Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Uzmanı maaşı kaç lira? Haberimizde.
Hazine ve maliye bakanlığı bünyesinde görev alan uzman yardımcıları hakkında akla gelen ilk soru aldıkları maaş bilgisidir. Biz de sizlere bu yazımızda hazine ve maliye uzman yardımcılığı maaşı ne kadar sorusunu cevapladık.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Görev yerleri nerelerdir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılarının maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Uzmanlarının maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.
Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Mesleğe Nasıl Girilir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleği Hazine Müsteşarlığı’nda bulunan Hazine Uzman Yardımcılığı mesleği ile Maliye Bakanlığı’nda bulunan Maliye Uzman Yardımcılığı kariyer mesleklerinin, iki Kurumun bir araya gelmesiyle oluşmuş yeni bir kariyer meslek kadrosudur. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tüm birimlerinde iş ve işlemleri gerçekleştirmeleri için uzmanlaştırılan kariyer meslek mensupları Hazine ve Maliye Uzmanları ile Uzman Yardımcılarıdır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş için adayların öncelikli olarak Bakanlık tarafından öngörülen bölümlerden mezun durumda olmaları ve diğer başvuru şartlarını taşımaları kaydıyla KPSS A Grubu oturumlarından Bakanlık tarafından istenen puan türlerine sahip olmaları gerekmektedir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleği için adayların ayrıca ÖSYM tarafından yapılan YDS oturumlarında ya da e-YDS oturumlarında yabancı dil puanı almış olmaları ve bu puanın en az C düzeyinde yani 70 puan olması gerekmektedir.
Bu şartları taşıyan adaylar Bakanlıkça düzenlenecek olan tek aşamalı sözlü sınavlara katılma hakkı elde edebileceklerdir. İlgili ilanda belirtilen mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar adayın katılabileceği sözlü mülakatlar Bakanlık tarafından gerçekleştirilmektedir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yerleri Neresidir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğine giren ve mesleğe Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı olarak başlayan adaylar ile Hazine ve Maliye Uzmanı olarak görevini sürdüren meslek mensuplarının görev yerleri temelde Ankara’da kurulu bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez birimleridir. Bunun yanında İstanbul’da bulunan Bakanlık ofisinde de meslek mensupları görev alabilmektedirler. İstanbul görevlendirmeleri alım aşamasında da yapılabilmektedir, daha sonraki süreçlerde de.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Özlük Hakkı Nasıldır?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleği bir merkez uzmanlığı mesleğidir. Bu yönden diğer Kurumlarda bulunan merkez uzmanları gibi Hazine ve Maliye Uzmanları da 3600 ek göstergeye kadar ulaşabilmektedirler.
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Hazine ve Maliye Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni başlayan bir Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık 18000 Türk Lirasıdır. Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğinde belirli bir süre geçirerek tez, yeterlik ve yabancı dil koşullarının tamamını sağlayan bir Hazine ve Maliye Uzmanının maaşı yaklaşık olarak 19000 Türk Lirasıdır.
*Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ile Hazine ve Maliye Uzmanlığı mesleklerinin maaş tutarları belirtilirken, Uzmanların/Uzman Yardımcılarının kişisel olarak farklılık gösterebilen ek ödemeleri ile maaşlarından yapılabilecek kesintiler dikkate alınmamış, ortalama ve yaklaşık tutarlara yer verilmiştir.
Hazine Avukatı Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?
Hazine ve Maliye uzman yardımcısı ne iş yapar?
Şirketin; nakit yönetimi, kredi gibi bütün günlük operasyonlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunur.