enerji yöntemi prosedürlerin hazırlanmasını sağlamak,
  • Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek.

<div></div>

KAMUDA ENERJİ MÜHENDİSİ MAAŞI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan Mühendis Maaşı           15650-15750 Türk Lirası

Yukarıda yer alan tabloda kamuda çalışan mühendislerin ortalama olarak aldıkları maaşlar görülmektedir. Bu rakamlara aile yardımı, ek mesailer, duruma göre yurtdışı görevlendirmelerinden elde edilen gelirler gibi ek ücretler eklenebilir fakat genel olarak kamu personeli olarak göreve yeni başlayan bir enerji mühendisi 15700 TL dolaylarında maaş almaktadır diyebiliriz.

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 ENERJİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Enerji mühendisi olarak çalışma noktasında özel sektör ile kamuyu kıyaslayacak olursak kamunun bariz bir biçimde önde olduğunu görebiliriz. Özel sektörde firmalar genellikle yeni başlayan mühendislerine asgari ücret civarlarında maaş vermektedir. Yeni başlayan bir enerji mühendisi de özel sektörde 9700 TL civarlarında maaş almaktadır. Tabi ki özel sektörde bu durum firmadan firmaya değişebileceği için bunu ortalama rakam olarak almak doğru olacaktır çünkü yeni başlayan mühendislerine asgari ücret veren şirketler olduğu gibi 10000-10500 TL dolaylarında maaş veren firmalar da bulunmaktadır.

<div></div>

Enerji Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

ENERJİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA OLANAKLARI, ORTAMI NASILDIR? ENERJİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ HAFTALIK NE KADARDIR?

Enerji mühendisliğine dair çalışma saatleri ve çalışma şartları bilgisini kamu ve özel sektör diye ikiye ayırmak doğru olacaktır.

Kamuda personeli olarak görev yapan enerji mühendisleri kamu personellerinin çalışma saati olan haftalık 40 saat mesai saatine tabiidir. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vb. zamanlarda ek mesaiye kalabiliyor olsalar da genellikle çalışma saatleri aşağı yukarı bu kadardır. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaştan dolayı hem de beyaz yakalı bir meslek mensubu olmaları hasebiyle enerji mühendisleri iyi çalışma olanaklarına sahiptirler. Çalışma ortamları da uzmanlık alanlarına göre değişiklik gösterebilmekle birlikte mühendisler zaman zaman ofiste, zaman zaman sahada zaman zaman da laboratuvar ortamında çalışabilmektedirler.

Özel sektör personeli olan enerji mühendisleri ise kamudaki kadar rahat olamayabilmektedirler çünkü özel sektörde (özellikle yeni başlayan mühendis olma noktasında) hem oldukça düşük ücretler elde edilirken aynı zamanda yorucu ve yoğun bir tempoda çalışılmaktadır.

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Enerji Sistemleri Mühendisliği kaç yıl?

Enerji Sistemleri Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.