İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?
İcra dairelerinde görev yapan icra müdürlerinin 2023 maaşı ne kadar oldu? İcra müdür yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? İcra müdürlüğü ve müdür yardımcılığı sınavı ve mesleğe dair bilgiler haberimizde.
Adalet Bakanlığı’nın alımını ÖSYM ile yapılan sınav protokolü hükümleri çerçevesinde gerçekleştirdiği İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı kadrolarının maaşları ne kadardır? İcra Müdürlüğü 2023 maaşı ne kadar? İcra Müdür Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? İcra müdürlüğü ve icra müdür yardımcılığı sınavı hangi konulardan oluşur? Mesleğe giriş nasıl oluyor? Detaylar haberimizde.
İcra Müdürü Maaşları Ne Kadar?
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Nedir?
Adalet Bakanlığı uhdesinde, İcra ve İflas Kanunu hükümlerine dayanarak, Asliye Mahkemeleri yargı çevrelerinde yeterli sayıda kurulması öngörülen İcra Dairelerinde görev yapan meslek mensuplarından olan İcra Müdür Yardımcıları ve İcra Müdürleri, bu dairelerin başında yer almaktadırlar. İcra ve İflas Kanunu’nda yer alan işlemlerin yürütümünden sorumlu olan İcra Daireleri’nin bu iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlayan ve personelin bu noktada idaresinden sorumlu olan idareciler İcra Müdür Yardımcıları ve İcra Müdürleridir.
Nasıl İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Olunur?
Adayların icra müdürü ya da icra müdür yardımcısı olabilmeleri için iki seçenekleri bulunmaktadır. Adaylar ya icra katibi olarak atandıktan sonra belirli şartları sağlamaları durumunda katılabilecekleri yükselme sınavları ile icra müdür ya da müdür yardımcılığına atanabilirler, ya da açıktan alım için açılan sınavlara mezuniyet şartları ile diğer koşulları haiz olmaları durumunda mesleğe girebilirler.
İcra Katipliği’nden İcra Müdürlüğü’ne Geçiş Nasıl Olur?
İcra katipliği mesleğinde bulunanların, bu meslekte fiili olarak bir sene çalıştıktan sonra, eğer İcra Müdür Yardımcılığı için öngörülmüş eğitim / öğretim şartlarını taşıyorlarsa ve olumlu bir meslek siciline sahiplerse, açılacak olan geçiş sınavına katılmaları mümkün olmaktadır. Açılacak olan icra katipliğinden, icra müdür yardımcılığına geçiş sınavında başarılı olmaları durumunda ise icra müdür yardımcısı olarak göreve başlayabileceklerdir.
Açıktan İcra Müdürlüğü’ne Giriş Nasıl Olur?
Açıktan atama şeklinde yani herhangi bir yükselme sınavına tabi olarak değil, Adalet Bakanlığı’nın dışarıda yer alan adaylar arasından gerçekleştireceği alımlar ile mesleğe girmek isteyenlerin, Bakanlık ile yapmış olduğu protokol hükümlerine göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavda ve başarılı olmaları durumunda Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlarda başarılı olmaları gerekmektedir.
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına Başvuru Şartları Nelerdir?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların sahip olmaları gereken şartları bir arada değerlendirdiğimiz yönergemize aşağıda yer verdiğimiz bağlantı vasıtası ile ulaşabilirsiniz;
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Hangi Konulardan Oluşmaktadır?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yazılı bölümü gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı aşağıdaki konulardan meydana gelmektedir;
Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (35 soru)
Genel Kültür Testi Soruları
-Türk Kültürü ve Medeniyetleri dersi (5 soru)
-Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi dersi (5 soru)
-Temel Vatandaşlık dersi (5 soru)Genel Yetenek Testi Soruları
-Türkçe dersi (10 soru)
-Matematik dersi (10 soru)Alan Bilgisi Testi (35 soru)
-Türk Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümleri (206 madde) (5 soru)
-KDV Kanunu, Harçlar Kanunu, Damga V. Kanunu (6 soru)
-İcra – İflas Kanunu, İcra – İflas Kanunu Yönetmeliği, İcra – İflas K. Tatbikatı Hk. Nizamname (12 soru)
-Hukuk Muhakemeleri K., Bölge Adl. ve Adii Yargı İlk Der. Mah. ile Cumh. Başsavcılıkları İd. ve Yazı İşleri Hizm. Yür. Dair Yön. 4. Bölümü, Tebligat K. Uyg. Dair Yön. (4 soru)
-Türk Tic. Kanunu Başlangıç Hükümleri, Tacirlerin düzenlendiği ilk kitabın birinci bölümü, Ticaret Şirketlerinin Gen. Hükümlerini düzenleyen ikinci kitap birinci bölüm, Kıymetli Evr. düzenleyen üçüncü kitap ile Deniz Tic. cebri icraya dair özel hükümleri içeren beşinci kitap sekizinci bölüm (8 soru)
Adaylara İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavında 35 tanesi Alan Bilgisi, 35 tanesi ise Genel Kültür / Genel Yetenek konularından olmak üzere toplam 70 adet soru sorulmaktadır. Adayların İcra Müdürlüğü, İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavında bu 70 adet soruyu yanıtlamaları için 90 dakika süreleri bulunmaktadır. Adayların sınavın yazılı bölümünü başarılı bir şekilde geçmeleri için sınavdan en az 70 puan almaları gerekmektedir. Ancak adayların Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılması için bu puanı almaları yeterli değildir. Adayların aynı zamanda başarılı adaylar arasında yapılacak olan sıralamada, mesleğe alınacağı duyurulmuş olan aday sayısının iki katı kadar aday arasında yer almaları, sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edebilmeleri için şarttır.
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınav süreçlerinde başarılı olmuş ve mesleğe yerleşmeye hak kazanmış bir adayın maaşı İcra Müdür Yardımcısı için 2023 yılında yaklaşık 15400 Türk Lirasıdır. İcra Müdürü olarak göreve başlayacak olan bir meslek mensubu içinse, göreve başlayabileceği en düşük derece itibariyle 16100 Türk Lirası olacaktır.
*Bu tutarlar yaklaşık tutarları ifade etmektedir. Meslek mensuplarının maaşlarından yapılan kesintiler ve bu maaşlara yapılacak muhtemel ilaveler dikkate alınmamıştır.
İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına hazırlık ve mesleğe dair hususlarda bilgiler almak, diğer adaylarla etkileşim kurmak için Tıklayınız!
İcra müdürlüğünde doğu görevi var mı?
Doğu/Batı ayrımı yoktur. İlk atamanız yapıldığında 1.bölgeye düşmezsiniz 2-3-4. bölgelere atamanız yapılır orada sürenizi doldurduktan sonra tayin olursunuz.
Zabit katipliği kaloci i meslekmi