İmalat Mühendisliği KPSS 2018/2 Atama Taban Puanları
İmalat mühendisliği KPSS 2018/2 atama taban puanları kaçlarda kalmıştır, imalat mühendisliği ve benzeri bölümler mezunları için KPSS merkezi atama kadrolarını tercih etmeye yarayan özel kod kaçtır, bu koda özel kontenjan sayısı 2018/2 atamaları için kaçtı, KPSS 2018/2 içinde imalat mühendisliği mezunlarının tercih edebileceği toplam kontenjan kaçtı, bu kontenjanlara yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan en yüksek ve en düşük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.
KPSS 2018/2 merkezi atama ile yerleştirme süreci sonlandı ve memur adayı olan bireylerin bir bölümü kamuda memur olabilirken bir kısmı ne yazık ki yerleşemedi, yerleşemeyen adaylara yol göstermesi ve sonraki atamalarda kaç puana ihtiyaç duyabileceklerine dair fikir oluşturması için merkezi yerleştirme atama taban puanları listelerini oluşturmaya devam ediyoruz, imalat mühendisliği mezunlarının yerleşebileceği kontenjanlara ait imalat mühendisliği KPSS 2018/2 atama taban puanları listesini içeren tablo görselini yazının en altında bulabilirsiniz. KPSS Taban Puanları
KPSS 2018/2 İMALAT MÜHENDİSLİĞİ ATAMA TABAN PUANLARI
Merkezi atamalar aracılığıyla imalat mühendisliği bölümü mezunlarının tercih edebileceği kontenjanlar ya herhangi bir lisans mezunun tercih etmesini sağlayan 4001 nitelik kodu şartını ya da imalat mühendisliği ve türevi bölümlerin tercih etmesini sağlayan 4707 nitelik kodunu taşımalıdırlar.
Bu kontenjanlar üzerinden değerlendirildiğinde KPSS 2018/2 merkezi atama tercihlerinde imalat mühendisliği mezunlarının tercih edebileceği toplam 120 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 120 tanesi 4001 nitelik kodunu taşıyan tüm lisans mezunlarının tercih edebileceği kontenjanlar iken imalat mühendisliği ve benzeri bölüm mezunu olma şartı arayan 4707 nitelik kodu ile tercih edilebilecek kadro bulunmamaktaydı.
Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşmeler sonucu oluşan imalat mühendisliği KPSS 2018/2 atama taban puanları incelendiğinde en düşük puan ile yerleşilen kadronun Iğdır Üniversitesi’ne (Şoför) (Iğdır) ait olduğu ve 90,120 puan ile kapattığı görünmektedir. İmalat mühendisliği mezunu olarak yerleşilebilecek en yüksek puan ile yerleşilen kadronun ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (Stajyer AIM Memuru) (Denizli) ait olduğu ve 99,386 puan ile kapattığı görünmektedir. KPSS 2018/2 çift yıl KPSS puanları ile başvuru yapılan ilk merkezi yerleştirmedir ve puanların yüksekliği biraz bununla ilişkilidir, buradan yola çıkarak imalat mühendisliği bölümü mezunlarının bu aralıklarda veya yakınında puan alması durumunda merkezi atamalarda açılan kadrolara yerleşmesi mümkündür diyebiliriz.
Merkezi atamalar, mülakat ile alım yapan kurumlar, KPSS, YDS, imalat mühendisliği mezunlarının başvuru yapabileceği ilanlar ve benzeri tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz FORUM sayfalarımız tecrübeli üyeleri ve yöneticileri ile hizmetinizdedir.
* Yukarıda yer verdiğimiz bilgiler ve imalat mühendisliği KPSS 2018/2 atama taban puanları listesi ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) resmi internet sitesinde yayımladığı dosyalardan, kılavuzlardan faydalanılarak hazırlanmıştır, yapılabilecek bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacaktır bu sebeple ÖSYM sitesindeki duyurular kısmını belirli zaman aralıkları ile ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.
** İmalat mühendisliği atama taban puanları listesinde yer alan bazı kadrolarda farklı nitelik kodları şartları da bulunabilmektedir (Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.), bu neden ile kadroların tamamını içeren listeye BURAYI tıklayarak bakabilir ve nitelik kodlarına göz atmak için de BURAYI kullanarak ilgili sayfaya yönlendirilebilirsiniz.