Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan Hazine Kontrolörleri ile Stajyer Hazine Kontrolörlerinin maaşı ne kadar?
Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü maaşı ne kadar sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımız sizin için. Mesleğe giriş nasıldır, kimler girebilir, özlük hakları nelerdir ve görev yeri neresidir konularını başlıklar halinde ele aldık.
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve Bakanlığın denetim ile görevli kariyer meslek mensuplarından olan Stajyer Hazine Kontrolörlerinden olmak için adayların hangi şartları sağlamaları gerekmektedir? Kimlerin Stajyer Hazine Kontrolörü olma şansı vardır? Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü maaş tutarı ne kadar? Hazine Kontrolörlerinin maaş tutarı ne kadar? Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü mesleğine, özlük haklarına ve maaş tutarlarına dair bilgileri haberimizde inceleyebilirsiniz.
Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Mesleğine Nasıl Girilmektedir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü mesleği Hazine Kontrolörü olarak görev yapmak isteyen adayların mesleğe giriş unvanlarıdır. Bu stajyerlik bildiğiniz anlamda bir stajyerliği değil, tıpkı müfettiş yardımcılarının, uzman yardımcılarının yardımcılık dönemi gibi bir yetişme sürecini ifade etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü mesleğine girmek isteyen adayların bir A grubu kariyer meslek olan bu mesleğe başvuru şartları arasında yer alan KPSS A Grubu oturumu puanlarına sahip olmalıdırlar. Bu bağlamda adayların geçerliliği devam eden bir KPSS A Grubu oturumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü için Bakanlık tarafından istenen KPSS P18, KPSS P48, KPSS P28, KPSS P23 veya KPSS P47 puan türlerinden bir tanesinde en az 80 düzeyinde puana sahip olmalıdırlar. Bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü mesleğine girmeyi isteyen adayların yabancı dil sınavlarından da puana sahip durumda bulunmaları gerekmektedir.
Diğer başvuru şartlarını da sağlayan adaylardan belli bir kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü yazılı sınavına, bu yazılı sınavda da başarılı olan adaylardan belirli bir kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü sözlü mülakatlarına katılma imkanına sahip olmaktadırlar.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Sınavına Kimler Katılabilir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü alımının ilk aşamasına yani yazılı sınavına başvuru şartlarını eksiksiz biçimde taşıyan adaylardan en yüksek Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına sahip olan ve mesleğe alınacağı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilmiş aday sayısının yirmi katı kadar aday arasında yer alan adaylar katılma hakkı elde etmektedirler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü yazılı sınavı Bakanlık tarafından klasik usulde ve Ankara’da gerçekleştirilmektedir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Özlük Hakları Nasıldır?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü mesleği de müfettiş yardımcılığı, denetçi yardımcılığı gibi merkezi bir denetim / teftiş mesleği statüsündedir. Bu yönüyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü meslek mensupları da yeterlik süreçlerine tabi olurlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü yeterliğinde başarılı olan meslek mensupları Hazine Kontrolörü olarak görevlerini sürdürürler ve 3600 ek göstergeye tabi olarak görevlerini yaparlar.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Görev Yeri Neresidir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörleri ile Hazine Kontrolörlerinin temel görev yerleri Ankara’dır. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İstanbul ofisinde de görevlendirilebilmektedirler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü meslek mensupları olan Stajyer Hazine Kontrolörleri ile Hazine Kontrolörlerinin maaş tutarı yaklaşık 9.000-10.000 TL civarındadır.
Hazine Avukatı Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?
Kimler kontrolör olabilir?
Kontrolör olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Hukuk ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.