Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
kamuda gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları kaç TL oldu? Özel sektörde kaç TL? Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi brüt ve net maaşları ne kadar?
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği mesleği hakkında pek çok konu merak edilmektedir. Bunlardan ilki de gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları ne kadar?
Bir mesleğin, zanaatın, sanatın ne kadar kazandırdığı, bunları yapan kişilerin ne kadar maaş aldığı sorusu insanlarca her zaman merak edilmiştir. Bu merakın kaynağı zaman zaman kıskançlık, zaman zaman düz bir merak zaman zaman da acaba bu mesleği yapsam mı sorusu ile ilgilidir.
Özellikle bu işi yapsam mı, bu işe başlıyorum neyle karşılaşacağım sorularını soran meslek adaylarına fikir vermesi amacıyla bizler farklı her meslek grubunun maaş bilgilerini sitemizde derlemeye çalışıyoruz. Şu an içinde bulunduğunuz içerik de gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği
GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL OLUNUR? GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ NE İŞ YAPAR?
Sularda hareket eden her türlü taşıtın, gemi makinesinin, ulaştırma aracının üretilmesi ve sorunsuz faaliyet göstermesi sürecinde proje üreten, araştırma yapan, fikir geliştiren, maliyetleri düşürmek amacıyla çalışmalar yürüten, maksimum fayda sağlanması için çalışan ve bu alanda yenilikler ortaya koyan mühendisler gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleridir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisinin görevleri ile ne oldukları, ne iş yaptıkları daha iyi anlaşılabilir.
- İnşası, onarımı veya restorasyonu yapılacak deniz ulaşım araçları için planlamalar, tasarımlar yapmak
- Deniz ulaşım taşıtlarının inşasına ve işletilmesine ek olarak deniz ulaşım araçları makinelerinin ve yardımcı makinelerinin tasarlanmasını sağlamak
- İnşası yapılacak deniz ulaşım taşıtında kullanılacak olan tüm teçhizat ve malzemenin seçimini yapmak, gerekli mühendislik hesaplamalarında bulunmak
- Bağlı bulunan kurum ve kuruluşun talepleri doğrultusunda tasarım ve proje üretmek, bu projenin ilk basamağından son basamağına kadar projenin içinde olarak yönetim ve denetimini sağlamak
- Kendine bağlı çalışan destek personelin organizasyonu, koordinasyonunu ve denetimini yapmak
Meslek olarak gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği yapmak isteyen bireylerde bazı yeterlilikler aranır. Bunların başında ilgili bir bölümden mezun olmak gelmektedir. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olabilmek için ilgili bölüm gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölüm mezunu olarak gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği mesleğine başlamak için adaylar kamuda mı özel sektörde mi çalışmak istediklerine karar vermelidirler. Aday kamuda çalışacak ise KPSS’ye yani kamu personeli seçme sınavına girerek atanması amacıyla yeterli bir puan alıp atamalarda yerleştirilmeyi beklemelidir. Özel sektörde gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olmak için ise bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak işe alınmayı beklemek gerekmektedir.
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği mesleği hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI DEVLET KADROLARINDA NE KADAR?
Toplumuzda genelde yapılan bir hatadır net ve brüt maaş farkını göz ardı ederek gelirleri konuşmak. Bazen çalışanlar maaşlarının yüksek olmadığını dile getirmek için net maaşları üzerinden maaşını dile getirmektedir bazen de insanlar şu meslektekiler de iyi kazanıyor demek için brüt maaşı dikkate alırlar. Bu da genellikle tarafların tartışmalarına neden olabilmektedir. Bir kimsenin brüt maaşı aslında onun geliridir. O gelir içinden giderler düştükten sonra eline geçen para ise net maaşı olarak adlandırılır. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri net maaşlarının tablosunu paylaşacak olursak:
Yeni başlayan Bir Mühendis: 28.170 Türk Lirası
tablosu karşımıza çıkmaktadır. Net maaş dememize rağmen bir aralık olarak maaşları vermemizin nedeni AGİ, aile yardımı, ek ödenekler gibi nedenlerden dolayı gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşlarının bu civarlarda esnekliğe sahip olmasıdır. Tabloda da görüleceği üzere yeni başlayan bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşı ortalama olarak 35.210 Türk Lirası olarak eline geçmektedir ve dediğimiz ek gelirlere bağlı olarak 100-200 TL daha aşağı veya yukarı yönlü oynama olabilmektedir.
Net maaşlarının yanı sıra yeni başlayan bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisinin brüt maaşı ise devlete verilen gelir vergisi, SGK primleri vs. gibi aşağı yukarı toplamda 1000-1500 TL’yi bulan kesintilerin eklenmiş halidir.
6 ay sonra yani temmuz ayında yapılacak olan yılın ikinci zammı sonrası ocak ayına benzer bir zam yapılması halinde zamlı temmuz gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları 28.170 TL civarlarında olacaktır. Gelir vergisinde bir üst dilime çıkılan aylara denk geldiği için ise yine reelde gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendislerinin eline geçebilecek bu rakamın da 100-200 TL altında bir rakamla karşılaşmaları olasıdır.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur?
GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINDA NE KADAR?
Yeni yıl zammı ile birlikte asgari ücret 8500 Türk Lirası olmuştur ve asgari ücret sadece gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği için değil Türkiye’de özel sektörde yeni işe başlayacak pek çok meslek grubu için genelde maaş miktarı olarak görülebilir. Bazı şartlar altında bundan biraz daha iyi bir maaş alınma ihtimali olsa da özel sektörde yeni başlayan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları 28.170 TL civarlarındadır.
Gemi mühendisliği önü açık mı?
Gemi makineleri işletme mühendisliği mezunu olan kişiler, birçok alanda rahatlıkla iş bulabilirler.
25 YILLIK ADAM 7500 E ÇALIŞMAZ BUNU BİLİN.