KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Maaşı Ne Kadar?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı nedir? KOSGEB Kobi Uzman Yardımcısı maaşı ne kadar? KOSGEB Kobi Uzmanı Maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Maaşı Ne Kadar diye merak ediyorsanız bu yazımız sizin için. Aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve kontorlü için Kobi Uzman Yardımcısı istihdam etmektedir. Kobi Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Kimler Kobi Uzman Yardımcısı olabilir? Kobi Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Kobi Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Kobi Uzmanı maaşı ne kadar olacak? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.
KOSGEB Nedir? KOSGEB’e Nasıl ve Nereden Kayıt Olunur?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?
KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından, müdürlüklerde desteklerin verilmesi süreçlerinde, merkezde ise idari birimlerde görevlendirilen kariyer meslek mensupları Kobi Uzmanları ve Kobi Uzman Yardımcılarıdır. Kobi Uzman Yardımcılığı mesleği temelde KOSGEB müdürlüklerinin gerçek kişi ya da tüzel kişi işletmelere sağladığı desteklerin verilmesi süreçlerinin hemen hemen tamamında görev alan Kobi Uzmanları ile Kobi Uzman Yardımcılarının oluşturduğu kariyer meslek sınıfında bir meslektir.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Mesleğine Kimler Nasıl Girebilir?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların kariyer meslek sayılan bu mesleğe giriş için bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Farklı gruplardan alım gerçekleştirilen KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğine yönelik genel başvuru şartlarını taşıyan adayların atmaları gereken ilk adım Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin ilgili oturumlarına katılarak gerekli puan türlerinden yeterli düzeyde puan almak olacaktır. KPSS A Grubu oturumlarına katılan adaylardan İİBF, SBF ve dengi okullardan mezun olan adayların almaları gereken puan türü KPSS P28 puan türü iken, diğer alanlardan başvuru yapacak olan adayların almaları gereken puan türleri KPSS Lisans oturumuna katılarak elde edilecek olan KPSS P1 ve KPSS P3 puan türleridir. Hangi grupların hangi KPSS puan türlerine sahip olmaları gerektiğine dair ayrıntıları aşağıda yer vereceğimiz yönlendirme ile ulaşabileceğiniz meslek tanıtım çalışmamızda inceleyebilirsiniz.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunacak olan adaylar yalnızca tek bir müdürlükte yer alan kadro için başvuru yapmak durumundadırlar. Bu yönden Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında eskiden uygulanan, güncel olarak da yine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarında uygulanan tek il tercihi sistemi gibi işleyen sistemde adaylar başvuru yaptıkları müdürlük için yarışacaklardır. Her müdürlük için belirlenen kadronun dört katı kadar aday KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde edecektir.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl Yapılmaktadır?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı sınavı tek aşamalı ve sözlü olarak düzenlenmektedir. Adalara sözlü sınavda Kurumun çalışma alanına, alan bilgisi derslerine ve genel kültür/güncel gelişmelere yönelik sorular sorulmaktadır. Adayların başarılı sayılarak KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğine girebilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğinde adaylar alıma göre merkez teşkilatta ya da illerde kurulu bulunan KOSGEB müdürlüklerinde görev yapabilmektedirler.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Mesleğinin Statüsü ve Özlük Hakları Nasıl?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleği diğer kariyer uzmanlıklarından farklı olarak idari hizmet sözleşmesine tabi bir meslektir. Bu yönden adayların diğer memurlar gibi değilseler de genel itibariyle idari hizmet sözleşmesi kolay feshedilebilir bir sözleşme değildir. Süresiz olan bu sözleşmeye dayalı olarak görev yapan KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı meslek mensupları tıpkı merkez uzmanları gibi 3600 ek göstergeye denk özlük haklarına sahiptirler.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? KOSGEB Kobi Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni giren bir Kobi Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık 17000 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini tamamlamış bir Kobi Uzmanının maaşı ise yaklaşık 18000 Türk Lirasıdır.
*KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı ve Kobi Uzmanlığı maaşlarına yönelik olarak vermiş olduğumuz bilgilerde kişilerin farklılaşan ek ödemeleri ve kesintileri dikkate alınmadan yaklaşık/ortalama tutarlar sunulmuştur.
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı
KOSGEB personeli devlet memuru mu?
KOSGEB personeli memur olmayıp, idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilen sözleşmeli personeldir.
Çok yakınımdan bahsedeyim, Hiç bir şey yapmıyor akşama kadar internetten ilan bakıyor 🙂 pandemi nedeniyle evde yattı zaten arayan soran bile olmadı