Eşit Ağırlıkta 40 Bin ile 100 Bin Arası Bölüm Tercihi
2018 YKS sonuçları Temmuz ayı sonunda açıklanacak. Adaylar için şimdiki konu ise hangi bölümleri tercih edecekleri meselesidir. Eşit Ağırlık puan türünde 40 bin ile 100 bin arasında yer alan adayların hangi bölümü tercih edecekleri oldukça önemli. Bizde bu sıralamada yer alan arkadaşlarımız için en ideal bölümleri sıralamak istedik.
2018 YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Temmuz ayı sonunda ÖSYM tarafından bu sonuçlar açıklanacak. YKS sonuçlarına göre adaylar, eşit ağırlık, sayısal ve sözel puan türlerinde puanları hesaplanacak. Eşit Ağırlık puan türünden 40 bin ile 100 bin arasında yer alacak adayların yapacakları tercihler oldukça önemli. Bizde bu sıralamada yer alan adaylar için en ideal bölümleri, geçtiğimiz yıllardaki atama sayılarına göre sizlere sunacağız.
Eşit Ağırlıkta 40 Bin ile 100 Bin Arasında Hangi Bölümler Tercih Edilir?
YKS Eşit Ağırlık puan türünde ilk 40 bin içerisinde yer alan adaylar için en ideal bölümler: Hukuk ve Psikoloji bölümleridir. Bu bölümlerden mezun olan adaylar, meslek bulma noktasında çok problemlerle karşılaşmamaktadır. Oysa, 40 bin ile 100 bin arasında yer alan adayların yapacakları tercihler meslek bulmaları noktasında çok önemlidir. İşte, bu bölümler ve geçtiğimiz yıllardaki atama sayıları:
1- Sınıf Öğretmenliği: 2018 Şubat atamasında 3.001 kişi, 2017 Mart atamasında 3.570 kişi ve 2016 Şubat ve Ağustos atamasında 7.626 kişinin ataması yapılmıştır.
2- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık atamalarında, Rehberlik Öğretmenliğinin yanı sıra ciddi oranda özel okul ataması da yapılmıştır. 2016 Şubat atmasında yapılan atamada 1.620 Rehberlik Öğretmeni ataması yapılmıştır. YKS
3- Çocuk Gelişimi ve Eğitimi atamalarında, KPSS 2018/5 atamalarında 59 kişi, KPSS 2018/4 atamalarında 21 kişi ve KPSS 2017/5 atamalarında da 32 kişilik atama yapılmıştır. Bunun dışında bir çok kreşte çocuk gelişimi eğitimi alan öğretmen istihdamı yapılmaktadır.
4- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olanlar özel sektör noktasında ciddi potansiyele ulaşmıştır. Özellikle, evlerinde modern bir dizayn arayanlar için iç mimariye önem vermek moda haline geldiği günümüzde iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü mezunları iş bulma noktasında fazla problem yaşamamaktadır.
5- İİBF ve SBF bölümleri içerisinde KPSS ile atanmak için çok ciddi efor sarf etmek gerekmektedir. Özellikle, kariyer meslekler olan (Müfettişlik, Uzmanlık, Kaymakamlık gibi) mesleklere atanabilmek için en az 2 yıl bir süreç gerekmektedir. Sayıca ve görece bu mesleklere atanmak da yukarıda yer alan bölümlere nazaran çok daha zordur.
YKS’ye Ait Diğer Tercihlerinizi Forum Sayfamız Üzerinden Bizlere Sorabilirsiniz.