Hakimlik Sınavı İçin Kurs Gerekli mi?
Hakimlik sınavı hazırlığı için kurs gerekli mi? Hangi kaynaklar kullanılır? Kurs seçimi ve kaynak seçimi nasıl olmalıdır? Hakimlik sınavı çalışma süresi ne kadar olmalıdır? hakimlik için kurs zorunlu mudur?
Hakimlik sınavı hazırlığı için çalışmalara başladıysanız ve başlamayı düşünüyorsanız planlı bir çalışma yapmak sizi rakiplerinizden öne taşıyacaktır. Planlı bir hazırlık ile kast ettiğimiz doğru kaynak seçimi, ideal bir hazırlık süresi belirlemek ve kurs seçimidir. Şunu kesinlikle belirtelim ki hakimlik sınavı için kurs zorunlu değil ancak gerekli veya faydalı denebilir.,
İdari Hakimlik Sınavı Kaçla Kapattı?
Piyasada oldukça fazla çözümlü soru bankası, konu anlatımlı kitap ve çıkmış soru kitabı mevcuttur. Ancak bunlardan oldukça az sayıda kitap kaliteli ve sizi çalıştığınız takdirde sonuca götürecek niteliğe sahiptir. Hakimlik sınavında gelen soru tipleri ve soruların yoğunlaştığı konular fazlaca değişmemekte olup bunları iyi analiz eden hocalar ve bu hocaların yayınevleri kaynakları daha az ezberi daha kısa sürede yaptırarak daha yüksek puan almanızı sağlamaktadır. Başlıca kaynakları taradığınızda savaş yayınları hâkimlik kampı, 657 yayınevi ve kuram kitabevi tarafından basılan justice serisi öne çıkmaktadır. Ancak satın almadan önce kaynakları mutlaka bir kitapçıdan inceleyip konuları işleyiş tarzına, punto büyüklüğüne ve detay seviyesine bakmanızı öneririz.
İdeal çalışma süresi bir diğer önemli konudur. Hakimlik sınavı tamamıyla ezber bilgilerin ölçüldüğü bir sınavdır, dolayısıyla erken başlanıldığı takdirde sürekli öğrenip unutma sürecine girilmektedir. Yapılması gereken 120 günlük bir periyod belirlenip fazla ara vermeden çalışmaktır. Yalnızca bir hafta bile ara verdiğinizde bilgilerinizin köreldiğini ve ezberlediğiniz bilgilerin karıştığını göreceksiniz. Eğer sınava kısa bir zaman kala hazırlanmaya başlarsanız hem konularınız yetişmez hem de bilgileriniz karışık bir vaziyette sınava girersiniz, sınava çok erken çalışmaya başlarsanız ise hem erken bıkacak hem de öğrendiklerinizi unutma sıklığınız artacaktır. kamu haber
Hangi Hakimlik Kursu Tercih Edilmeli?
En çok merak edilen konu ise hakimlik sınavı için kurs gerekli mi yoksa kendi hazırlığımızla mülakat aşamasına kalabilir miyiz? Doğrusunu söylemek gerekirse hakimlik sınavı için kurs kesinlikle zorunlu değil, kendi çalışmanızla mülakata kalabilirsiniz. Ancak mülakata kalma olanağınızı artırmak veya işinizi garanti altına almak için yapmanız gereken iyi bir hakimlik kursu seçip gitmektir. Kurslar kitapların satır aralıklarında yer alan süre, yetkili makam, madde hükmü gibi belirli soruları tablolaştırmak suretiyle hap şeklinde sunmaktadır. Eğer bir işte çalışıp aynı zamanda hakimlik sınavına hazırlanmak istiyorsanız hakimlik kursu sizin yükünüzü oldukça hafifletecektir. Ayrıca kaynakları da dershaneler kendisi verdiği için kurs ücretinin bir kısmını telafi edebilirsiniz.
Kurs tercihi ve kaynak tercihi yaparken mutlaka tecrübeli arkadaşlarınızın tavsiyeleri sizin önceliğinizi oluşturmalıdır. Bir kurstan veya kaynaktan alınan faydayı en iyi ölçebilecek olan onu kullanan kişidir. Bu nedenle tecrübesi olanlara sormanız ilk etapta bir kursla görüşmekten daha faydalı olacaktır.
Her yerde standart olmamakla birlikte hakimlik kursu fiyatları 2019 yılı için 4-5 bin tl seviyesindedir. Online eğitim hakimlik kursları için bu fiyat 2-3 bin aralığındadır. Türkiye’nin en iyi hakimlik kursu hocaları ve kursları ağırlıklı olarak Ankara’da toplanmaktadır.
Hakimlik sınavı hakkında merak ettiğiniz her konu için hakimlik forum sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hakimlik sınavı soru tiplerine, hakimlik taban puanlarına ve benzeri içeriklere bakmanız hazırlık sürecinde işinizi kolaylaştırılacaktır. Hakim savcı maaşlarına buradan erişebilirsiniz. Sınava hazırlanan herkese tercihiniyap.net ailesi olarak bol şans diliyoruz.
Adli ve İdari Hakimlik Sınavlarında Nasıl Puan Hesaplaması Yapılır?
Hakim savcı olma yaşı kaç?
2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 8. maddesinin (b) bendi uyarınca hakim adaylığı sınavlarında “giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak” şartı aranmaktadır.