Graves Hastalığı Nedir?
Dünyada binlerce hastalık türü vardır. Graves hastalığı da çok sık rastlanılan hastalıklardan bir tanesidir. Peki graves hastalığı nedir? Graves hastalığı neden olur?
Dünyada keşfedilmiş ve keşfedilmemiş binlerce hastalık vardır. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri sağlık insanlığın temel gündemi olmuştur. Bakteriler, virüsler, hastalıklar insan hayatını oldukça kısaltmaktadır. Uzun yaşama hatta ölümsüz olma arzusu insanoğlunu sağlık sektörüne yöneltmiştir. Ve gerek doğal yollardan gerek teknoloji ve bilim ile sağlık sektörü son yıllarda gelişmiştir. Dünyadaki pek çok hastalığa bu sayede tedavi bulunmuştur. İşte dünyada en sık rastlanılan hastalıklardan bir tanesi de Graves Hastalığıdır. Peki graves hastalığı nedir? Graves ne demek? Graves hastalığı neden olur? Graves hastalığı ile ilgili her şeyi www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizler için cevaplandırdık. kamu haber
E Nabız Kronik Hastalıklar Sorgulaması Nasıl Yapılır? E Devlet’te Kronik Hastalık Nereden Öğrenilir?
Graves Hastalığı Nedir?
Graves Hastalığı tiroid bezinin çok sık çalışması nedeniyle oluşur. Çok sık çalışan tiroid bezi nedeniyle çok fazla tiroid hormonu üretilir ve kana karışır. Bu nedenle Graves Hastalığı ortaya çıkar. T3 ve T4 tiroid hormanlarının çok fazla üretildiği ve kana karıştığı hallere “zehirli guatr” denir. Bu hastalık ayrıca “basedow hastalığı” olarak da tanımlanır. Zehirli guatr hastalığının en büyük nedeni graves hastalığıdır. Graves hastalığı kadın hastalığı olarak da bilinir. Bunun nedeni graves hastalığı kadınlarda erkeklere kıyasla 8 kat daha fazla görülür.
Graves Hastalğı Neden Olur?
Dünyada graves hastalığından muzdarip binlerce kişi bulunmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi graves hastalığının neden olduğunu merak etmektedir. Graves hastalığının sebebi en çok araştırılan konular arasındadır.
Graves hastalığı otoimmün hastalığı olarak bilinir. Otoimmün hastalığı vücudun savunma mekanizmalarının aşırı çalışıp hatta hızını alamayıp kendi sağlıklı hücrelerini hedef alması sonucu ortaya çıkar. Bu tarz hastalıklarda vücudun kendini savunma sistemi kendi sağlıklı hücrelerini düşman olarak algılayıp onları yok etmeye çalışır ve vücudumuz kendi kendine çöker. Graves hastalığında vücudun savunma sistemi tiroid bezindeki unsurlar yabancı olarak algılar ve bu yapılara karşı antikor oluşturarak savaş açar. Biyoloji dersinde uyuyan arkadaşlara hatırlatalım hemen antikor vücudun savunma mekanizması tarafından oluşturulan protein yapılı ve savunma silahı işlevi gören hücrelerdir.
Graves hastalığının oluşmasında genetik yatkınlık çok etkilidir. Birinci derece akrabalarınız arasında graves hastalığı görüldüyse muhtemelen sizde de görülme ihtimali yüksektir. Sigara kullanan kişiler de graves hastalığının görülme riski yüksetir. Graves hastalığı diyet esnasında yüksek miktarda iyot alan insanlarda da görülür. Stres, enfeksiyon ve gebelik dönemlerinde de graves hastalığının görülme ihtimali artar.
Selfitis Nedir? Selfitis Kime Denir?
Graves hastalığı geçer mi?
İlaçlarla hastalığın tamamen iyileşme olasılığı %50 civarındadır.