Görev Yeri Belgesi Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?
Görev Yeri Belgesi Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır? Görev Yeri Belgesi Ne İşe Yarar? Görev Yeri Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır? Görev Yeri Belgesi Üzerinde Hangi Bilgiler Var?
Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce devlet memuru çalışmaktadır. Kimi öğretmen, kimi polis, kimi hemşire, kimi düz memur olan bu kamu personelleriyle ilgili her konu büyük ilgi çekmektedir. Özellikle de son dönemde “görev yeri belgesi” ile ilgili pek çok soru sorulmaya başlandı. Peki görev yeri belgesi nedir? Ne demek? Görev yeri belgesi nasıl ve nereden alınır?
Görev Yeri Belgesi Nedir? Ne Demek?
Bu belgeyi genellikle öğretmenler bazen de diğer devlet memurları almaktadır. Devlet kurumları tarafından talep edilen bu belge evlilik, tayin, atama gibi durumlarda istenir. Örneğin belediyeler öğretmen kartı vermek için başvuru formuna ek olarak başvuranlardan bu evrağı talep etmelidir. Bu belge üzerinde öğretmenin veya memurun çalıştığı kurumu, hangi görevi yaptığı ve sicil numarası yer alır. Ayrıca bu belgenin geçerli olabilmesi için ıslak imzalı olması gerektiği unutulmamalıdır.
Görev Yeri Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?
Görev Yeri Belgesi söz konusu kişinin çalıştığı yeri, kurumu, kadro bilgilerini ve memurluk derecesini içerir. Resmi kurumlar tarafından bazı hallerde istenilen bu belgenin nereden ve nasıl alınacağı merak edilmektedir. Bu belge genellikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerden istenmektedir. Memurların çalışma yeri değiştiğinde, atama ve tayin durumları olduğunda talep edilir. Bu durumda öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS sistemi üzerinden bu belgeyi indirebilirler.
Öncelikle MEBBİS sistemine giriş yapılmalıdır. Bunun için kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Daha sonra e-Personel Modülü sekmesinden personel araması yapılmalı. Görev yeri belgesinin alınacağı personelin bilgileri çıktıktan sonra çıktı alabilir veya dosyayı bilgisayara veya telefona indirebilirsiniz.
Görev yeri belgesi alma adresi: mebbis.meb.gov.tr
Görev Yeri Belgesi Üzerinde Hangi Bilgiler Var?
- Kişisel bilgiler
- Memuriyet bilgileri
- Sicil numarası
- T.C. kimlik numarası
- Ad-Soyad
- Baba ve anne adı
- Doğum tarihi
- Görev yeri
- Unvanı
- Kadro derecesi
- Maaş derecesi
- Maaş kademesi
- Emekli sicil no
- Öğrenim durumu
- Mezuniyet bilgisi
Görev Yeri Belgesi Ne Kadar Süreyle Geçerli?
Görev yeri belgesi alındığında, belgenin ne zaman alındığı ve ne zamana kadar geçerli olduğuna ilişkin bilgiler üzerinde yazmaktadır. Belgenin geçerlilik süresi dolduğunda hiçbir anlamı kalmaz ve kurumlar belgeyi kabul etmez. Görev yeri belgesi geçerlilik süresi oluşturulduğu günden itibaren 3 yıl olarak duyurulmuştur. Örneğin Nisan 2021’de alınan belge Nisan 2024’e kadar geçerlidir.