İl Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
İl göç uzman yardımcısı maaşı ne kadar? İl göç uzmanı maaşı kaç Türk Lirası? İl göç uzman yardımcılığı özlük hakları nasıl? Haberimizde.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan İl Göç Uzmanları hakkında merak edilen konuları sizler için en güncel haliyle derledik. Akla gelen ilk soru ise İl Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzmanı maaşı ne kadar sorusudur.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen ve Genel Müdürlüğün taşrada kurulu bulunan birimlerinde görev yapan İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? İl Göç Uzman Yardımcılığı görev yerleri nerelerdir? İl Göç Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? İl Göç Uzman Yardımcılığı alım süreci ve sınavı nasıldır? İl Göç Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde.
İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Nasıl?
İl Göç Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Nasıl Bir Meslektir?
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleği İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak oluşturulan ve göç politikaları ile göçmenlere dair iş ve işlemleri yürütmek üzere görevlendirilen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşra teşkilatı birimleri yani İl Göç Müdürlüklerinde görev yapan A Grubu kariyer meslek grubudur.
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleği Genel Müdürlüğün taşra teşkilatında, göçmenlere dair tüm iş ve işlemleri gerçekleştirmekle yükümlüdür. Bu yönden diğer taşra uzmanlıklarına göre daha tempolu, iline göre değişmekle beraber daha yoğun bir meslektir.
İl Göç Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir?
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların bu mesleğin bir kariyer meslek olması sebebiyle KPSS A Grubu oturumlarına girerek Kurum tarafından ilan ile belirtilecek KPSS puan türlerinden yeterli düzeyde puan almaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların alıma başvuru esnasında belirlenmiş diğer koşulları da sağlıyor olmaları lazımdır. Bu şekilde başvuru yapan adaylardan mesleğe alınması planlanan aday sayısının yirmi katı kadar aday arasında yer alabilenler, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği sınav protokolleri esasınca üniversiteler tarafından gerçekleştirilen yazılı sınava katılma hakkı elde edeceklerdir.
İl Göç Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara alan bilgisi konularının yanında Kurum ve göç mevzuatından çoktan seçmeli sorular sorulmaktadır. Adayların bu sorular neticesinde başarılı olarak yazılı sınavı geçebilmeleri için en az 70 puan almaları ve mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer almaları gerekmektedir.
İl Göç Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yerleri Neresidir?
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine girme hakkı elde etmiş olan adayların görev yerleri, il merkezlerinde kurulu olan İl Göç Müdürlükleri olacaktır.
İl Göç Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine giren ve mesleği sürdürüp yeterlik süreçlerinden de başarı ile geçerek İl Göç Uzmanı olacak olan meslek mensuplarının varabilecekleri en üst ek gösterge diğer taşra kadrolarında olduğu gibi 2200 olacaktır. İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleği taşra bulunan gerek diğer uzmanlıklar gerekse denetmenlik gibi taşra denetim kadroları ile mali ve özlük hakları bakımından denktir.
Merkez Göç ve İl Göç Uzman Yardımcılığı Taban Puanları
İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? İl Göç Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni giren bir İl Göç Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık olarak 16.300 Türk Lirasıdır. Meslekte üç yılını tamamlamış ve yeterlik sınavında başarılı olmuş bir İl Göç Uzmanının maaşı yaklaşık 17.400 Türk Lirasıdır.
İl göç uzman yardımcısı nasıl olunur?
Kadro ve ihtiyaç durumuna göre Başkanlık tarafından uygun görülen zamanlarda açılacak giriş sınavı ile mesleğe alınır.