İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Türkiye İş Kurumu istihdam uzman yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? İşkur istihdam uzman yardımcılığı maaşı ne kadar?
İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe nasıl girilir, görev yeri neresidir ve özlük hakları nelerdir gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirisiniz. İşte size ne güncel bilgilerle İşkur istihdam uzaman yardımcılığı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün merkezde yer alan birimlerinde görevlendirilen Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği nedir? Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine nasıl girilmektedir? Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği özlük hakları nasıldır? Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği mensuplarının görev yerleri neresidir? Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği maaşı ne kadardır? Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine ve maaş tutarına dair bilgileri çalışmamızda bulabilirsiniz.
İŞKUR İlanlarına Başvuru Nasıl Yapılır?
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Bu Mesleğe Nasıl Girilir?
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB’ye bağlı Türkiye İş Kurumu’nun merkez teşkilatı birimlerinde görev yapan ve Genel Müdürlüğün görev alanına ve bizatihi istihdam alanında uzmanlaşması üzerine yetiştirilen kariyer meslek mensuplarını ihtiva etmektedir.
Bu yönüyle bir A Grubu kariyer meslek olan Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine girmek isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A grubu oturumlarında, alanlarına uygun puan türlerinden Genel Müdürlük tarafından talep edilen puan türlerinde yeterli düzeyde puana sahip olmalıdırlar. Bununla birlikte Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine girmek isteyen adayların devlet memurluğu için öngörülen genel memurluk şartlarını ve de yine mevzuat gereği öngörülen yaş şartı ile diğer başvuru koşullarını bir arada taşıyor olmaları gerekmektedir.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine girişte genel müdürlük tarafından tek aşamalı bir sınav gerçekleştirilmektedir. Bu sınav sözlü mülakat biçiminde olup, başarılı olan adaylar Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcısı olarak istihdam edilmektedirler.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğine giren ve İstihdam Uzman Yardımcısı olarak görev yapan meslek mensupları ile meslekte yeterliklerini vererek İstihdam Uzmanı olarak görevlerini sürdüren meslek mensupları Türkiye İş Kurumu’nun Ankara’da bulunan merkez birimlerinde görev yapmaktadırlar.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır?
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleğinde bulunan meslek mensupları merkez uzmanlığı statüsüne sahip olup, aynı statüye tabi olan diğer a grubu kariyer meslek mensupları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Mesleği Mensuplarının Maaşı Ne Kadardır?
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Meslek Mensuplarının alacakları maaş tutarları yaklaşık 10.000 TL- 12.000 TL civarındadır.
İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
Uzman yardımcılığı kaç yıl?
Uzman yardımcısı kadrosuna atama başlıklı 17 nci maddesinin 4. fıkrasında; “Giriş sınavı duyurusunda atanılacak yerlerin belirlenmiş olması halinde, atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.