KPSS Eğitim Bilimleri Konuları 2017
Eğitim bilimleri konuları nelerdir? Bu konuların dahil olduğu dersler hangileridir?
Eğitim bilimleri derslerinin tamamına yakını eğitim fakültesinde adaylarının üniversite yıllarında almış oldukları konulardan oluşmaktadır. Ancak fakültelerin KPSS’ye yönelik değilde klasik tarzda öğretim yapmaları nedeniyle öğrenciler mecburen aynı konuları KPSS tarzında öğrenmek için ek kaynaklarla bir daha çalışmaya ihtiyaç duymaktadır. Bazı adaylar dershaneye gitmekte çoğu öğretmen adayı ise evde çalışmayı tercih etmektedir.
A Grubu Memurluğa Giriş Şartları Nelerdir? KPSS Puansız Girilir Mi?
KPSS Eğitim Bilimleri Soru Dağılımı
Eğitim Bilimleri testi soruları, öğretmen adaylarının KPSS lisans düzeyinde bilmek mecburiyetinde olduğu sınavların sorularını kapsamaktadır. Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik, Gelişim Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğrenme Psikolojisi dersleri eğitim bilimlerinde sorulan derslerdir. Bahsettiğimiz bu derslerin eğitim bilimleri sınavında soru dağılımı ise şu şekildedir gelişim psikolojisi 12 soru , öğrenme psikolojisi 16 soru , ölçme ve değerlendirme 12 soru, program geliştirme ve sınıf yönetimi 8 soru , öğretim yöntemleri ve teknikleri 20 soru ve rehberlik 12 soru, şeklinde sorulmakta, toplamda ise 80 sorudan oluşmaktadır. KPSS p 121 puanına etkisi ise %20 olmaktadır.
Dershanelerde Genel Yetenek-Genel Kültür öğretmenleri genelde tek bir alanda uzmanlaşmış o alanı çok iyi bilen kişilerdir. Fakat Eğitim Bilimleri derslerinde konular birbiriyle sıkı bağlantılı olduğundan eğitim bilimleri öğretmenleri tüm konular hakkında yeterli bilgiye sahip olmak zorundadır. Üniversite eğitiminin öğrencilere kazandırdığı en önemli yeti olan kendi kendine öğrenme becerisi burada devreye girmelidir. Yani eğitim bilimleri konuları çalışmak için kimseye ihtiyacınız yoktur. kamu haber
Kariyer Kapısı KPSS A Grubu ve B Grubu Alımları Nasıl Yapılacak?