MEB Karekod Uygulaması Nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumlarının tamamını kapsayacak bir uygulamayı hayata geçiriyor. Buna göre 20 Nisan tarihine kadar kurumların tabelalarında ve her türlü reklam ve ilanlarında 20 Nisan’a kadar “fotografik karekod” uygulamasına geçilecek.
MEB özel okulların da aralarında bulunduğu tüm özel öğretim kurumlarının, tabelalarında ve her türlü reklam ve ilanlarında 20 Nisan’a kadar ‘fotografik karekod’ uygulamasına geçilmesini kararlaştırdı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okulların da aralarında bulunduğu tüm özel öğretim kurumlarının, 20 Nisan’a kadar tabelalarında ve her türlü reklam ve ilanlarında “fotografik karekod” uygulamasına geçilmesi kararı alındı. Kamu Haber
ÖSYM Sınav Görevlileri Ücretleri Ne Kadar Olmuştur? MEB, AÖF Sınav Görevlileri Ücretleri
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, özel eğitim kurumlarını kapsayan karekod uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
Uygulama sayesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumlarına ilişkin erişime açık bilgilerin karekodlar üzerinden vatandaşlarla paylaşılacağını bildiren Şamlıoğlu, “Bundan böyle Bakanlığımızdan izin ve ruhsat alan her özel okul, özel öğretim kursu, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu ya da diğer özel öğretim kurumları, kendine has bilgileri içeren bir karekoda sahip olacak” ifadesini kullandı.
Karekodun içeriğiyle ilgili bilgiler de aktaran Şamlıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu karekodun içerisinde özel öğretim kurumunun adı, kurum kodu, türü, açılma tarihi, adresi, adres kodu, kurucusunun kim olduğu, bina kontenjanı, özel okullar için eğitim ve öğretim desteği kontenjanı, yatılı ise yatılılık kontenjanı, uyguladığı program tür ve kontenjanları ile takviye kursu, yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetler karşılığı alınanlar dahil ücret ilanı bilgileri gibi birçok husus yer alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ile entegre çalışacak bu uygulama sayesinde vatandaşlar, kullandıkları telefon, tablet veya diğer elektronik cihazlara karekodlarını okutarak, bu kurumlardan hizmet almadan önce bir ön bilgiye sahip olacak.”
MEB, ÖSYM ve AÖF Sınav Görevlileri Ücretleri 2023 Ne Kadar?
Karekod okutma nasıl oluyor?
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin.