kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hayvan Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Hayvan Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Hayvan Sağlık Teknikeri Nedir? Kimdir? Hayvan Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar? Devlette ve Özel Sektörde Hayvan Sağlık Teknikeri Maaşları

A+
A-

İnsana verilen değer kadar olmasa da hayvana verilen değer de gerekli ve zorunludur. Özellikle günümüzde hayvan haklarına daha çok dikkat edilmektedir. Bu noktada hayvan sağlık teknikerinin özenle çalıştığını söylemek mümkündür. Şimdi gelin birlikte hayvan sağlık teknikerinin güncel maaş durumuna göz atalım…

İnsanoğlu dünyaya ayak bastığından beri tek dostu insanlar değildir. İnsanların en yakın ve en sadık dostları hayvan dostlarıdır. İnsanlara besin sağlayan, işlerine yardım eden, arkadaşlık eden hayvanlarla ilgili günümüzde pek çok meslek bulunmaktadır. Bunlardan biri de hayvan sağlık teknikerleridir. Dünyada her geçen gün hayvanlarla ilgili bilinç düzeyi artarken bu mesleğin önemi de artmaktadır. Peki hayvan sağlık teknikeri nedir? Kimdir? Hayvan sağlık teknikeri maaşları ne kadar? İşte meslekle ilgili tüm merak edilenler…

Süt ve Besi Hayvancılığı Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Hayvan Sağlık Teknikeri Nedir? Kimdir?

2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olan ve bu alana yoğunlaşan kişilere hayvan sağlık teknikeri denir. Bu sağlık çalışanları hastanelerde, sağlık kuruluşlarında, özel muayenehanelerde, veterinerlerde, belediyelerde çalışabilir. Temel sağlık bilgisine sahiptirler. Ayrıca ekip içerisinde verilen diğer görevleri de yerine getirirler. Ayrıca Türk Dil Kurumuna göre tekniker kelimesi Almanca kökenlidir ve teknikçi anlamına gelir.

 

Hayvan Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar?

Personellerin görevlerinin merkezinde hayvanlar bulunur. Hayvanların tedavisinde, muayenelerinde, ameliyatlarında, bakımlarında, fiziksel ve ortopedik işlemlerde görev yapabilirler. Ayrıca hayvan dostlarıyla ilgili soru soran insanlara da bilgi verirler. Personellerin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. İşte hayvan sağlık teknikeri görevleri;

  • Hastanelerde, sağlık kuruluşlarında, veterinerlerde, belediyelerde çalışabilirler.
  • Hayvanlarla ilgili temel düzeyde bilgiye sahiptirler.
  • Biyoloji, genetik, üreme, mikrop, hayvansal ürünler konusunda bilgi sahibidirler.
  • Laboratuvar ortamında çalışabilirler.
  • Ameliyatlara katılırlar.
  • Hayvan hastanelerinde görev yaparlar.
  • İş yerlerinde bilgilendirme yapabilirler.
  • Hayvan sağlığına yönelik faaliyet gösterirler.

DGS Hayvansal Üretim ve Teknolojileri

Hayvan Sağlık Teknikeri Maaşları

İki yıllık meslek yüksekokullarından mezun olduktan sonra adaylar KPSS’ye girip devlette çalışabilmektedir. Bu durumda hayvan sağlık teknikeri olarak devlette göreve başlayan kişilerin aylık gelirleri birbirinden farklı olabilir. Mesleğe 10/2 derecesinde başlayan personel 1/4 derecesine kadar yükselebilir. Ayrıca kalkınmada öncelikli yerlerde veya il-ilçe merkezlerine 10 km mesafede çalışırlarsa ek özel hizmet tazminatı da alabilirler. Bunların yanı sıra ikramiye, fazla mesai gibi ek ödemelerden de faydalanabilirler. Bunlara ek olarak eğitim durumu, dil bilgisi, çalışılan kurum da ödemeleri etkiler. Tüm bu değişkenlere bakıldığında devlette hayvan sağlık teknikeri maaşları 13 bin ile 15 bin TL arasında değişmektedir.

Özel Sektörde Hayvan Sağlık Teknikeri Ücretleri

Özel sektörde çalışanlar belediyelerde, şirketlerde, veteriner hekimliklerinde çalışabilir. Hayvan hastanelerinde de iş imkanı bulan personeller başlangıçta asgari ücret düzeyinde aylık almaktadır. Yani özel sektörde hayvan sağlık teknikeri maaşları en düşük 12 bin 800 TL seviyesindedir. Deneyim, başarı, bilgi seviyesi arttıkça, iş yoğunluğu arttıkça personeller 16 bin TL civarında kazanç elde edebilir.

Veteriner Sağlık Teknikeri ne iş yapar?

Evcil ve çiftlik hayvanlarının sağlıklarının korunması, tedavisi, beslenmesi, yetiştirilmesi ve hayvan ıslah çalışmalarında yardımcı eleman olarak görev alacak teknik bilgi ve beceriye sahip kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.